SOUHRN 5.KOLA ADRIATICKÉ LIGY

SOUHRN 5.KOLA ADRIATICKÉ LIGY

V pátém kole Adriatické ligy příliš neplatilo pravidlo: "Můj dům - můj hrad". Ve většině zápasů bylo domácí opevnění hosty zdoláno.   

Páté kolo Adriatické ligy posunulo do čela Hemofarm Vršac a na druhé místo se dostala Olimpija Ljubljana. Tedy na čele jsou dva týmy, jejichž společným jmenovatelem by mohl být Goran Jagodnik. Tento slovinský reprezentant totiž z Hemofarmu před touto sezonou přestoupil do týmu z hlavního města své rodné země. Jinak ale páté kolo bylo pohromou pro domácí týmy. Ze sedmi zápasů vyhráli hosté pět z nich. Domácí hrad uhájila jen Olimpija proti Partizanu a možná trochu překvapivě Široki Brijeg v zápase s černohorskými mistry z Podgorice. Ve většině zápasů si vítězný tým udržoval mírné či větší vedení už od počátku zápasu. Jen ve dvou zápasech se utkání otáčelo až ve druhém poločase. Jedním z takových duelů byl zápas euroligových rivalů Olimpija Ljubljana vs. Partizan Bělehrad. V nejmodernější hale AL v Ljubljani vyhráli domácí poslední čtvrtinu 30:17 a tím získali dva body za vítězství. Druhým takovým duelem bylo městské derby Zagreb CO vs. Cibona Zagreb. Tady se utkání zlomilo ve třetí čtvrtině, když „hostující“ euroligová Cibona zvítězila se třetím dějství 28:16. Pravděpodobně nejvyrovnanější zápas sehrály dva týmy ze spodní části tabulky Radnički a Igokea. V tomto zápase se vedení v zápase přelévalo každou chvíli na jednu nebo druhou stranu, ovšem na konci každé čtvrtiny měli vždy více bodů hosté. Igokea o svém vítězství rozhodla až v závěru poslední čtvrtiny.


 
Zápasy 5.kola Adriatické ligy   
 Široki - Budućnost 69:61 
 Cedevita - Hemofarm 89:97 
 Olimpija - Partizan 75:73 
 Zagreb CO - Cibona 77:87 
 Nymburk - Krka 57:77 
 Zvezda - Zadar 76:89 
 Radnički - Igokea 71:78

Nejlepším střelcem kola se stal Dontaye Draper s 36 body, druhý byl náš kat ze Zadaru Marko Car (28 bodů) a třetí, nám také známý, Brian Chase z Igokey (27 bodů). Tito tři hráči se umístili na stupních vítězů v celkové užitečnosti, jen stříbrný a bronzový hráč si svá místa vyměnili. Po nepříliš dobrém výkonu našich hráčů proti týmu Krka Novo Mesto se žádný náš hráč mezi prvních pět neprobojoval. Nejblíže byl Radek Nečas, který měl 9 doskoků stejně jako čtvrtý a pátý Pašalić (Cibona) s Bookerem (Krka).

V celkovém hodnocení po pěti kolech figurují nejvýše, konkrétně na druhém místě: Radek Nečas v doskočených míčích (7,8 doskoků/zápas) a Afik Nissim v asistencích (5,25 as./zápas) a Tre Simmons s úspěšnosti střelby za 3 body (19/11 = 57,9%). Kromě těchto tří hráčů se mezi desítku nejlepších vklínil již jen Petr Benda. 
 
vloženo: 01.11.2010 23:38 / přečteno: 12512x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.