TÝMOVÁ OBRANA

TÝMOVÁ OBRANA

zní z úst oslovených hráčů před utkáním proti Lokomotivu Kubáň Krasnodar. Radek Nečas, Tre Simmons, Lukáš Palyza a Petr Benda před utkáním.  

Radek Nečas

Je to jeden z důležitých zápasů VTB sezony. Pokud chceme pomýšlet na umístění v horní čtyřce, musíme bezpodmínečně vyhrát. Kubáň je těžký soupeř, ale v přípravě jsme je dokázali prorazit, a proto se zápasu nebojíme. Věřím, že zaplníme hlediště a bude tady stejně dobrá atmosféra jako proti Rytasu.  

Hrajeme na svátek sv.Valentina. Myslíš, že se po úterním zápase více zamilují do basketbalu?

To nevím, jestli se více zamilují do basketu, ale doufám, že dají přednost našemu zápasu před romantickou večeří. A pokud budou chtít, mohou si udělat hezký večer i po zápase. Věřím, že budou odcházet z haly v dobré náladě.

Čím je Kubáň nebezpečná?

Mají vyrovnaný kádr na perimetru i pod košem. Mají jednoho z nejlepších hráčů Eurocupu Masseyho, na pozici čtyři bude operovat vysoký Brezec se zkušenostmi z NBA a nebezpeční střelci budou číhat na perimetru.  Velký počet individualit jasně velí hrát týmovou obranu, abychom jim mohli konkurovat.

 
Tre Simmons
Co očekáváš od zápasu?
Vítězství. Co jiného!?
Můžeš prozradit cestu k vítězství?

Na prvním místě musí být obrana, kolektivní obrana. To je základ vítězství.

Kdo je nejlepším hráčem Kubáně?

Jednoho nemůžu jmenovat, protože náš soupeř má více kvalitních hráčů. Diváci se mohou těšit třeba na K.C. Riverse nebo na Rodericka  Blakneyho, který má za sebou spoustu zápasů v kvalitních týmech jako je Olympiakos. I když hráči Lokomotivu jsou spolu jen relativně krátce, jejich individuální dovednosti jsou opravdu vysoké.

V Krasnodaru jsme prohráli o devět bodů. Bude naší snahou zvítězit o deset a více?

Naši snahou bude zvítězit, to je, oč tu běží. Bodový bonus je na druhém místě. Ten se můžehodit ve vzájemném účtování, ale vítězství se bude hodit určitě.

Je to hodně důležitý zápas. Cítíš větší nervozitu?

Já nejsem nikdy před důležitými zápasy nervózní. Já mám rád velké zápasy, když o něco jde. To mě dokáže opravdu hodně nadchnout. Však přijď a uvidíš (úsměv).

 
Lukáš Palyza

To bude důležité utkání. Jsme na rozhraní postupu do elitní čtyřky, což by byl famózní výsledek a umístění. Stále nás ještě budou čekat další tři zápasy. Vítězství nad CSKA by asi oblétlo svět… dále máme utkání v Mariupolu. To bude rovněž velice důležité, protože v prvním zápase jsme prohráli. Základní část pak zakončíme proti Jeniseji. Všechno máme ve svých rukách.

Týmy VTB ligy jsou zvyklé hrát ve velkých prostorných halách. Jak na ně asi zapůsobí komorní velikost Sportovního centra?

Na to sázíme a myslím, že i v zápase s Rigou nám to pomůže.

Kolik diváků očekáváš?
Myslím si, že přijde tak osmdesát procent kapacity haly.
 
Petr Benda

Je to soupeř na naší úrovni nejen ve VTB lize ale také v Eurocupu, kde má dobré výsledky. Ve svém středu má velice zkušené hráče s euroligovými zkušenostmi, a tak zápas s Lokomotivem nebude nic snadného.  Je pravdou, že na domácí palubovce jsou daleko silnější a to by mohla být naše šance. Pro mnohé týmy není snadné hrát v naší hale, protože jsou zvyklí na mnohem větší prostory. Myslím, že se nám to v několika zápasech hodně vyplatilo.

Připouštíte si důležitost nadcházejícího utkání?

V šatně nepozoruji, že bychom byli nervóznější. Zápas proti Kubáni je důležitý, ale v tak vyrovnané skupině budou podobně důležité i ty ostatní zápasy.

Je to zápas roku nebo alespoň měsíce?

Já bych to tak neoznačoval, možná až ten nadcházející s Rigou. Ten bude rozhodovat o našem postupu do další fáze Eurocupu a tím pádem o vyrovnání našeho největšího dosavadního úspěchu.  Zápas s Kubání je jedním z těch soupeřů, kteří jako my bojují o pokračování ve VTB lize.

Co říkáš vyrovnanosti skupiny B?

Jsou čtyři kola před koncem a týmy na třetím až sedmém místě se mohou stále ještě kvalifikovat do play-off.

Jak utkání naplní halu, když jsou v Nymburce jarní prázdniny?

Věřím, že dorazí hodně diváků, protože všichni budou doma, nepojedou určitě na hory, tam už to znají a zůstanou v blízkém okolí Nymburka, aby se mohli přijít podívat (smích). Předpokládám, že to bude vyrovnaný zápas do posledních minut a budou rozhodovat maličkosti. Takový zápas by mohl diváky bavit.
 
vloženo: 13.02.2012 09:14 / přečteno: 8994x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.