DESETINÁSOBNÝ PROTI ÚŘADUJÍCÍMU

DESETINÁSOBNÝ PROTI ÚŘADUJÍCÍMU

Hned první zápas závěrečného turnaje Hyundai FINAL Four Českého poháru svede proti sobě nejúspěšnější český tým s deseti vítězstvími v Českém poháru a tým, který pohár za první místo zvedl jako poslední.

Z důvodu velkého vytížení v posledních letech jsme se dva roky Českého poháru neúčastnili a do kolotoče jsme se tak vrátili vlastně po třech letech. Poslední finále jsme hráli 8.února 2014 v Jindřichově Hradci proti Prostějovu. Zvítězili jsme 91:67, když o výhře jsme rozhodli už v první čtvrtině, kterou jsme vyhráli 29:13. V dresu s Orlem na hrudi byli tři hráči, kteří dnes oblékají dres s koňskou hlavou: Dušan Pandula, Radek Nečas a Kamil Švrdlík. Na naší straně se v sestavě udrželi Petr Benda, Vojtěch Hruban, Jiří Welsch, Martin Kříž (finále tehdy nehrál) a Matěj Svoboda.
 

Za dva roky naší absence jsme dali možnost, aby se do historie zapsal další vítěz Českého poháru a to Prostějov v sezoně 2015/16 a v minulé sezoně to byly Pardubice, které vyhrály Pohár podruhé v historii existence ČESKÉHO poháru.

 

„V minulých dvou letech mi Český pohár nechyběl. Měli jsme tak nabitý program, že i ty dva, tři zápasy by bylo těžké do termínové listiny nasoukat. Teď je to přeci jen volnější, takže se na pohár těším,“ řekl Petr Benda. „Myslím, že je to dobré rozhodnutí se vrátit do Českého poháru,“ poznamenal Geno Lawrence, jeho forma stoupá a který má jeden bronz s Prostějovem (2010 z Klatov) a jedno zlato (2012 z Děčína) a také jedno čtvrté místo s Prostějovem (2011 z Opavy).  „Je to první příležitost vyhrát nějakou trofej v této sezoně,“ přitakal Jirka Welsch, který si do Final Four kromě radosti bere i své tři stehy pod pravým okem z utkání v Děčíně. „Pokud mě do toho nikdo neprašní, tak jsem v pohodě,“ směje se Jirka.

 

Los Českého poháru posunul dva aktuálně nejlepší týmy Nymburk a Pardubice už do dnešního semifinále. „Moje filosofie říká: ‚Nezabývej se něčím, co nemůžeš ovlivnit‘. Prostě takový byl los, s takovým výsledkem a tak se bude hrát… Není důležité, jestli je to dobré nebo špatné,“ nechalo klidným téma předčasného finále Orena Amiela, našeho asistenta trenéra. „Vítěz může být jen jeden. Kdo chce vyhrát, musí stejně porazit všechny soupeře. My cestou k titulu, který je naším cílem, musíme porazit Pardubice a je jedno jestli ve finále nebo v semifinále,“ nespekuluje Jiří Welsch.

 

Dnešní utkání s Pardubicemi, které začíná ve tři hodiny odpoledne, bude hodně zajímavé. Připomeňme, že jsme v posledních dvou letech prohráli dva zápasy v NBL a pokaždé to bylo právě proti Pardubicím. Pravdou je, že se vždy hrálo přímo v Pardubicích, dnes to bude na neutrální půdě. „Oba dva týmy se velice dobře znají,“ řekl Oren Amiel a připojil několik charakteristických rysů dnešního soupeře: „Hrají dobře týmově, i díky startu v evropských pohárech získali důvěru sami v sebe, mají širokou lavičku, zvlášť po návratu Dušana Panduly, mají dobrý balanc mezi lídry a hráči z lavičky.“      

 

„Pardubice ukázaly v evropských pohárech, že jsou konkurenceschopné. Očekávat můžeme zajímavý a napínavý zápas, ale věřím v naše vítězství,“ dodal Martin Kříž, který v Pardubicích začínal a jehož aktuální forma je více než dobrá.

 
V dnešním utkání bude hodně záležet na tom, jakou sestavu bude moci trenér Ginzburg do zápasu nasadit. V minulém duelu chyběli ne zcela zdraví  Sant-Roos a Simpson a rekonvalescent Meier. My více prozrazovat nebudeme, na serveru TVcomu.cz bude dnes od 15:00 vysílán přímý přenos prvního semifinále… podívejte se a fanděte. Náš sobotní soupeř vzejde z druhého duelu mezi Prostějovem a Opavou, který se hraje dnes od 18:00 hodin
 
vloženo: 17.02.2017 08:25 / přečteno: 9147x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.