OREN SPOLÉHÁ NA BOJOVNOST

OREN SPOLÉHÁ NA BOJOVNOST

Asistent trenéra Ginzburga Oren Amiel burcuje tým k velké bojovnosti, protože je to je způsob, jak překonat v hlavě nepovedené úterní utkání proti Galatasaray


Co očekáváte od zápasu?
V první řadě výhru. Po té úterní prohře jsme mluvili s hráči, je potřeba se dostat zpět do rytmu, kde jsme byli před cca dvěma týdny. Je potřeba najít energii a začít opět vyhrávat.
Bude to v pátek těžší nebo lehčí zápas? Hemofarm není stejným týmem jako v první půlce sezóny, nemají Mačvana…
I my nemáme hráče, kteří pro nás byli klíčoví… Zápasy ale nejsou o těch, kteří nehrají. Zápasy jsou o těch, kteří hrají… Máme dobré hráče se zkušenostmi, ty potřebujeme spolu s domácím prostředím zužitkovat a vyhrát. Musíme se prát, musíme jít za vítězstvím tak, jako by to byl poslední zápas. Ze své zkušenosti vím, že to po takové prohře jako byla ta v úterý pomáhá nejvíce. Když se rvete, tak basket přijde sám…
Jaká je cesta k vítězství?
Jak jsem řekl, prát se. Máme zkušené hráče, domácí i cizí, všichni rozumí situaci. Všichni musí ukázat svou vyspělost a sílu.
Zdá se, že se nyní můžeme plně soustředit na Adriatickou ligu…
Bereme to tak že každý zápas je důležitý na udržení rytmu a přípravu na českou ligu. Není to o tom, že bychom dávali nějakému zápasu přednost, všechny chceme vyhrát. Potřebujeme nabrat sebedůvěru a udržet si ji do české ligy.
Můžete jmenovat hlavní individuality soupeře?
V první řadě – po tom co odešel Mačvan, hraje Hemofarm mnohem více týmověji. Už to není Mačvanova one man show. Pochopitelně mají některé hráče, kteří jsou více vidět. Je jím třeba Pavkovič, rozehrávač řídící jejich hru. Toho si musíme pohlídat.
Kdo na něj bude lepší obranářem? Afik nebo Mike?
Řeknu to asi tak, Pampi nám dovedl vyřešit spoustu problémů. Teď je ale mimo hru. Kdo bude lepším na obranu Pavkoviče se dá těžko říci, zkusíme na něj vystřídat Afika, Mika a Pavla Slezáka. Všichni tři budou muset dát něco navíc, aby ho ubránili. Především je ale důležité si říci, že Pavkovič není někdo, kdo by měl nějaké úžasné schopnosti. Je to chytrý a velmi dobrý hráč, ale zvládli jsme lepší než je on.
Na které další hráče si musíme dát pozor?
Důležitým je Savovič, hráč který je čtyřka, ale umí zahrát na pětce. Hemofarm to dělá podobně jako my, často staví malou sestavu a do ní Savovič perfektně sedí. Právě ta podobnost nám dává možnost se ukázat, protože máme typy hráčů, kteří by si s Hemofarmem měli sednout.
Kouč Ginzburg říkal před prvním zápasem, že Hemofarm je více útočně laděný tým. Platí to pořád? Zvláště po odchodu Mačvana?
Hemofarm není defenzivní jako některé typické týmy adriatického regionu jako například Budoucnost nebo Siroki. Je pravdou, že brání velmi dobře, jejich devízou je ale útok a hlavně rychlost. Jsou rychlí jako rakety. Pro nás to znamená dobře volit střely, abychom si po nich mohli dobře zorganizovat obranu a nedávat jim zbytečně šanci na rychlé protiútoky.
To znamená, že se můžeme připravit na pohledný a hezký basket…
Víte co bude hezké? Vítězství.

 
vloženo: 18.02.2011 07:59 / přečteno: 14531x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.