SOUHRN 6.KOLA ADRIATICKÉ LIGY

SOUHRN 6.KOLA ADRIATICKÉ LIGY

V šestém kole se činily především útoky všech týmů. Venku vyhrály jen dva týmy, je potěšující, že jedním z nich byl Nymburk.  

Jestliže v minulém kole byla na stránkách Adriatické ligy označena jako největší překvapení kola naše prohra o dvacet bodů s Krka Novo Mesto, když se navíc poukazovalo na to, že jsme pravidelným účastníkem Eurocupu, v šestém kole by měl být označen jako největší překvapení zase pro změnu náš zápas proti Ciboně. Sice vítězství nebylo nijak výrazné, naopak byl nejtěsněji možné, ale Cibona je zase pravidelným účastníkem Euroligy.

V šestém kole si buď vybíraly oddechový čas obrany všech týmů nebo se střelcům extrémně dařilo. Za všech šesti kol totiž padlo v zápasech nejvíce bodů. Poprvé se hranice nastřílených bodů posunula přes 1100, přesně na 1125 a to je o 108 bodů více než ve třetím kole, kdy padlo pro změnu nejméně bodů. Třetí kolo bylo také kolem nejmenších rozdílů. Vítězný tým vyhrával v průměru o necelých 4,5 bodu. Naopak v tomto kole byly rozdíly ve skóre mezi jednotlivými týmy v pěti případech dvouciferné a v průměru by to bylo téměř 11 bodů (10,71).

Hostující týmy vyhrály v šestém kole jen dvakrát. Jedním z nich bylo utkání našich hráčů na Ciboně a druhým bylo překvapivé vítězství Kragujevacu nad Zadarem. Teprve druhá výhra Radniček se zrodila v prvních třech čtvrtinách, kdy hosté neustále navyšovali svoje vedení až na 15 bodů a závěr si už pohlídali. Budućnost nenechala nikoho na pochybách o svých kvalitách. Také v tomto utkání byli domácí stále vpředu a na konci každé čtvrtiny vždy měli k dobru více bodů než ve čtvrtině předešlé. Krka nedala týmu Crvene Zvezdy nic zadarmo a už po prvním poločase vedla o dvacet bodů. Debakl se však nekonal. Zato Partiztan se na své palubovce haly Pionir proti Zagrebu CO rozbíhal pomaleji, ale nakonec náš další soupeř vytvořil rekord kola ve velikosti rozdílu mezi oběma týmy (20 bodů). Kromě Partizanu a Cibony byl ve hře ještě jeden euroligový tým – Olimpija Ljubljana. V souboji o první místo však zvítězil Hemofarm a osamostatnil se na čele ligového pelotonu s pěti výhrami. Lídrem v zápase byl opět Milan Mačvan, který se stal podruhé MVP kola. V posledním duelu potvrdil Široki Brijeg, že má solidní formu a na domácí palubovce prorazil silnou Cedevitu díky tomu, že ve třetí čtvrtině otočil nepříznivý výboj z 40:47 na 52:49. Prohra Cedevity tak dovršila černý víkend záhřebských týmů – ani jeden nevyhrál. 

 
vloženo: 09.11.2010 12:35 / přečteno: 12739x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.