POSTŘEHY ZE ZÁPASU ŠIROKI BRIJEG

POSTŘEHY ZE ZÁPASU ŠIROKI BRIJEG

Opět se pokusím zprostředkovat informace ze zápasu Široki TT kabeli vs. Nymburk

V hale pro 4.500 je asi 1.700 diváků. V hale žádné teplo není, i obsluha statistik sedí v kulichu. Na hotelu přestalo fungovat topení a hráči strávili čas před zápasem v péřových zimních bundách. 

Skóre zápasu otevřel Grgat po evidentních krocích a Neno vyskočil jako čertík z krabičky. Ještě že ho Pampi a Šutys dvěma koši potěšili. Už ve třetí minutě dostává příležitost Vlado Štimac, protože Aleš má dva fauly. Afik trojkou upravil na 4:7, ale domácí opět po trestných hodech 6:7. Ve čtvrté minutě to zatím vypadá na střelecký souboj Nissim (5 b.) Grgat (6 b).  V 7.minutě se prosazuje Štimac košem s faulem, a protože dal i trestný hod, vedeme o čtyři body 10:14. Nejlepší střelci obou týmu Grgat a Nissim sedí na lavičkách a úlohu lídra přebírá Štimac (7 bodů). Vedeme 20:12. Poslední koš dal opět Vlado po zisku míče Radkem Nečasem a asistenci Simmonse. Z pochopitelných důvodů si domácí trenér bere oddechový čas. Po time outu si jde odpočinout Radek a střídá ho Soky. Po počátečním zahřívání, a to doslova, se dostáváme do solidních obrátek, ale soupeř přeci jen po time outu zastavil naši aktivitu. Pod košem maká Štimac a na svém kontě, kromě 9 bodů má 3 útočné doskoky. Domácí se hodně tlačí pod koš a naši častěji faulují. Skončila první čtvrtina. Na palubovku se kromě Adama Kocha již dostali všichni naši hráči. Škoda jen, že poslední body patřily domácím, kteří upravili na 20:24.  

Obrázek
Druhou čtvrtinu začal košem Štimac, na což odpověděl po několika ztrátách a faulech Morović také dvěma body. Další body opět Vlado - 13 bodů za 10 minut strávených na palubovce - solidní výkon. Jména střeleckých lídrů týmů se změnila. Na naší straně je bezkonkurenční Štimac, na straně domácích Morović. Posledně jmenovaný střílí první trojku domácích (ze 4 pokusů), čímž upravuje na 25:28 a trenér Ginzburg si bere oddechový čas. Ve 13.minutě provedl Neno velkou výměnu hráčů. Domácí se na chvilku dostali do vedení 29:28, ale Šutys z dálky opět potěšil naši stranu. Grgat v 15.minutě košem s faulem posunul opět domácí do vedení, ale vzhledem k tomu že trestný hod neproměnil, bylo to jen o bod. Radek trojkou!! atakuje desetibodovou hranici nastřílených bodů a je 2.nejlepším střelcem našeho týmu. Aleš Chán košem posunul skóre na 31:35. Domácí přidali mezi střelce Pilepiće a Spralju a rázem se ujali jednobodového vedení. Pavel Pumpra nám sice košem s faulem vrátil dvoubodové vedení, ale domácí zaměřili koš z perimetru a zase vedou (39:38). Když se po Štimacově ztrátě trefil Ramljak, vedou domácí v 18.minutě 41:38. Na to se nemohl náš kouč koukat bez odezvy a vzal si oddechový čas. V současné době se nedaří Alešovi, který se až příliš nechal rozhodit výroky rozhodčích a studené publikum se začíná rozehřívat. V polední minutě se opět za tři body trefuje Spralja (44:38). Odpověď  Afika má jen krátký zvuk, dunkem upravuje Ramljak na 46:40. Po dvou nepovedených trojkách našeho týmu: první Simmonse zblokoval Pilepić, druhou v časové tísni nedal Slezák, končí první poločas. Druhou čtvrtinu jsme prohráli o deset, což dohromady znamená zatím pasivní skóre 46:40. Ke konci druhé čtvrtiny jsme se dopouštěli zbytečných chyb, hrajeme zbytečně individualisticky a málo si půjčujeme míč. 
Obrázek
Druhý poločas začal čtyřmi neúspěšnými střelami a teprve na konci 1.minuty přidal dva body Štimac a Afik ještě další dva, avšak domácí osmi body v řadě (2 trojky!!) navýšili svoje vedení opět na deset bodů (54:44) a po ztrátě Radka je to ještě o dva body horší. Je jasné, že s time outem jsme nemohli dlouho čekat. 23.minuta - naději vykřesal trojkou Křemen, Planinić trochu brzdí naši naději a Stemberger další trojkou zvyšuje už na 61:47. Je to špatné, domácí si otevřeli střelnici a na naše neproměněné koše odpovídají trojkou. Stav utkání je 64:47. Bohužel nejsme schopni zabránit domácím střílet z dálky. Bohužel trenér Ginzburg musí čerpat druhý oddechový čas. 27.minuta - na Radkovu dvojku odpovídají domácí košem o bod vyšší hodnoty. Teď nás drží Křemen s Nečasem, ale to je málo. Krize pokračuje, ztrácíme už dvacet bodů (29.minuta - 71:51). Rozdíl do druhé desítky vrací dvěma šestkami Slezák. Když dal Afik koš po svém útočném doskoku, chytá domácí trenér "paniku" a bere si svůj první oddechový čas.   
Obrázek
Poslední čtvrtinu začíná Pilepič dvěma body (73:55). Bohužel nás domácí stále trápí trojkami a bezvadnou střelbou. My se trápíme ztrátami, už jich máme na svém kontě 13. Stav utkání je 81:57 (33.minuta). O průběhu vypovídají i valorizační body 130:80, byť ještě v průběhu druhé čtvrtiny byly vyrovnané. Zásluhou Afika a Aleše jsme snížili na 81:61m ale to je pět minut před koncem zápasu asi slabá náplast. Ach ta střelba. Na domácí, kteří střílí za dva body s úspěšností 69% a za tři body 53%, bohužel naše úspěšnost 53% resp. 33% prostě nestačí. Ve 36.minutě Mike konečně po dlouhé době dává trojku, ale domácí hned dvěma trestnými hody, její užitnou hodnotu degradovali. Slezákovu trojku přebili domácí opět jen dvěma body. Po Afikových šestkách je to 91:71 a do konce utkání chybí již jen necelé tři minuty. Další Afikovy šestky (už má 8/8) znamenají snížení na 91:73, al Pilepić stále udržuje dvacetibodový odstup. Domácí trenér už zapojuje do hry mladíky (Novak). Domácí, kteří mají už pět faulů nás častěji posílají na čáru trestných hodů. Po Pampiho šestkách a Slezákově koši prohráváme 93:77. Afik však už další trojku nedává. Labutí písní byla trojka Michala Křemena těsně před koncem zápasu. Na prohře to nic nemění, ale přeci jen čtrnáctibodový rozdíl je rozhodně pro psychiku lepší než dvacet a více bodů. 
Obrázek
Děkujeme za pozornost a rádi bychom vás pozvali na úterní zápas proti Hapoelu Jeruzalém. Vaše podpora bude potřebná více než jindy. Ukažte, že vám není osud našeho týmu lhostejný a přijďte fandit. Zápas začíná v 18:00 hodin v Pardubicích. 
 
 
vloženo: 27.11.2010 20:06 / aktualizováno: 27.11.2010 21:48 / přečteno: 12605x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.