SOUPISKA LOKOMOTIVU

SOUPISKA LOKOMOTIVU

O kvalitě soupisky Lokomotivu bylo napsáno už hodně. Podívejme se, jaké zkušenosti hráči mají. 

Roderick Blakney
Blakney

Roderick je ve výběru trenéra Maljkoviče nejstarším hráčem. Šestého srpna 2011 oslavil 35.narozeniny. Čtyři roky v NCAA (1995-1999) patřil k solidním střelcům a v roce 1997 byl dokonce devátým nejproduktivnějším hráčem této vysokoškolské soutěže s průměrem 23,4 bodů na zápas.  Profesionální začátky absolvoval v nižších amerických soutěžích a poprvé mimo USA startoval v Dominikánské republice v týmu CDP. Do Dominikánské republiky se ještě jednou vrátil v květnu 2001. Bránou do Evropy se mu v roce 2001 stal řecký Iraklis Soluň a hned se stal nejlépe nahrávajícím hráčem řecké ligy. O rok později už nastupoval v dresu AEK Athény k euroligovým zápasům. Další tři roky se upsal jinému řeckému týmu z hlavního města Maroussi a právě v jeho dresu se v poháru FIBA Europe League poprvé střetl s našim družstvem. V prvním zápase v Řecku byl nejlepším střelcem s 19 body, v odvetě v Nymburce nenastoupil. Po roce v Dynamu Moskva se vrátil do Řecka a za Olympiakos opět běhal po euroligových palubovkách.  V sezoně 2008/09 podepsal půl miliónový (EUR) kontrakt s Türk Telekom Ankara, ale v další sezoně se už potřetí vrátil do Řecka do týmu Panellinios Athény. V listopadu 2010 odešel na půl roku do španělského týmu Unicaja Malaga, kde opět hrát Euroligu.

Roderick se stal MVP dominikánské ligy, třikrát byl ve finále řecké ligy a dvakrát finalista řeckého poháru. Dvakrát (2006 a 2007) se probojoval do čtvrtfinále FIBA Eurocupu. V roce 2007 byl členem bulharské reprezentace a při tureckém angažmá vyhrál Prezidentský pohár.

  • Charakteristika Orena Amiela:
    Veterán s bohatými euroligovými zkušenostmi, který má vysokou basketbalovou inteligenci. Je vynikající nejen v pick and rollu ale také solidně střílí z dlouhé vzdálenosti.  

 
Jeremiah Massey
Massey

Jeremiahovi, který začínal s basketbalem v roce 2001 na kansaské univerzitě (NCAA), bude o prázdninách třicet. Po škole zamířil do řeckého GS Larissa a hned v první evropské sezoně byl třetím nejlepším na doskoku v tamní lize. V roce 2006 si ho vybral Aris Soluň a v následujících dvou letech v tomto týmu byl opět v trojici nejlepších hráčů na doskoku. S Arisem také poznával euroligový chlebíček. V sezoně 2007/08 byl druhým nejproduktivnějším hráčem Euroligy s průměrem 17 bodů na zápas a druhým nejlepším na doskoku (8,4). Takový úspěch nenechal chladnými ani skauty z Realu Madrid a v roce 2008 s tímto velkoklubem podepsal smlouvu. Vydržel zde jen jednu a půl sezony a v roce 2010 byl přesunut do nižšího družstva ACB ligy Obradoiro. V sezoně 2010/11 se stal hráčem Lokomotivu Kubáň.

  • Charakteristika Orena Amiela:
    Jeremiah je asi nejdůležitějším hráčem soupeře, který ovládá hru vně i uvnitř vymezeného území. V dolním postavení je těžce bránitelný, ale nebezpečný je i z větší vzdálenosti. K jeho přednostem patří aktivní přístup k útočným doskokům a také zisky míčů.

 
Lionel Chalmers
Chalmers

Jedenatřicetiletý Lionel stejně jako většina Američanů prošel soutěží NCAA. V roce 2004 byl draftován družstvem Los Angeles Clippers a v NBA odehrál 36 zápasů s průměrem 3,1 bodů na zápas. V říjnu následujícího roku opustil západní pobřeží USA a vylodil se v řeckém AEK Athény, aby v únoru 2006 přestoupil do TAU Ceramica Vitoria. V roce 2006 absolvoval předsezonní kemp s Milwaukee Bucks (NBA), ale do sestavy se nevešel. Proto odešel do italské druhé ligy, odkud mu před koncem sezony hodila laso Zaragoza (ACB). Po ročním působení v Benettonu Treviso (2007/08) se v roce 2008 Lionel poprvé představil ruskému publiku v dresu Univerzity Surgut. Ve 22 zápasech ruské nejvyšší ligy se stal nejlepším střelcem s průměrem 21,4 bodů na zápas. Další sezonu strávil v Jeniseji Krasnojarsk a také v tomto týmu byl nejlepším střelcem ruské PBL (19 bodů na zápas). Od roku 2010 hraje v Krasnodaru.

  • Charakteristika Orena Amiela:
    Levoruký hráč, který je schopen velice dobře střílet z dálky a vzdálenost u něho moc nerozhoduje. S ledovým klidem pálí i dva metry za trojkovým obloukem. Tvrdý a agresivní je i jeho průnik ke koši.

 
 
Ali Traore
Traore

Francouzský reprezentant s kořeny z Pobřeží Slonoviny, kde se narodil, začínal s profesionálním basketbalem v Asvelu Villeurbanne. V sezoně 2000/01 v týmu kadetů, ale v následujícím roce, ve svých šestnácti letech, si odbyl premiéru v lize ProA. V dalších letech prošel Chorale de Roanne a STB Le Havre, aby se v roce 2008 vrátil do lyonského klubu Asvel. To pro Aliho znamenalo, že se zapojil do Eurocupu. V sezoně 2010/11 si v dresu italské Lottomatiky Řím vyzkoušel euroligová klání. Jako nováček si nevedl špatně. V 15 zápasech nastřílel průměrně 9,5 bodů. Ali je od roku 2009 členem francouzské reprezentace. Startoval na ME v Polsku, kde obsadil 5.místo, byl členem reprezentace na MS v Turecku (13.místo) a je také majitelem stříbrné medaile z posledního ME v Litvě. Na všech mistrovstvích skóroval průměrně 6-7 bodů na zápas.

 
Sergej Bykov
Bykov

Stranou našeho zájmu by neměl zůstat ani ruský reprezentant Bykov. Tento rozehrávač strávil většinu času v moskevském Dynamu, odkud si v sezoně 2004/05 odskočil do Surgutu. V sezoně 2007/08 se jako hráč Dynama už s naším týmem setkal. V prvním utkání nastřílel 19 bodů a v odvetě jen 4. Sergej má, jako hráč Dynama i CSKA Moskva, zkušenosti s Euroligou. Jako reprezentant Ruska má na svém kontě starty na ME, MS i olympijských hrách.

 

Vlado Ilievski
Vlado je nejnovější posilou Lokomotivu Začínal v Partizanu Bělehrad, kde strávil tři roky. Po roce v italské Calabrii, přestoupil v sezoně 2002/03 do euroligové Olimpije Ljubljana. První sezona mu přinesla na konto průměrně 11,5 bodů na zápas. Další euroligové zkušenosti sbíral se španělskou Barcelonou a pak také s Lottomatikou Řím. Italská štace pokračovala i v sezoně 2007/08 v týmu Montepaschi Siena a další tři roky brázdil euroligové palubovky opět v dresu Olimpie Lublaň. V minulém roce také nastoupil Vlado proti nám v Adriatické lize. V obou zápasech zatížil naše konto deseti body a k tomu přidal 5 doskoků.  Tuto sezonu začal v Efesu Istanbul, ale v únoru letošního roku se stal hráčem Lokomotivu.
 
vloženo: 13.02.2012 10:51 / přečteno: 10672x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.