RADO RANČÍK V NYMBURCE

RADO RANČÍK V NYMBURCE

Nymburští fanoušci budou mít opět možnost potkat se alespoň na chvíli s Rado Rančíkem, který v týmu Azovmashe přijede do Nymburka. 

Jsi ve druhém zahraničním týmu po odchodu z NBK a zase odehraješ něco proti Nymburku. Zdá se Ti taky, že Nymburk je tvůj osud?

Nevím, jestli je to zrovna osud, ale v každém případě jsem rád, že se do Nymburka vrátím, i když je to jen na jeden zápas. Přináší mi to spoustu pěkných vzpomínek a to mám rád. Těším se pochopitelně na všechny lidi, které znám a na atmosféru, která k Nymburku patří.

Posun z Turecka do Ukrajiny by se zdál jako posun dolů. Můžeš to vyvrátit nebo potvrdit?

Já se na každou situaci dívám v tom nejlepším možném světle, a proto to jako posun dolu neberu. Spíše to je nová životní zkušenost. Ano, životní úroveň je tu o hodně nižší než v Turecku, ale kdybyste odešli z Istanbulu do nějakého menšího města, také by se dalo pozorovat to samé. Na druhé straně péče o hráče je tu na úrovni, peníze chodí na čas, a tak není na co si stěžovat. To, že se tady zapomněli o třicet let a to že konkurence ukrajinské ligy není taková jako v Turecku, jsem věděl už před podpisem smlouvy. Stejně jsem ale věděl, že budou hrát VTB ligu a věřil jsem, že se probojujeme i do Eurocupu. Takže jsme na tom stejně jako Nymburk a mně to vůbec nevadí…. Asi už stárnu (smích).

Jaké jsou cíle Azovmashe ve VTB lize?

Spousta lidí se mě na tuhle otázku ptá a já na to musím odpovědět vždy stejně, protože moje filosofie je také stále stejná. Chceme vyhrát co nejvíce zápasů a mířit jen na ty nejvyšší cíle. Proč bychom jinak dělali nějaký sport?!

V jakém rytmu  hrajete, je to taky jako u nás 2-3 zápasy za týden, celkem 80 za sezonu?

Je to podobné jako v Nymburce. Zápas máme každé dva, tři dny. Startujeme ve VTB lize, Eurocupu, v ukrajinské lize a domácím poháru. Možná jeden rozdíl tu je, v ukrajinské lize hrajeme tři kola.

V Nymburce jsi byl takovým nositelem energie v týmu. Jak je tomu v Azovmashi?

Snažím se tu roli stále držet a zatím to ještě jde, i když roky přibývají a s ním i stále větší únava. Zatím ještě tělo snaze hlavy stačí a dokonce jsem ráno schopný vstát z postele, byť tělo bolí o trochu víc. To se ale dalo čekat. Předpokládám, že mám před sebou ještě alespoň 4-5 sezon a do té doby budu pro to dělat cokoliv, abych zůstal stále stejným hráčem, jako si mě pamatují fanoušci z Nymburka.

Na koho, kromě Tebe, bychom se měli v týmu Azomashe těšit a proč?

U nás máme hodně dobrých hráčů, ale žádné velké individuality u nás nenajdete. Ovšem hrajeme momentálně dobrý týmový basketball. Na soupisce jsou tři Američané, z nichž každý hrál v NBA a jednoho Ukrajince, který v NBA startoval tři roky.

Prošel jsi už nějaké týmy. Vítají své bývalé hráče na palubovkách (teď už jako soupeře) stejně bouřlivě jako my Tebe? Nebo je to specifika Nymburka?

Já mívám obvykle velmi pozitivní vztah s fanoušky, ať už to bylo v Nymburce nebo někde jinde. Vždycky mě vřele přivítali. Na nymburské fandy se už velmi těším. Jsou to příjemní lidé, kteří mají v srdíčku basketbal, a toho si velmi cením. Děkuji jim za všechnu podporu, kterou věnovali nejen mně ale také celému Nymburku. 

Dokázal bys porovnat sílu Nymburka vloni a letos?

Zatím je těžké cokoliv hodnotit, je to příliš brzy. Forma i hráči zrají jako víno, proto bych se ještě do nějakého srovnání nepouštěl.

I když se náš tým mění, spousta českých hráčů byla i tvými spoluhráči. Jak dlouho jsi vyprávěl svému trenérovi o jejich plusech a mínusech?

Zatím jsme se ještě vůbec nebavili, program je hrozně nabitý. Pokud se mě zeptá, povím mu všechno, co vím.

Předpokládám, že přijedou tví rodiče a kamarádi, přeci jen tak blízko už letos asi hrát nebudeš. Komu budou fandit?

Rodiče ani kamarádi nepřijedou. Na zápase bude jen moje snoubenka s přítelkyní a ty určitě budou fandit nám (úsměv)

Na kterého svého bývalého spoluhráče se těšíš nejvíce?

Moc se těším na Michala Křemena a taky na Šutyse…. no v podstatě na všechny, které znám. Hráli jsme spolu více let a ta přátelství se zapomenout nedají.

Myslíš, že budeš mít čas, aby ses spolu s nimi potkal i před zápasem?

Nevím, zda budu mít nějakou šanci, ale doufám že ano. Rád bych s nimi pokecal. Vždyť hodně z nich má nové potomky a zajímá mě, jak se mají a to nejen po basketbalové stránce.

Co bys vzkázal českým fanouškům?

Že se na ně těším, že se těším, až si opět zahraju před tak skvělou atmosférou, jaká v Nymburce vždycky byla. Doufám, že si basket užiju naplno a že mě fanoušci uvidí stejně rádi, jako já je. A ještě jednou – děkuji za všechno. 
 
vloženo: 21.10.2011 09:46 / přečteno: 12853x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.