PŘIJÍŽDÍ TROJKOVÝ SAMOPAL

PŘIJÍŽDÍ TROJKOVÝ SAMOPAL

Cedevita je tým,  který nejčastěji střílí z perimetru, váží si míče a získává nejvíce faulů. V jeho sestavě je mimo jiné  i druhý nejužitečnější hráč Adriatické ligy.   

V letošním ročníku Adriatické ligy se tým držel a drží kolem středu tabulky. Nebezpečný je především na domácí palubovce, kde vyhrál osm zápasů a porazil mimo jiné Partizan, Olimpiji nebo Cibonu. Na venkovní palubovce je mnohem zranitelnější, zvítězil pouze třikrát v Novém Mestě, Aleksandrovaci a Vršaci. V posledních třech zápasech v Adriatické lize vyšel naprázdno. V městském derby proti Zagrebu CO mu nestačilo ani 14 trojek na vítězství. Trojková střelba právě patří k největším zbraním Cedevity. Na koš soupeře už vyslali z perimetru 455 střel (Nymburk 394) s úspěšností 34,73% (NBK 34,77%). Naopak zpod koše mají výrazně nižší počet střeleckých pokusů a to 773 (NBK 923), ovšem při solidní úspěšnosti 55,5% (NBK 52,98%). Družstvo však dominuje v počtu ztracených míčů, pouze necelých 12 ztrát na zápas. Cedevita je i velice efektivní, v počtu valorizačních bodů jim patří druhé místo za Hemofarmem. O dravosti týmu v útoku svědčí také jeho průměr v počtu získaných faulů na zápas 25,5. Nedostižným hráčem v tomto ohledu je rozehrávač Draper s více než sedmi získanými fauly na utkání. Draper je také druhým nejužitečnějším hráčem celé NLB ligy, nejlépe asistujícím hráčem Adriatické ligy (5,5) a pátým nejlepším střelcem s průměrem 17,77 bodů na zápas. Druhým nejužitečnějším hráčem Cedevity a pátým celé ligy je Edwards, který je zároveň šestým nejlepším střelcem NLB (17,48 bodů/zápas). V průběhu sezony přišel k týmu soupeře také třetí Američan Bracey Wright, který má zkušenosti z Euroligy a hned od prvního zápasu bere porce hodně přes dvacet minut na palubovce. Byl také hráčem, který sedmadvaceti body vystřílel vítězné utkání v Kazani a v šesti eurocupových zápasech skupiny LAST 16 odehrál v průměru 31 minut! A aby to nebylo málo, Cedevita angažovala včera dalšího zkušeného harcovníka evropských palubovek Andrija Žižiće. Podkošový hráč na pozici čtyři - pět má za sebou angažmá v Ciboně, Olympiakosu Pireus, Panathinaikoss Athény i Galatasaray Istanbul.  

Cedevita si kromě letošních úspěchů v Adriatické lize připsala i cenné skalpy v Eurocupu. V základní skupině D skončila na druhém postupovém místě, když prohrála dvakrát – doma s Hapoelem Galil v prvním kole a v Soluni s místním Arisem. Ve skupině LAST 16 si ve velké konkurenci Gran Canarie, Hemofarmu a Unicsu Kazaň vybojoval postup mezi posledních 8 týmů ze druhého místa a v cestě do Final Four mu bude stát Estudiantes Madrid. 

Krátkou vizitku najdete zde  
 
vloženo: 04.03.2011 01:26 / přečteno: 11399x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.