TLAČENICE O PLAY-OFF VTB LIGY

TLAČENICE O PLAY-OFF VTB LIGY

Podívejme se před úterním zápasem VTB ligy s družstvem Lokomotiv Kubáň Krasnodar na situaci v tabulce skupiny B.

Tabulka 9.2.2012

Do play-off postupují první čtyři týmy. Jistým účastníkem je CSKA Moskva, které zatím v letošní sezoně prohrálo jedno utkání ve VTB lize s Petrohradem a jedno utkání v ruské PBL s Chimki. V Eurolize zatím na moskevský celek recept nenašel nikdo.

Také druhý Spartak Petrohrad si svoje místo mezi elitní čtyřkou skupiny B pravděpodobně udrží. Má náskok tří vítězství po 11 zápasech, což se zdá být při 16 kolech dostačující. Pak ale začíná velká tlačenice.

Nejvýhodnější postavení má Lietuvos Rytas a to nejen tím, že je aktuálně na třetím místě. Rytas má před sebou ještě pět utkání, z nichž hraje čtyřikrát doma proti Prokomu, Kubáni, Azovmashi a Minsku. To jsou týmy z jeho bezprostředního okolí a na domácí palubovce je Rytas hodně silný. Dá se předpokládat, že minimálně tři vítězství z posledních pěti zápasů vytěží.

Aktuálně čtvrtý Lokomotiv Kubáň má závěrečný los o poznání těžší. Jednak utkání v Nymburce a dále ve Vilniusu proti Rytasu. Pak bude doma hostit Spartak a Jenisej a svou pouť zakončí utkáním v Moskvě proti CSKA. Kubáň pravděpodobně získá dva body proti Jeniseji, dva body se Spartakem i Rytasem by byly velkým překvapením a proti CSKA senzací. Tedy, aby hráči z Krasnodaru mohli stále myslet na postup, museli by vyhrát v Nymburce. My však doufáme, že svátek sv. Valentina budeme oslavovat příjemněji my.

Pátý Azovmash Mariupol má los hodně těžký. V sobotu nastoupí na Sibiři proti Jeniseji, pak bude hrát v Litvě proti Rytasu a doma bude hostit CSKA. Nebude překvapením, když z těchto tří zápasů nezíská ani jedno vítězství. V posledním kole změří síly s námi na domácí palubovce. Do tohoto zápasu si však ponese výhodu osmibodového vítězství v Nymburce. Mírní optimisté by předpokládali po posledním kole poměr vítězství a porážek vyrovnaný 8:8, což na první čtyřku nemusí stačit.

ČEZ Basketball Nymburk na 6.místě dává stále reálnou šanci na postup do play-off. Podmínkou je však vítězství na Lokomotivem Kubáň v úterním domácím zápase. V dalším kole, 7.března, budeme hostit v Pardubicích CSKA Moskva (předprodej vstupenek již začal!!) a v tomto případě by byl zisk dvou bodů na zápis zlatým písmem do klubové kroniky. V březnu ještě odjedeme do Mariupolu a o zisk posledních dvou bodů se pokusíme v posledním zápase základní části VTB ligy doma proti Jeniseji.  

Sedmý Prokom Gdynia to s postupem nebude mít jednoduché, i když jeho rozlosování není špatné. Doma bude hostit Jenisej a Minsk a venku hraje proti Rytasu a Spartaku. Poměr vítězství a porážek může být stejně 9:7 jako 8:8 nebo 7:9. Pro nás je škoda, že s Prokomem máme negativní skóre ze vzájemných zápasů.

Poslední dva týmy Jenisej a Minsk už v podstatě ztratily možnost se do play-off vůbec probojovat.

 
Připomeňme, že naše odhady vychází z odehraných zápasů a že, jak rád říká náš trenér, každý zápas má svůj příběh. Všechno může být jinak, ale nic se nemění na tom, že vaše hlasivky mohou být v úterý důležitým prvkem neméně důležitého vítězství nad Krasnodarem. Zápas začíná v 18 hodin. 
 
vloženo: 10.02.2012 00:41 / přečteno: 9637x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.