DALŠÍ EUROLIGOVÝ TÝM

DALŠÍ EUROLIGOVÝ TÝM

V sobotu od 16 hodin nás čeká v pardubické ČEZ Aréně další souboj s Euroligovým týmem. Po vítězství nad Cibonou se pokusíme o totéž proti Partizanu  

Hráči Partizanu Bělehrad přijeli už ve čtvrtek v podvečer do Pardubic. Je to o den dříve, než je obvyklé, protože Partizan hrál ve středu v Polsku proti Asseco Prokom Sopoty další kolo Euroligy. Cesta na Bálkán a po necelých dvou dnech zpátky do srdce Evropy by byl zbytečně náročný, objevili si srbští hráči u nás dříve.

Jaká je aktuální situace v týmu Partizanu: 

Vujosevic

Partizan Bělehrad jako obvykle čekalo v létě mnoho změn. Odešel věhlasný trenér Duško Vujošević (CSKA Moskva). Jeho nástupcem se stal dosavadní asistent Vlada Jovanović, pro kterého to bude první angažmá v roli hlavního trenéra seniorského týmu. Tým v létě opustily nejen zahraniční opory Američané Lester McCalebb a Lawrence Roberts a australský reprezentant Aleks Marić, ale také srbský reprezentant Aleksandar Rašić a obrovitý pivot Slavko Vraneš. Na první pohled se zdá, že nové posily zatím nedokázaly plně nahradit loňské hráče. Partizan v Adriatické lize má na svém kontě už 3 prohry a v tabulce je až na šestém místě. Nicméně soutěž je dlouhá a pro postup do Final Four stačí čtvrté místo.

K nejlepším hráčům soupeře patří bezesporu Jan Veselý, velice atletický a explozivní hráč, který baví diváky smečovanými koši a dravými průniky pod koš. Na perimetru můžeme najít možná nejslavnějšího trojkaře Evropy, jehož koš ve finále Adriatické ligy proti Ciboně z hloubky obranné poloviny 0,6 vteřiny před koncem hrací doby rozhodl, že Partizan obhájí i po čtvrté primát v NLB lize. Pod košem nebude rozhodně k přehlédnutí australské vyšší křídlo Nathan Jawai, jehož tělesné proporce si ve vnitřním prostoru vzbuzují respekt.  

V dosavadním průběhu prohrál Partizan s Budućností (doma) a venku s týmem Široki Brijeg a rovněž venku s Olimpijí Ljubljana. Pokud zůstane statistická pravidelnost zachována, měl by v dnešním zápase Partizan prohrát, protože doposud každé liché kolo prohrál. 

Obrázek
 
vloženo: 12.11.2010 00:00 / přečteno: 14903x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.