S KONDORY O POSTUP

S KONDORY O POSTUP

Nymburské béčko změřilo síly s prvoligovými Kondory Liberec. Vzdorovali dobře, ale na Pastyříka, hráče se zkušenostni z Mattoni NBL, nestačilo.

Po vítězství ve druhém kole Poháru vystavili stopku nymburskému Béčku prvoligoví Kondoři z Liberce, kteří ještě v předminulé sezóně hráli Mattoni NBL. Že se ale museli dlouho snažit, potvrzuje skóre prvních tří čtvrtin. Druholigoví domácí začali velmi dobře a prvních deseti minutách prohrávali pouze o jediný bod. Do druhé čtvrtiny však nastoupili jako polití živou vodou a ve 14. minutě po jedenáctibodové šňůře přerušené jen dvěma trestnými hody Kondorů obrátili výsledek ve svůj prospěch. Pak jim ale někdo zadrátoval obroučku a do konce poločasu přidali jen 6 bodů. Přesto šli do šatny s pětibodovým náskokem 30:25.

Druhý poločas vyšel lépe Liberečákům, kteří třetí desetiminutovku vyhráli o 8 bodů a dostali se do tříbodového vedení. V posledním hracím období se projevil větší klid hostů a díky nervozitě a obavy před neúspěšnou střelbou přestali střelecky ohrožovat liberecký koš, a tak mladíkům kolem z Mattonky známého Pastyříka se podařilo dovést zápas do vítězného konce.

Body: Hubálek 14, Haffner 8, J.Pavlíček 7, Tomášek 6, Holík a Pae 5, Petřivý 4, Růžička 3, M.Pavlíček 2 - Pastyřík 24, Šírek 16, Kuchálek 7, Bárta 6, Němček 4, Honzák a Martínek 3. Fauly: 18:17, trestné hody: 11/8:19/12, trojky: 4:5, čtvrtiny: 13:14, 17:11, 9:17, 15:21


Fotografie ze zápasu zde  

Dušan Bohunický – trenér Kondorů Liberec
BOHUNICKÝ
Byl zápas s Nymburkem těžší než jste čekal?

My jsme do utkání nastoupili s pěti dorostenci, ze zkušených s námi byl Honza Pastyřík. Našim cílem bylo utkání odehrát, v současné době nemáme žádné ambice někam postoupit, i když pochopitelně vítězství je kořením sportu.

Jste s výsledem spokojený?

Ano jsem s ním spokojený, protože zápas nebyl úplně nejlehčí. Mladí hráči Nymburka předváděli agresivní obranu a my jsme v útoku po celou sezonu trochu jalovější.

Víte na jak dlouho jste vystřídal Pastyříka?

(po chvilce počítání) Asi minutu a 45 vteřin. Bylo to nutné, protože mladí hráči mají nějaký potenciál, ale potřebují hráče, který jim dodá na hřišti rozum. Já mám na rozehrávce také mladého kluka, ale je velice nadějný, má za sebou mnoho zápasů v první lize. Tak by se měli mladí hráči zapojovat do zápasů i v jiných klubech.

Proč myslíte, že Nymburk prohrál?

Jednoznačně to bylo tím, že soupeř nedokázal pokrýt Honzu Pastyříka. My jsme na tohle dopláceli v některých jiných zápasech. Pokud nám soupeř dokázal Honzu pokrýt, my nemáme adekvátní náhradu – ve smyslu ústřední postavu toho týmu, zkušenou, která by vzala na sebe odpovědnost v rozhodujících chvílích.

 
Jiří Růžička – trenér ČEZ Basketball Nymburk B
RŮŽIČKA

S družstvem první ligy jsme odehráli pohledný zápas. Určitě se projevila skutečnost, že tým trénuje pětkrát týdně a my maximálně dvakrát. Je vidět, že ještě nejsme zcela sehraní s hráči z kategorie U18. Nejvíce se to projevilo v útoku. S naší obranou jsme vcelku spokojený. Kdybychom takhle bránili i v naší soutěži, byli bychom určitě na čele soutěže.

S obranou jste byl spokojený. Jak to bylo s útokem?

V útoku jsme hráli hůř než v obraně. Bylo vidět, že liberečtí hráči byli rychlejší v obraně, hráli vysunutou zónovou obranu a to našim hráčům dělalo problémy. Chyběla nám větší souhra, aby se míč rychleji rozťukal a abychom našli volnější střely. V závěru jsme zkazili hodně šancí pod košem a myslím, že se kluci zbytečně báli Pastyříka.

Byl tedy Pastyřík dominantní postavou soupeře?

Podle očekávání byl. Je to hráč s ligovými zkušenostmi, který byl na naše mladší hráče platnou posilou. On je kombinací výšky a zkušeností.

Našel byste nějaký rozhodující úsek zápasu?

Nevyšel nám začátek třetí čtvrtiny, kdy jsme nedokázali pět minut dát ani koš a přišli jsme o pětibodové vedení 30:25. A potom v závěru se projevila větší vybranost hráčů soupeře.

Byl jste s někým z vašich hráčů nadmíru spokojený?

Dobrý zápas sehráli kluci z osmnáctky (U18) a solidní výkon podali oba Honzové – Hubálek a Pavlíček. Myslím, že se dnes nedařilo zkušeným podkošovým hráčům. Myslím, že jsou ještě málo tvrdí. Musí bránit hráče ještě před tím, než dostane míč. 

Jak jste byl spokojený s Alainem Paem, který dostal na starosti ve druhém poločase Jana Pastyříka?

Myslím, že byl v obraně tohoto o mnoho vyššího hráče než byl on, nejlepší. Proto jsem ho nechával na palubovce tak dlouho.
 
vloženo: 19.11.2010 20:19 / přečteno: 12151x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.