POSTUP BYL SNADNÝ

POSTUP BYL SNADNÝ

Naši hráči nepřipustili žádnou komplikaci v očekávaném postupu do dalšího kola Českého poháru a Jindřichův Hradec přehráli jednoznačně 97:58.

Ve čtvrtek se hrálo podle obvyklých not nymburských domácích zápasů proti týmům z dolní poloviny tabulky. Hned na úvod vytvořit náskok, ten pak co nejrychleji vyhnat do dvouciferné podoby a v další části pak udržovat tak, aby bylo možné zapojit všechny hráče. „Žili jsme velmi krátkou dobu,“ okomentoval pragmaticky vývoj první čtvrtiny trenér hostů Karel Forejt a přidal důvod: „Popravila nás nervozita a respekt z velkého jména. Nepochopitelně jsme ztráceli míče a nebylo to dáno extrémním tlakem soupeře. V útoku jsme neproměnili volné střely.“ Výsledkem bylo naše vedení 12:3 už po čtyřech a půl minutách zápasu.

 

Hostující Brooks proměnil volnou střelu za tři body a nejzkušenější hráč Hradce Standa Zuzák přidal ještě dva body a v šesté minutě upravil na 14:8. To bylo naposledy, kdy měl Jindřichův Hradec ještě rozumnou ztrátu. Pak se totiž ofenzivní úspěchy hostů odmlčely na dlouhých šest minut. Za tu dobu jsme stihli nastřílet 23 bodů. Přestávka mezi první a druhou čtvrtinou náš nástřel rozdělila v poměru 18:5. Dvanáct bodů za první čtvrtinu padlo po ztrátách Hradce z rychlých protiútoků. „Je to s Nymburkem vždycky průšvih, když ho pustíte do rychlého protiútoku,“ označil Karel Forejt největšího strašáka týmů soupeře při zápasech s námi. „Vývoj zápasu jsme kontrolovali hned od samého úvodu a to nám umožnilo zapojení většího počtu hráčů do rotace,“ řekl trenér domácích Ronen Gunzburg. Skutečně už v prvních deseti minutách posadil na lavičku všechny hráče základní pětky. Střídající mu z 32 bodů za první čtvrtinu přinesli 14.

 

Ve druhé čtvrtině se alespoň trochu soupeř osmělil a výrazně zlepšil střelbu z pole, která po první čtvrtině dosahovala 18,8%. V poločase to bylo už o hodně lepších 32,3%. Jindřichův Hradec za druhých deset minut nastřílel 18 bodů a rozdíl ve skóre se už tak rychle nezvyšoval. Ještě do poločasové přestávky se na palubovku dostali Martin Peterka a Matěj Svoboda a také za prvních dvacet minut všichni zapsali nějaké body. Nejvíce jich měl Diamon Simpson, autor deseti za 6 minut pobytu na palubovce. Diamon opět těžil ze svých tří útočných doskoků. Vůbec naši hráči v prvním poločase zakončovali především z vymezeného území, často smečovanými koši nebo koši z nájezdu. Dvaačtyřicet z 59 bodů bylo dosaženo z „bedny“. Když se k tomu přidá devět z čáry trestných hodů a dvě trojky, vyjde jen jedna úspěšná střela ze střední vzdálenosti.

 

Ve druhé půli Hradec změnil způsob hry. Už nás tolik nepouštěl do vymezeného území. „Řekli jsme si, že budeme lépe pracovat pod košem a necháme Nymburku více trojkových střel,“ prozradil obsah poločasové porady trenér Forejt. Jeho slova se projevila na statistikách. Ve druhém poločase jsme dali z vymezeného území jen 12 bodů, když jsme dvanáctkrát vystřelili. Trojková střelba v prvním poločase 13/2 se na konci zápasu dostala na poměr 34/7 (Hass 8/1, Allen a Svoboda 5/1, jen Hruban 3/2). Absence dvoubodové střelby a poměrně malá úspěšnost střelby z dálky se projevila i na skóre druhého poločasu 38:32.

 

Neobvyklé sestavy, ve kterých jsme hráli, přinesly i vyšší počet ztracených míčů. Celkem jich nebylo mnoho, dvanáct, ale stejně ve druhé půli jich bylo přesně dvojnásobek oproti první dvacetiminutovce. Do listiny střelců se v zápase výrazněji zapsali střídající hráči, dali dvě třetiny bodů, což ale odpovídalo i jejich času na palubovce. I přesto, že se rozdíl nezvyšoval nijak výrazně, zůstával trenér Ginzburg klidný. „Jsme rád, že jsme utkání dokázali dohrát bez komplikací a bez zranění a postoupit do dalšího kola poháru. Chtěl bych poděkovat fanklubu za podporu a těším se s ním na další zápas v sobotu proti Opavě,“ řekl po utkání náš kouč.

 

Body: Hruban 14, Kříž 12 (12 doskoků, double-double), Peterka 12, Simpson 11, Allen a Meier 10, Hass 7, Svoboda 6, Sant-Roos 5 (11 minut), Lawrence a Benda 4, Welsch 2 - Brooks 17, Tawiah 16, Šoula 7, Canty 5, Zuzák 4, Šustek 3, Lipkins, Stegbauer, Fait po 2, střelba za 2 body: 44/28:45/17, trojky: 34/7:24/5, TH: 30/20:13/9, fauly: 15:25, ztráty: 12:20, doskoky: 55:38, čtvrtiny: 32:8, 27:18, 19:15, 19:17

 
 
vloženo: 06.01.2017 06:55 / přečteno: 7978x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.