HLADKÝ POSTUP

HLADKÝ POSTUP

Semifinálový soupeř z USK Praha nám dnes nečinil žádné velké problémy a už po první čtvrtině bylo jasné, že žádné drama nebude.   

Zápas nakonec skončil po čtyřiceti minutách téměř padesátibodovým rozdílem 109:61. V prvním poločase byly k vidění jednak naše pěkné akce s vniknutím pod koš, několik trojek z volného prostoru a zisky míčů. Nebylo divu, že trenér Scalabroni byl za stavu 22:8 v sedmé minutě první čtvrtiny už hodně kritický vůči svým svěřencům. Ve druhé čtvrtině perlil pod košem Láďa Sokolovský, který několikrát po pivotmansku zády ke koši nedal obráncům z Folimanky mnoho šancí. O dvacet bodů (36:16) jsme vedli už ve 13.minutě a v 15.minutě to bylo už 25 bodů (45:20). Potom naše body přeci jen přestaly tak rychle přibývat. Půlkilo dal v čase 16:15 Lukáš Palyza a zároveň se po 3.spáchaném faulu dostal do hry Tomáš Vyoral. V závěru druhé čtvrtiny jsme občas vymýšleli hodně riskantní akce, které někdy nevycházely. 
Několik chyb na začátku druhého poločasu, jako ztráty nebo ukvapené střely dávaly šanci USK, ale žádné výrazné snížení náskoku to nepřineslo. Pražané stříleli díky naší zónové obraně hodně z dálky, ale příliš úspěšní nebyli. Ve 25.minutě navýšil Radek Nečas po perfektní přihrávce Simmonse na 73:42 a rozdíl ve skóre se stále navyšoval. Specialista na zakulacené body Lukáš Palyza proměnil čtyři a čtvrt minuty před koncem utkání koš, který znamenal pokoření stovky. V posledních minutách jsme už jen hledali, jak ještě více vyšperkovat útočnou akci a někdy to nevyšlo. Nicméně na konečném jednoznačném vítězství to nic nezměnilo. 
Ronen Ginzburg (ČEZ Basketball Nymburk): „Přijeli jsme vyhrát a věděli jsme, že USK bude mít problém hrát dva dny po sobě, takže jsme chtěli zápas rozhodnout co nejdříve. Hráli jsme s vysokým nasazením, nedělali jsme chyby, skvěle jsme stříleli. Jsem rád, že jsme ten zápas takhle zvládli. Zítra to bude proti Děčínu těžké, zvlášť v jejich domácím prostředí.“
Kenneth Scalabroni (USK Praha): „Nymburk je o několik tříd nad námi, to se dnes jasně ukázalo. Byli celý zápas soustředění a velmi dobře stříleli. Rozdíl byl ale v obraně, kdy Nymburk bránil s ohromným nasazením a nedovolil nám žádné lehké střely. Na nás byla patrná únava ze včerejšího zápasu. Musím Nymburku složit poklonu. Hrají 60 zápasů za sezónu a pak přijdou a hrají jako dobře fungující stroj. Naše nasazení nebylo takové jako včera, to bylo dáno tím, že nám Nymburk naprosto nic nedovolil… Nelze říct, že bychom se nesnažili, ale dnes zkrátka nešlo s Nymburkem soupeřit.“

Zítra od 18:00 změříme síly s Děčínem, který zásluhou druhého poločasu přehrál Prostějov 79:68.       
 
vloženo: 17.02.2012 19:51 / aktualizováno: 17.02.2012 21:00 / přečteno: 9050x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.