TVRZ JMÉNEM HEMOFARM ODOLÁVÁ

TVRZ JMÉNEM HEMOFARM ODOLÁVÁ

Ani na počtvrté se nám nepodařilo zlomit odpor srbského týmu a prohráli jsme o pět bodů 66:71. 

V zápase nám nevyšly první dvě a půl minuty a poslední minuta. Z těch prvních jsme se dokázali ještě vzpamatovat poměrně brzy. Z těch v poslední čtvrtině už jsme se nevydrápali. Ve vypjatém závěru se nerozhodovalo v tom, kdo udělá něco lépe, ale kdo udělá méně chyb. Bohužel jsme to byli my, kteří jsme vyrobili dvě ztráty a neproměnili jednu střelu z trojkové vzdálenosti, která nám mohla dát velkou naději. 
V tak vyrovnaném zápase rozhodovaly o úspěchu maličkosti. V našem případu to byly maličkosti spíše na útočné polovině. Jedenasedmdesát bodů není špatné vysvědčení pro obranu proti týmu, který nastřílí v průměru skoro 80 bodů, ovšem 66 nastřílených je na domácí zápas málo. Nejmarkantnější rozdíl ve statistikách je v počtu trestných hodů. My jsme stříleli pouze sedmkrát, hosté více než třikrát častěji. My jsme dali z trestných hodů 3 body, Hemofarm 20! Na trestných hodech je přesně vidět, jak se který tým snažil prosadit směrem do vnitřního prostoru. Pokud jsme praktikovali hru s napíchnutím obrany vnikem pod koš a následným vyhozením na perimetr, dýchalo se nám dobře. Takto jsme hráli převážnou část první čtvrtiny. Potom se volné střely na perimetru vytratily a útok bez hry v bezprostřední blízkosti koše skomíral. Čím více se posouval čas na časomíře, tím více přibývalo snah vyřešit situaci vírou ve vlastní dovednosti. Jeden hráč si pak hleděl míče a ostatní čtyři v klidu sledovali, jak se s tím jejich spoluhráč popasuje. 
Vývoj skóre byl na obou stranách poměrně vyrovnaný. Bodové šňůry nebyly dlouhé a žádný tým se nedostal v průběhu zápasu do dvouciferného vedení. Naši hráči byli ve vedení ve druhé polovině první desetiminutovky. Ve druhé jsme se báli střílet a hosté toho využili v získání náskoku až osmi bodů. Ještě do změny stran jsme snížili na pět a do poloviny třetí čtvrtiny jsme náskok dotáhli. Nebo jsme se dostali do mrňavého vedení, případně do nerozhodného stavu a to až do poslední minuty. V ní nastříleli hosté z čáry trestných hodů důležité šestky a vyhráli.    

Doplněny komentáře k zápasu    
 
vloženo: 18.02.2011 22:26 / aktualizováno: 20.02.2011 16:47 / přečteno: 14330x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.