OHLASY PO ZÁPASE SE ZAGREBEM

OHLASY PO ZÁPASE SE ZAGREBEM

Sokol: "Nehrajeme kvůli tomu, abychom někoho potopili." Neno: "Ve čtvrté čtvrtině jsme dobře zkombinovali útok a obranu." Slezy: "Basket  je týmový sport." A další ohlasy.....


Ronen Ginzburg

Obrázek

Ve druhém poločase jsme hráli v obraně podstatně lépe. Ve třetí čtvrtině se nám příliš nedařilo v útoku, ale obrana byl stále dobrá. Ve čtvrté čtvrtině jsme útok i obranu dobře zkombinovali. Jsem spokojený s energií, kterou hráči dali do zápasu. Myslím, že to bylo důstojné rozloučení s Adriatickou ligou na domácí palubovce s našimi fanoušky. Právě ti jsou důležitou součástí naší pouti touto soutěží a můžeme jim s klidným srdcem přičíst část svých úspěchů. Pochopitelně jsem rád, že jsme dnes vyhráli.

 
ObrázekMladen Erjavec

Největší problém byl v tom, že jsme odehráli už třeří zápas během pěti dnů. V posledních osmi minutách jsme už neměli síly, abychom otevřené střely, které jsme měli, dali.

Před zápasem jsme si říkali, že musíme hrát hodně tvrdou obranu a že se v ní musíme hodně snažit. Jak jste sami viděli, na konci poslední čtvrtiny, asi minutu a půl před koncem, jsme měli na svém kontě pouze jeden faul. To nesvědčí o naší dobré obraně. Poslední čtvrtinu jsme jen dohrávali, na hráčích nebyl vidět dostatek sil a nymburští hráči se trefovali a spadlo jim všechno.

Co se stalo s Mario Kasunem ve druhém poločase?

Už na konci prvního zůstal na chvíli ležet. V posledním útoku druhé čtvrtiny dostal úder do míst, která měl operovaná.

Jaké jsou vaše šance dostat se do Final4?

Před zápasem jsme to měli ve svých rukách. Šance už nejsou velké a musíme spoléhat na ostatní týmy.

Budete nám, i přes dnešní naše vítězství, fandit v Podgorici?

Je to sport, doufám, že Budućnost jeden zápas ztratí …. Já se mohu jen modlit k Bohu. V posledním kole musíme hrát mnohem lépe než dnes v poslední čtvrtině.   

 
Pavel Slezák 
Obrázek

V prvním poločase jsme hráli špatnou obranu i útok. Ve druhém poločase jsme zlepšili obranu a šli rychlými protiútoky dopředu a tím se zápas zlomil.

Byl to pro tebe nejlepší zápas sezony?

Pro mě jsou dobré všechny zápasy, které vyhrajeme.

Jaká byla taktika na Kasuna a Žoriće?

Jakmile se dostali do bedny po pár driblincích, měli jsme jít zdvojovat. Pak byla pochopitelně důležité pomoc i ostatních hráčů, aby dostatečně rychle dorotovali v případě, že se pokusí přihrávat ven z vymezeného prostoru.

Kdo odvedl nejlepší práci?

Basketbal je týmový sport, takže všichni naši dlouzí. Když Šutys někoho brání, má to vždycky hodně nepříjemné.

Čím si myslíš, že jste utkání soupeři ve druhé polovině nejvíce znechutili?

Kolektivní obranou, protože jsme zdvojovali, získávali míče a šli rychle dopředu. Tím se to zlomilo.

Měl jsi dnes pocit, že tvoje úspěšnost střelby bude tak skvělá?

V prvním poločase to bylo dobře, ve druhém mě bolely nohy. Jednu trojku jsem hodil jenom konečky prstů…. ale spadla tam.

 
Radek Nečas 
Obrázek

Jsme rádi, že jsem poslední utkání doma vyhráli. Pro diváky to byl zajímavý zápas a my jim děkujeme, že se v poslední čtvrtině probudili a fandili nám. Teď by to chtělo potvrdit dobrý dnešní výkon v Podgorici a zkusit se probojovat na šesté místo.

Kde jste v sobě našli sebedůvěru, když jste prohrávali už o devět bodů v poslední čtvrtině?

Povedlo se nám pár dobrých střel, pod naším košem jsme získali míč a na rozdíl od prvního poločasu jsme dali pár jednoduchých střel. Dneska jsme do závěru dali více energie než v jiných utkáních. Soupeř se pak uchýlil ke střelbě trojek a to se jim nedařilo. Tím, že my jsme si pohlídali jejich útočný doskok, neměli se čím vrátit do zápasu.

Jak se projevilo zranění Mulaomeroviće?

Dost. Záhřebu po jeho odstoupení chyběl mozek útočných akcí. 

Jakou roli hrál v zápase doskok?

Myslím, že hodně důležitou. V prvním poločase a především ve druhé čtvrtině jsme na doskoku hodně prohrávali. Ve druhém poločase jsme se až tak moc nezlepšili, ale zvýšeným nasazením jsme hostům pozici pod košem znepříjemňovali.

Myslím, že jsi Žoriće položil při soubojích na lopatky….

V některých situacích to mohlo být lepší. Po minulém výkonu Záhřebu jsem se s tím vyrovnal lépe.

Kdo byl nejnebezpečnějším hráčem?

Zagreb má silné hráče na perimetru, i když dnes se nedařilo Simonovi, na jehož střely v těžkých momentech zápasu spoléhají. V prvním poločase táhli hru soupeře Mulaomerović, Kasun a Žorić a ve druhém si vybrali slabé chvíle.

Po utkání s Prostějovem je to druhá dobře sehraná koncovka. Jsou zapomenuty chvíle, kdy nám vítězství v závěru proklouzlo mezi prsty?

Tohle byly trochu jiné koncovky. V obou zápasech jsme prohrávali a v závěru jsem výsledek otočili. Před tím jsme naopak vedli, byli lepším týmem a přesto jsme prohráli.

Kolik lidí podle tebe věřilo v době, kdy jsme prohrávali o devět, že soupeře o devět porazíme?

Možná jsme nevěřili, že vyhrajeme o devět, ale víru ve vítězství jsme neztratili. V Adriatické lize byla spousta zápasů, kdy hluché místo jednoho nebo druhého týmu rozhodlo dobře rozehraný zápas. Dokud nezazní poslední klakson, nemá to žádný tým v kapse.

 
Ladislav Sokolovský
Obrázek

Vyhráli jsme zápas díky lepší fyzické kondici. Soupeř v posledních šesti minutách odpadl fyzicky, nestíhal se vracet a my jsme měli při střelbě i štěstí. Trefili jsme hodně trojek a zúročili jsme konečně střelecké tréninky. V prvním poločase jsme trochu tápali v obraně, nehráli jsme tolik agresivně. Ve druhém poločase jsme dostali méně bodů. Zlepšení v obraně bylo prvním impulsem k výhře a posledních šest, sedm minut tím druhým.

Těší tě, že je Nymburk hrobníkem týmů, které chtějí postoupit do Final4….

Jsem rád, že jsme vyhráli. My hrajeme kvůli vítězství a ne kvůli tomu, abychom někoho potopili. Bylo to tím, že jsme oba zápasy hráli doma a nemuseli cestovat.

Co se stalo po time-outu v poslední čtvrtině, když jako otočením vypínače jsme soupeře zcela zlikvidovali?

Dali jsme pár jednoduchých trojek v rychlém sledu. Rychle jsme vyrovnali a to, myslím, soupeře rozhodilo. Všechno to bylo o kvalitě střelby a obrany.

Ve druhém zápase jsme uhráli koncovku. Je to blýskání na lepší časy? Dostáváme se do stejné pohody jako vloni?

Uvidíme až odehrajeme další zápasy. Pokud se to bude dařit i dál, můžeme hovořit o tom, že jsou to zkušenosti z Adriatické ligy a těžkých zápasů uplynulých let. Byl bych ale raději, kdybychom takové vypjaté koncovky nemuseli řešit a utkání si rozhodli už před tím.

 
Obrázek
Alex Renfroe

Nymburk nás doslova zabil, udělal pro vítězství více než my. Šel do zápasu s větší chutí po výhře, i když ji tolik nepotřeboval.

Prohráli jste zápas v poslední čtvrtce?

Ne, bylo to v celém zápase. Doskoky, ztráty, to nebyla jen poslední čtvrtina...

Máte ještě šanci na Final4?

Nevím, není to již v našich rukách... Kdybychom dnes vyhráli, tak jsme mohli ve F4 být, teď už to moc neovlivníme...

Jste psychicky dole?
Sezóna nekončí, samozřejmě že chceme do Final4, ale pokud se tak nestane, musíme jít dál.
 
vloženo: 12.03.2011 13:46 / přečteno: 17730x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.