STŘÍPKY Z BALKÁNU

STŘÍPKY Z BALKÁNU

Posbírali jsme po internetu pár střípků z přípravy našich soupeřů v Adriatické lize. Weby klubů jsou na novinky poměrně skoupé, a tak jen ve zkratce.  

Cedevita Zabreb prohrála v prvním přípravném zápase s EWE Oldenburg 75:79 (27:15, 17:21, 19:18, 12:25). "Jsem velmi spokojen s výkonem proti velmi silném týmu Oldenburgu s ohledem na to, v jaké části přípravy se právě nacházíme a také na skutečnost, že soupeř trénuje o dva týdny déle. Tři čtvrtiny jsme hráli skvěle a vidím, že jsme na správné cestě," řekl trenér Aco Petrovic. Sestava Cedevity (v závorce body): Troha, Butorac, Rogić (5), Poljak, Vukušić (14), Kraljević, Rudež (9), Petrović (2), Princ (15), Buva, Pettway (5), Kaštropil (2), Baždarić (21), Draper.

 

Igokea Aleksandrovac se na své první přípravné utkání teprve připravuje. Třetího září se střetne s Boracem a o dva dny později s Partizanem Bělehrad. Do 2.října by měl tým odehrát ještě další tucet zápasů.

 

Tým Krka Novo Mesto trénuje od 13.srpna. Prvních deset dní trávili hráči pod vedením kondičního trenéra Toma Brineca bez basketbalu a příprava se zaměřila na obecnou fyzickou přípravu. Od 23.srpna začala druhá část přípravy, kdy dopolední tréninky jsou věnovány opět fyzické přípravě a večerní basketbalu. Poprvé budou moci domácí fanoušci vidět tým v zápase proti Partizanu Bělehrad 12.září, ostatní přípravné zápasy proběhnou za zavřenými dveřmi.

 

Černobílý tým Partizanu Bělehrad by chtěl odehrát více než desítku přípravných zápasů. Od 5. do 12.září by to měla být utkání proti BC Igokea, KK Hélios, BC Rogaska, Krka Novo Mesto a 18.9. v Bělehradu opět proti Igokea. Na konec přípravného období odjedou hráči Partizanu na turnaj Alexandra Gomelského do Moskvy, kde jim budou soupeřem týmy zvučných jmen: Panathinaikos, Žalgiris a CSKA Moskva.

 

Mravenci ze Zagrebu (KK Zagreb Osiguranje) absolvovali soustředění ve známém slovinském středisku Rogaška Slatina v jehož rámci sehráli přípravné utkání proti Steaua Bukurešť (bývalý tým Montyho Macka). Pátého září změří síly v Budućností Podgorica a od 9. do 11.září vyzkouší ruský styl ve třech zápasech proti Temp Suzm z Jekatěrinburgu, Ruskon Monrovia ze Saranska a Spartaku Vladivostok.

 
V Bělehradě by se mohl představit bývalý srbský reprezentant Milan Gurović, který před rokem ukončil kariéru, ale v nedávné době oznámil návrat na palubovky. Ačkoli má nabídku z Kypru, rád by v příští sezoně pomohl svému bývalému klubu Crvene zvezdě Bělehrad. Pětatřicetiletý křídelník naposledy oblékal dres Galatasaraye Istanbul (9,5 bodu, 2,4 doskoku na zápas).
 
vloženo: 28.08.2010 12:46 / přečteno: 12293x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.