PROLOMÍME PROKLETÍ?

PROLOMÍME PROKLETÍ?

Dnes od 18 hodin změříme počtvrté síly s družstvem Hemofarm Vršac v dalším kole Adriatické ligy.  


Ve třech předchozích zápasech byl šťastnější soupeř. Dvakrát jsme s ním hráli v sezoně 2008/09 v Eurocupu a po dvoubodové prohře ve druhém zápase jsme ztratili naději na postup mezi posledních 16 týmů. V prvním zápase Adriatické ligy s tímto srbským týmem jsme ztratili v úplné koncovce, když Pavković proměnil dva trestné hody. 

V letošním ročníku Adriatické ligy začal Hemofarm famózně. V pátém kole se probojoval na první místo a až do desátého kola měl stejně bodů jako první a o pořadí rozhodovalo jen skóre. Těsně před Vánoci odešel Milan Mačvan do Maccabi Te Aviv a na tým jakoby padla deka. V polovině soutěže figuroval Hemofarm na 8.místě s bilancí: 6/7 (skóre 1000:1048). Od 14.kola už Hemofarm zůstal ve druhé polovině tabulky, většinou na 10.místě. 
stručná vizitka Hemofarmu zde  
 
Láďa Sokolovský před zápasem:
Jak se cítíte před zápasem proti Hemofarmu po ne zrovna povedeném utkání s Istanbulem?
Je pravdou, že utkání proti Galatasaray se nám nepovedlo a budeme se z toho chvíli dostávat. Určitě by bylo dobře, kdybychom si trochu spravili sebevědomí. Rozhodně nás čeká další těžký soupeř, který se v tabulce pohybuje v našich vodách (je se stejným počtem vítězství na příčce pod Nymburkem jen o celkové skóre – pozn.) a určitě by bylo žádoucí ho na domácí palubovce porazit. Věřím, že nám pomohou opět skvělí fanoušci, že zvedneme hlavu a budeme hrát jinak než v minulém zápase.
Dá se zopakovat dvakrát po sobě špatný výkon jako v úterý?
Bohužel se dá zopakovat, ale doufám, že to nebude náš případ. Musíme začít hned od začátku s velkou bojovností a nasazením. Bude třeba zapojit více srdíčko.
Zdá se, že se Hemofarm oproti prvnímu zápasu zhoršil. Vnímáš to stejně?
Ano, byl to tým, který se zpočátku pohyboval na místech, která zajišťovala účast ve Final Four. Možná to bylo odchodem Mačvana do Maccabi Tel Aviv. Ovšem současné družstvo je více vyrovnané. Mají deset solidních hráčů, kteří mají přibližně stejnou minutáž a tím pádem není možné se na někoho soustředit. A to může být pro nás horší. Zpočátku velké množství míčů směřovalo na Mačvana a bylo možné se na něco v obraně soustředit. Nyní je to horší. 
Před prvním zápasem trenéři říkali, že Hemofarm je hodně útočně laděný tým. Zůstalo mu to i teď?
Nesledoval jsem pozorně jejich výsledky v minulých zápasech, ale myslím, že nyní dávají i dostávají méně bodů než před tím. Vypadá to, že se snaží nahradit výpadek stěžejního hráče v útoku lepší obranou. Doufejme, že se jim to v pátek nepovede. 
V současné době se už nemusíte soustředit na pohár Eurocupu, ale všechny své síly naopak můžete napnout k Adriatické lize….
I když nemůžeme postoupit, nechceme mít na kontě vítězství nulu. Já bych teď přikládal oběma soutěžím stejnou váhu. S přibývajícím časem se ale budeme asi více soustředit na Mattoni NBL, která je pro nás nejdůležitější. My jdeme zápas od zápasu. Letos, co zápas to kvalitní soupeř a nedá se soustředit na jiný zápas než ten, který je právě na řadě. 
Čekal jsi od Hemofarmu lepší průběžné výsledky?
Kdyby neodešel Mačvan, byl by asi tým výše. Vypadá to, že mají horší družstvo, 
Co musíme oproti úterý zlepšit?
Úplně všechno, protože jsme hráli mizerně. Naší největší slabinou je obranný doskok a ztráty. Druhou položku se nám přeci jen podařilo zkrotit. Zase nám v minulém zápas vyskočila z průměru střelba. Jednoznačně musíme zlepšit myšlení.   

 
vloženo: 18.02.2011 07:19 / aktualizováno: 18.02.2011 07:57 / přečteno: 14046x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.