CENNÉ VÍTĚZSTVÍ

CENNÉ VÍTĚZSTVÍ

Naši hráči nezaváhali ani ve druhém kole Adriatické ligy a porazili domácí tým těsným rozdílem pěti bodů. 

Utkání se pro nás vyvíjelo dobře zhruba od poloviny první čtvrtiny. Na počátku zápasu nám velké problémy působil Vukosavljević, který byl pod košem nezastavitelný. Nastřílel prvních sedm bodů svého týmu. Naši hráči se snažili najíždět pod koš a byli také velice úspěšní. Střeleckým lídrem první čtvrtiny byl Tre Simmons a naší obrovskou devizou byla pouze jediná ztráta. Ve druhé čtvrtině jsme si stále udržovali mírné vedení. Sice nás trochu zlobil Michael Lee z domácího týmu, ale v konečném efektu to znamenalo jen ponížení vedení o dva body. 
Ve třetí čtvrtině jsme byli stále ve vedení ale trochu jsme si život zkomplikovali, když ve 22. - 24.minutě jsme nechali domácí dotáhnout z našeho devítibodového vedení jen na čtyři. Ve varu byli hráči, vřelo to i v hledišti. Nenův time-out, který pochopitelně přišel, naše hráče uklidnil. Afik dal trojku, pak jsme ubránili nejlepšího hráče soupeře Leeho a v rychlém protiútoku byl faulován Pampi. První šestku proměnil, ale při druhé se dlouho dobu míč houpal na obroučce a přemýšlel, kam spadnout, až přiskočil Radek Nečas a dvoubodově ho dopíchl. Vedli jsme 61:51, ale domácí rozhodně zbraně nesložili. Zhoršila se naše obrana, domácí se rozstříleli z dálky a my jsme nedokázali bohužel potrestat ani dvě ztráty domácích. Na konci třetí čtvrtiny se domácí dostali dokonce do vedení. Morálku ale máme dobrou. I když se domácí dostali na úvod poslední čtvrtiny do vedení dokonce o 4 body, dokázali jsme postupně snižovat až do vyrovnání. Nerozhodila nás ani poměrně přísná nesportovní chyba Petra Bendy, který byl naším nejlepším střelcem. Necelé dvě minuty ped koncem jsme výborně bránili a na domácí už možná i trochu padla melancholie z možné druhé porážky. Optimismu jim nepřidal ani Afik, který trojkou přes obránce upravil na čtyřbodové vedení 83:79. "Afik Nissim má žaludek na všechno," oddechl si komentátor Honza Smetana. Na trojku našeho rozehrávače odpověděl Lee se štěstím dvojkou a Pampi dal dvěma šestkami na 81:85. V poslední půlminutě bylo akcí docela dost, skóre se měnilo jen málo. Za kostelního ticha v hale se radovali jen naši, kteří tak pravděpodobně budou na čele ligové tabulky i po druhém kole. A to je skvělé! 

Názory po utkání: 
Ladislav Sokolovský

Je vynikající, že jsme první venkovní zápas vyhráli. Všichni, kteří se dívali u televizních obrazovek, mohli vidět, že to nebyl jednoduchý soupeř, i když není tak známý jako jiný balkánský tým. Možná si ještě plně neuvědomujeme důležitost výhry. Přeci jen venku tolik zápasů vyhrávat nebudeme. Už podle výsledků prvních dvou kol je vidět, že soutěž je velice vyrovnaná a každá výhra venku bude cenná. Atmosféra v hale byla pro domácí tým vynikající, to se v Čechách tak často nestává.

Uvědomovali jste si, že Radnički v loňské sezoně Adriatické ligy prohráli doma jen dva zápasy?

Já to vím teprve od poločasu, protože nám to trenér Ginzburg říkal. Teď po zápase se už nemůžeme divit. Když člověk vnímá tu atmosféru, chápe, že není jednoduché tady hrát. Často nebylo slyšet vlastního slova, když diváci pískali.

Brzy po tomto utkání nás čeká Igokea Aleksandrovac. Jsou to tři těžké zápasy v sedmi dnech. Jak na tom jsme fyzicky?

Já myslím, že nás v Adriatické lize čeká 26 těžkých zápasů! (úsměv). Teď na začátku sezony máme sil dost a navíc trenér Ginzburg hodně točí sestavou a rozkládá únavu na více hráčů. Hlavně další zápas hrajeme v domácím prostředí. Na druhou stranu nikde není psáno, že doma jednoznačně vyhrajeme. Vždyť Igokea prohrála v Ljubljani jen o pět bodů. Jak už jsme mnohokrát říkali, nebude v Adriatické lize snadný soupeř, nebude žádný lehký zápas. To je pro nás ale jedině dobře.

 
Pavel Pumprla

Včera to nevypadalo, že bys mohl nastoupit do utkání, přesto jsi hrál. Jak se cítíš?

Je mi trochu horko a nejsem si jistý, jestli to je tou atmosférou nebo vzrušením ze zápasu nebo teplotou. Doufám, že to ne mě teď nepadne. Je potřeba, abych pokračoval v léčbě a mohl v sobotu zase klukům podle svého nejlepšího umění pomoct. Faktem je, že jsem se před zápasem cítil daleko lépe než včera večer.  


Z tiskové konference

Ronen Ginzburg

Byl to dobrý zápas a velice cenné vítězství. Věděli jsme, že zápase v hale Jezero nebude jednoduché a že Radnički je respektovaný tým. V utkání měly oba týmy dobré i špatné úseky. Nakonec ale rozhodly naše zkušenosti a dobrá práce v obraně.

 
Miroslav Nikolič
Narazili jsme na výborný tým, se dvěma velmi pohyblivými čtyřkami, s několika cizinci a velmi dobrými českými hráči. Nedařilo se nám správně řešit přebrání pro pick and roll, kdy jsme měli šanci být nebezpeční. Bohužel jsme měli jen jeden zápas ke skautování, a tak jsme neměli tým Nymburka dobře prozkoumaný. 



 
vloženo: 13.10.2010 19:27 / aktualizováno: 13.10.2010 21:38 / přečteno: 11534x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.