ČTVRTFINÁLE PODLE PŘEDPOKLADŮ

ČTVRTFINÁLE PODLE PŘEDPOKLADŮ

V prvním utkání Českého poháru jsme dokázali porazit domácí Slunetu Ústí nad Labem a v zítřejším semifinále nastoupíme proti USK Praha    

Domácí tým dal do zápasu srdce, a byť věděl, že proti nám moc šancí mít nebude, bojoval statečně. V první čtvrtině a na počátku druhé čtvrtiny i chvíli vedl. Nejvíce to bylo o čtyři body ve 14.minutě (30:26). Díky Sokolovského trojce jsme hrozící nebezpečí zažehnali, dostali jsme se za chvíli do vedení, ale i nadále se rozdíl pohyboval v těsné blízkosti nuly. Změna přišla až po technické chybě trenéra domácích, který se příliš vehementně domáhal nesprávnosti rozhodnutí rozhodčích při faulu na Sokolovského (36:40). Mike Lenzly technický prohřešek potrestal s ledovým klidem dvěma trestnými hody a z útoku přidal po útočném doskoku Radka Nečase Eugen Lawrence. Trojka dnešního střelce par excellence Lukáše Palyzy dostala v 19.minutě náskok poprvé v utkání nad deset bodů. Díky dvěma šestkám Tomáše Hrubého se šlo do šaten za stavu 38:47. Poslední střela druhé čtvrtiny patřila Holandovi, ale trojkový pokus ze tří čtvrtin hřiště z obroučky vyklouzl.

Po změně stran jsme si záhy vybudovali náskok nad deset bodů a ten bez problémů udržovali po celou třetí čtvrtinu. Díky střelecky dobře disponovanému Lukáši Palyzovi, který dal ve třetí čtvrtině tři trojky, se náskok pomalu vyšplhal až na začátek třetí desítky (48:69 o 21 bodů). Do poslední desetiminutovky se sice naše vedení snížilo na 19 bodů, ale hned první koš poslední čtvrtiny zaznamenal Abrams z perimetru a rozdíl ve skóre už pod dvacet nekleslo. Naopak se dostalo až ke třiceti bodům. Ve čtvrté čtvrtině (31.minuta) se na palubovce trochu jiskřilo mezi Tomášem Hrubým a Drew Naymickem, který po delší době opět nastoupil na palubovku. Rozhodčí udělili oběma technickou chybu, což sice tresty anulovalo, ale pro Naymicka to byl čtvrtý faul a pro Hrubého dokonce pátý. Chvíli to vypadalo, že se utkání nedohraje, protože Tomáš se svého místa mezi lajnami nechtěl vzdát. Nakonec ale po zavázání tkaničky a po domluvě trenéra Bednáře zaujal místo na lavičce. To byla poslední zajímavější akce zápasu, který se už v poklidu dohrál do konce.

Trenér Ginzburg dokázal do hry zapojit většinu hráčů na dobu mezi 16 a 24 minutami, pod deset minut strávil na palubovce jen Tomáš Vyoral a Drew Naymick, ten kvůli pěti spáchaným faulům. Bodově zazářil Lukáš Palyza, který nastřílel 24 bodů (TH 4/4, dvojky 1/1, trojky 6/8). Dařilo se také Sokolovi 15 bodů (dvojky 4/3, trojky 5/3). Na doskoku byl naší největší zbraní Radek Nečas – 9 doskoků. Solidní formu ukázal i Michal Křemen, autor 13 bodů (3 trojky) a 6 doskoků, srážely ho jen 3 ztráty. V dresu domácího Ústí se kromě Američanů prezentoval dobrou hrou Jiří Holanda (11 bodů, 5 doskoků).

Řekli po utkání:

Roman Bednář (SLUNETA Ústí nad Labem): „Dobrých třicet minut jsme dokázali s Nymburkem držet krok. Trošku nám skóre uteklo na začátku druhého poločasu. Nymburk to ale dneska rozhodně neměl lehké. To byl náš cíl, který jsme si do toho utkání dali. Chtěli jsme hrát a dostat je do situace, kde se nebudou cítit dobře a kde budou muset dokázat, že jsou ten lepší tým a ne že jim to dáme zadarmo. To myslím, že se nám velkou část toho utkání dařilo a za to bych chtěl poděkovat všem hráčům nejen na hřišti, ale i na lavičce, protože dnes jsme ukázali, že máme nějakou sílu a doufám, že tohle bude dobrý impuls pro nás ve skupině A2, protože tam jsme zatím takoví matní. S dnešním výkonem ale můžeme být spokojení.

Ronen Ginzburg (ČEZ Basketball Nymburk): „Myslím, že první poločas hrálo Ústí dobrý basketbal. Ve druhém poločase jsme my zlepšili naší hru. Dali jsme více minut některým hráčům. V hale byla dobrá atmosféra. Zítra nás nečeká lehká práce. USK má dobrý systém, který uznáváme.“

 
vloženo: 16.02.2012 22:12 / přečteno: 9884x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.