NEZTRATÍME KONTAKT S DOMÁCÍ LIGOU

NEZTRATÍME KONTAKT S DOMÁCÍ LIGOU

Trenér Ginzburg sice ještě o VTB lize nepřemýšlí, v hlavě má jen aktuální sezonu a Mattoni NBL. Je rád, že Nymburk nebude přešlapovat na místě, ale i že bude hrát celou Mattoni NBL 

Jak jste přijal rozhodnutí Valné hromady, že Nymburk bude hrát VTB ligu?

Už dlouho před zasedáním Valné hromady bylo ve vzduchu naše účinkování v této soutěži a já jsem velmi rád, že nás přijali. Nymburský management dokázal, že rozhodně neusíná na vavřínech a že pro tým stále hledá něco nového a hledá příležitosti, jak klub neustále rozvíjet. Je to další krok nejen z pohledu mého nebo našeho týmu, ale je to další krok i pro fanoušky českého basketbalu. Jestliže v Adriatické lize byly tři Euroligové týmy, ve VTB lize jich je pět a opět se nám povede dostat do Nymburka kvalitu i věhlas. 

Kvalita soupeřů je daná, zápasů je ale méně. Dokážete odhadnout, zda bude VTB liga náročnější než AL?

Myslím, že výhodou této soutěže je menší četnost zápasů i to, že se můžete zúčastnit domácí soutěže. Zdá se, že termínová listina zápasů by mohla být jednodušší. Kvalita týmů dává záruky dobrých ale náročných zápasů. Jestli ale bude náročnější nebo ne, nedokážu přesně odpovědět.

Které soupeře byste si nejvíce přál do základní skupiny a které byste nejraději nechal v té druhé?

Řeknu upřímně, že nechci, abychom měli ve skupině pět euroligových týmů, protože jako trenér chci, abychom měli byli úspěšní, abychom postoupili do dalších bojů, což znamená umístit se v základní skupině na čtvrtém místě. Mně by se určitě líbila skupina, ve které by bylo CSKA, to by byl zajímavý soupeř. Také nováček St.Petersburg je silný tým nebo Sopoty by byly zajímavým soupeřem. Myslím si, že všechny týmy mají svou kvalitu.

Vyhovuje vám, že se bude VTB liga hrát souběžně s Mattoni NBL?

Ano vyhovuje, protože není dobré ztratit kontakt s domácími týmy. Také budeme mít velkou příležitost zapojit do našeho kádru mladé hráče a dám jim příležitost hrát domácí ligu.

Je pro trenéra náročnější mít široký kádr 14-15 hráčů s možností je do zápasů střídat a vybírat, kdo bude na soupisce nebo jednodušší, protože míra únavy může být nižší?

Na tohle teď nedokážu odpovědět, protože zatím nemám žádné vlastní zkušenosti. Vždy jsem měl v týmu maximálně 12 hráčů. 

Přemýšlel jste o tom, že bude nutné nějak upravovat tréninky, když hráčů bude více?

Nepřemýšlel, protože v současné době se plně koncentruji na nadcházející play-off Mattoni NBL a myslím, že během prázdnin bude dostatek času připravit plán přípravy tak, aby byl optimální a abychom se na opět premiérovou sezonu dobře připravili. 
 
vloženo: 29.03.2011 03:12 / přečteno: 12661x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.