RADO RANČÍK MÁ JISTOU ÚČAST V ZÁKLADNÍ ČÁSTI EUROCUPU

RADO RANČÍK MÁ JISTOU ÚČAST V ZÁKLADNÍ ČÁSTI EUROCUPU

Vyřazením italského týmu Orlandina Basket ze Serie A trochu zamíchalo s nasazením ostatních týmů do základní části a kvalifikačních kol Eurocupu.

Vzhledem k tomu, že italský tým Orlandina Basket definitivně tento týden přišel o licenci hrát první italskou ligu Serie A a klub končí, nebude se tím pádem účastnit ani Eurocupu. Vedení Euroleague Basketball se rozhodlo postoupit právo na účast v elitní čtyřiadvacítce dle regulí jinému italskému celku. Divoká karta byla přiřazena Benettonu Treviso, klubu, který se stal domovem pro našeho bývalého hráče Rada Rančíka. Původně bylo Treviso zařazeno již do prvního kvalifikačního kolo, nemělo tedy jistou účast v základní části Eurocupu a muselo by si jí vybojovat ve dvou kolech – nejprve by Treviso muselo vyhrát kvalifikační dvoukolo s Benettonem Fribourg, posléze s Kalise Gran Canaria. Tím, že se Benetton Treviso nemusí účastnit prvního kvalifikačního boje a nebude do něj nahrazen jiným týmem, získavá výhodu i Benetton Fribourg, který se automaticky posunuje do druhého kvalifikačního kola s Kalise Gran Canaria.
Vzhledem k tomu, že první kvalifikační kolo začíná v úterý 14.10., dostává Treviso šanci pilovat basketball o jeden a půl měsíce víc, než byl původní plán, protože základní část začíná až 25.listopadu.
Benetton Treviso a potažmo Rado Rančík si v základní skupině C zahraje proti Besiktas Cola Turka, BC Khimki a jednomu z trojice kvalifikantů STB Le Havre, Triumph Lyubertsy a Base Oostende.

 
vloženo: 10.10.2008 00:00 / přečteno: 13070x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.