SPLNÍME DALŠÍ CÍL?

SPLNÍME DALŠÍ CÍL?

Dnes od šesti večer propukne ve Sportovním centru bitva o postup do osmičky nejlepších týmů letošního ročníku Eurocupu. 

Oren Amiel

V sobotu jsme vyhráli Český pohár a skončila pro nás první sezona. Teď začíná sezona číslo dvě. Výhra s Rigou nám zajišťuje splnění dalšího cíle a to je postup mezi nejlepších osm týmů. Fakt, že budeme hrát před domácím publikem v Nymburce, zaplní ochozy. Možnost postupu je jedna z nejvyšších věcí, kterou můžeme letos dokázat. Pro nás je skvělé, když můžeme hrát před plnou nymburskou halou a můžeme cítit podporu fanoušků za zády.

VEF Riga má v posledních šesti týdnech výbornou formu. Udělali nějaké změny v sestavě a aktuálně je to mnohem lepší tým, než když jsme hráli v prvním zápase. Doplnili nové hráče, kteří sice nemají zatím velké jméno, ale týmová chemie je vynikající. Musíme být hlavně připraveni. Kdybyste mi před sezonou řekli, že se budeme v domácím zápase v Rigou rozhodovat o postupu mezi osmičku nejlepších, moc bych tomu nevěřil (jen bych doufal, že to tak bude).  My musíme přijít do zápasu soustřední, připravení a nesmíme se spoléhat jen na naše dovednosti, ale i na naše srdce a nadšení.


Ladislav Sokolovský

Co očekáváš od utkání s Rigou?

Všichni vědí, o co nám v zápase s Rigou jde. Postup mezi posledních osm by pro nás byl velký úspěch. Důležitosti zápasu bude odpovídat naše nasazení a naše koncentrace před zápasem.  Pokud chceme postoupit, musíme ukázat to nejlepší, co v nás je. A pokud to předvedeme, troufnu si tvrdit, že bychom Rigu měli porazit.

Riga změnila soupisku. Jak to tým posunulo?

Každá změna soupisky vyvolá reakci. Myslím si, že prim budou hrát hráči, kteří jsou v týmu od počátku sezony.

Je lotyšský basket něčím typický?

Většina hráčů umí dobře střílet za tři body a to nejen křídla, ale také jejich pivoti. Riga nehraje nějakou hodně tvrdou agresivní obranu, a proto s nimi máme úspěšnou bilanci i slušné výsledky. Lotyši se snaží hrát hlavou a zápas s nimi je o basketu nikoliv o tvrdosti. My máme dostatek hráčů, kteří jsou schopni ubránit hráče na perimetru ať je to Pampi, Gino nebo Mike.

Víme jak na ně, tedy zápas nebude tak náročný?

Ani v nejmenším. Styl hry nám vyhovuje, ale ve hře je postup a to je lákavý bonus pro oba týmy.

Máme v hlavách vítězství v Českém poháru. Jak se to projeví na našem výkonu?

Český pohár bude o víkendu zapomenut. Cíl by splněn a teď na nás už vykukují další cíle a těmi se zabýváme.

Podle výsledků ze základní části by se zdálo, že jsme měli bojovat o postup s Gravelines. Překvapilo tě, že je našim soupeřem o osmičku nejlepších Riga?

Riga první dva zápasy neodehrála nejlépe. S námi prohrála doma o deset, ale v průběhu zápasu už prohrávali výrazněji, s Valencií prohráli asi o čtyřicet. Pak ale přišlo vítězství doma nad Gravelines a to je zvedlo. Podle mě bylo výhodou, že hráli první zápas doma a výhodu výhry pak přenesli i do odvetného utkání. Pamatuji si na loňský rok, kdy byla Riga také na odpis, ale nakonec jsme v Rize vyhráli jen my. Pro nás je výhodou, že se hraje v Nymburce. Věřím, že si kromě skalních fanoušků si najdou cestu i další z blízkého okolí, aby se hala zaplnila.

 
Pavel Pumprla

Víme, co pro nás zápas znamená, co to obnáší. V podobné situaci jsme byli už v první skupině, kdy jsme potřebovali k jistotě postupu vyhrát nad Arisem, nad kterým jsme také první zápas vyhráli.  V úterý to bude podobné. Myslím, že si na soupeře můžeme věřit, když jsme vyhráli na jejich palubovce. Budeme-li hrát soustředěně od začátku a podáme stejný výkon, jako v jiných zápasech evropského poháru, věřím, že šance je hodně velká.

 
Radek Nečas

Je to zápas pravdy a my se na něj musíme dobře připravit.  Lotyšský basket je nevyzpytatelný, je tam hodně střelců z dálky. Já jsem se prvního zápasu nezúčastnil, protože jsem byl nemocný, proto se na ně těším ještě o trochu více.  Doufám, že jako tým navážeme na utkání v Rize a že na domácí palubovce v Nymburce dokráčíme k jistotě postupu do dalších bojů.

 
Petr Benda

Bude to rozhodující zápas pro postup mezi posledních osm týmů. Pokud bychom prohráli, naše šance jsou menší. Je pro nás výhodou, že utkání nebudeme hrát v Pardubicích, ale na domácí palubovce v Nymburce. Jediný úkol bude, odehrát utkání s takovým nasazením v obraně jako v Rize. Pokud budeme hrát velice agresivně v obraně, myslím, že soupeře porazíme, protože máme lepší kádr než oni.

Myslíš, že nám vítězství v Českém poháru pomohlo?

Nás těší každé vítězství a každé vítězství tým nakopne a více sebevědomí nám určitě v zápase s Rigou nebude na škodu.  


 
vloženo: 21.02.2012 07:06 / přečteno: 8943x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.