PŘEKVAPENÍ, DRAMA, JEDNOZNAČNOST

PŘEKVAPENÍ, DRAMA, JEDNOZNAČNOST

Každé z těchto slov charakterizuje jedno z dalších čtvrtfinálových utkání Českého poháru v Ústí, Děčíně a Vansdorfu. Podívejme se krátce na jejich průběh. 

BK JIP Pardubice – USK Praha 68:75 (25:19; 38:36; 56:47)

Lépe vstoupil do utkání tým Pardubic. USK se poprvé dostal do vedení po pěti minutách hry, ale pouze na krátko. Po první čtvrtině vedly Pardubice o šest bodů, ovšem během druhé čtvrtiny si USK nenechalo soupeře utéct. Naopak kousek po kousku z vedení ukrajoval, ale trojka Bohačíka ale nakonec strhla poločasové vedení na pardubickou stranu. Na začátku druhého poločasu se USK odmlčelo a Pardubice vedly o 15 bodů. Pražané se vzpamatovali a především díky rychlým protiútokům dokázali svoji ztrátu snížit. Do poslední čtvrtiny vstoupilo USK se ztrátou 9 bodů. Pak USK zlepšilo obranu a Pardubice se nemohly prosadit. Po vítězství 28:12 v poslední čtvrtině se nakonec USK propasírovalo do semifinále proti našemu týmu.

Statistiky:

Bohačík a Hampton po 16, Murihead a Arnold po 14, Kotas a Pospíšil po 3, Opoku 2, Peterka O., Tóth a Čarnecký 0 – Votroubek 21, Šotnar 14, Hruban 13, Soukup 12, Cvek 9, Kyzlink, Mareš a Vocetka po 2, TH: 16/8 – 15/13, fauly: 18 - 18, trojky: 6 – 8

Názory po utkání:

Jan Slowiak (BK JIP Pardubice): „USK zaslouženě vyhrál. Měl větší chuť hrát, hrál s větší odvahou, s větším nasazením. My jsme přistoupili k tomu utkání velmi chladně, přestože jsme na to opakovaně upozorňovali. Bylo to potřetí stejné utkání s USK. Tentokrát se nám ale nepodařilo zvládnout ani koncovku, což v těch dvou utkáních předtím ano. Předvedli jsme spoustu špatných individuálních výkonů, kdy hráči nebyli koncentrovaní, strašně snadno porazitelní jeden ne jednoho. Myslím si, že rozhodla spousta lehkých situací jeden na jednoho pro USK.“

Kenneth Scalabroni (USK Praha): „Byl to dobrý zápas. Oba týmy podaly dobrý výkon. Odehráli jsme už s Pardubicemi dvě podobná utkání a rozhodovalo se vždy v koncovce. Vyhráli jsme díky tomu, že jsme hráli až do konce. Prohrávali jsme už o více než jedenáct bodů, ale dokázali jsme se vrátit do hry. Hráli jsme v té fázi hry lépe. Rozhodlo to, že jsme hráli jako tým. Chvíli jsme byli dole a chvíli nahoře, ale vždy jako tým.

 

BK Děčín – BK Lions Jindřichův Hradec 87:73 po prodl. (14:12; 28:27; 52:43; 70:70) 

Souboj třetího týmu Mattoni NBL po základní části a průběžného lídra 1. ligy byl v prvním poločase soubojem nejlepších obran obou soutěží (po 20 minutách 28:27). V první čtvrtině se rozdíl ve skóre vešel do dvou bodů, ve druhé do pěti. Nástup do druhého poločasu patřil domácím, kteří vedli až o 14 bodů, ale do poslední části vstupovali už jen z devíti body rozdílu. Ovšem po necelých dvou minutách to bylo o jedenáct a zdálo se, že Děčín už nic nezastaví, jenže ouha, minutu a půl před koncem normální hrací doby vedl Jindřichův Hradek s Karlem Forejtem na trenérské lavičce o tři body (63:66). Domácí horkotěžko vyrovnali na 70:70, ale stále ještě zůstávali 4,2 vteřiny do konce zápasu a u míče byli Hradečané. Kdyby Lukáš Kraus vystřelil jen o pár desetin vteřiny dříve, mohlo v Děčíně dojít k obrovskému překvapení. Prodloužení už pak bylo jednoznačnou záležitostí favorita. Hráči Jindřichova Hradce byli zlomeni a prodloužení prohráli 3:17.

Statistika:

Houška P. 23, Alič 18, Stria 17, Sanders 13, Pomikálek 5, Soukup 3, Žampach, Bejček, Houška J. a Boyer po 2, Landa a Burke 0 – Zachrla 24, Kraus 16, Eisman a Šustek po 10, Klimeš 7, Čech a Hron po 3, Melski a Valuch 0, TH: 18/12 – 19/13, fauly: 21 – 20, trojky: 7 - 10

Karel Forejt (BK Lions Jindřichův Hradec): "Nejprve chci pogratulovat Děčínu k vítězství a k postupu. Já jsem strašně rád za to, co tady předvedli mí kluci. Hlavně že si z toho velkého jména, kterým už dnes Děčín je, nesedli na zadek. Prodali opravdu to, co v nich je a že jsme to domácím neusnadnili. To totiž mnohdy bývá, když menší klub přijede k tomu většímu. Myslím, že jsme dlouho Děčín trápili slušnou obranou. Bohužel jsme hráli v nízké rotaci, oproti tomu domácí už během první půle vypustili na hřiště všech dvanáct hráčů. Byla tedy jen otázka času, kdy nás fyzicky přejedou. Hrálo roli i to, že nebyli tak úspěšní, jako bývají v normální soutěži, ale znovu opakuju - jsem moc rád za zápas, jaký jsme tady odehráli a musím před svými hráči smeknout."

 

Pavel Budínský (BK Děčín): "Děkuji za gratulaci a gratuluji Karlovi a jeho svěřencům k výkonu. Myslím, že kdo dnes nepřišel v Děčíně na basket, tak prohloupil, protože jejich heroický a náš ležérní výkon byla kombinace toho, proč se hrálo prodloužení. Někteří naši hráči si asi mysleli, že si síly rozloží na tři dny, protože papírové predikce tomu odpovídaly. Zatímco soupeř neměl co ztratit a hrál nadoraz. Vzhledem k tomu, že my jsme někdy působili až tragikomicky a nedávali jsme i tutové věci, které bychom dávat měli a soupeř naopak přiváděl k úžasu diváky i nás neuvěřitelnou střelbou za tři body (hlavně Roman Zachrla, když vstřelil trojku o desku), tak se z toho samozřejmě stalo drama. V závěru jsme spadli hrobníkovi z lopaty a prodloužení už jsme odehráli tak, že jsme byli fyzicky nahoře. Nemohu být spokojen s dnešním výkonem, protože to bylo skutečně ležérní, nebyli jsme schopní dávat jasné příležitosti, řešili jsme špatně spoustu situací a připadalo mi, že někteří hráči nejedou nadoraz, což my musíme. My neumíme hrát profesorsky. Ale je to výborné poučení a zítra nás čeká utkání - nejlepší příležitost využít tohle varování. S tímhle výkonem zítra totiž nemáme šanci."

 

BK Prostějov – BC Kolín 103:74 (28:17; 57:38, 79:59)

Prostějov byl od samého počátku lepší a Kolín se nedostal do více než jednobodového vedení. Naopak Prostějov byl velice produktivní v útoku. Ve stejném duchu jako první čtvrtina se odehrála i druhá. Poločasové vedení o 19 bodů bylo velice slibné. Po změně stran už bylo utkání vyrovnané. Prostějov dával prostor i hráčům z lavičky, kteří se v konfrontaci s kolínskými basketbalisty neztratili ani nepřekvapili. Přestože úspěšnost Hanáků v útoku poklesla, bez problémů si vítězství ohlídali.

Statistika:

Pandula 22, Smith 18, Eitutavicius 16, Slezák 15, Peterson 8, Gadri Nicholson 7, Pelikán 6, Venta 5, Bratčenkov 4, Bohačík 2, Švrdlík 0 – Machač 21, Zuzák a Field po 13, Ames 10, Hubálek a Jelínek po 5, Němeček 4, Barnes 3, Marko, Adamec, Matějka a Benaček 0, TH: 19/15 – 23/21, fauly: 22 – 20, trojky: 12 - 5

 
vloženo: 17.02.2012 02:54 / přečteno: 10596x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.