ZIMA ZE SIBIŘE - JENISEJ V NYMBURCE

ZIMA ZE SIBIŘE - JENISEJ V NYMBURCE

Další ruský tým nás čeká v pondělním domácím zápase VTB ligy. Do Nymburka přijede ze Sibiře Jenisej Krasnojarsk, se kterým jsme se v loňské sezóně potkali dvakrát a z obou zápasů jsme si odnesli výhru.

Klub byl založen už v roce 1956 a zpočátku hrál především regionální soutěže organizované pro kluby Sibiře a Dálného Východu. Krom toho se klub často zúčastňoval různých turnajů, kde dostal možnost konfrontovat se s týmy Číny a Koreje.  Do nejvyšší ruské ligy se Jenisej probojoval v roce 2007.

 

S tímto týmem jsme se potkali již v našem prvním roce ve VTB lize. Ovšem podle vyjádření samotného klubu, pro Jenisej to byla jedna z nejhorších sezón v novodobé historii klubu. 3 dny po ukončení kvalifikace pro VTB ligu čekal tým první zápas kvalifikace třetí nejlepší evropské soutěže EuroChallenge. Po úvodní prohře kvalifikaci zvládl, ale v základní skupině vyhrál pouze 2 zápasy z 6 a v soutěži skončil.

 

Podobně na tom byl i ve VTB lize. Jenisej vyhrál pouze 3 z celkových 16 zápasů a skončil na 8. místě skupiny, přímo pod námi. Přestože v polovině loňské sezóny klub udělal zásadní personální změny, tento ročník byl pro tým opravdu velkým neúspěchem. V domácí ruské soutěži navíc skončil na 10. místě.

 

Ve VTB lize má letos stejně výher jako za celou loňskou sezónu, tedy 3 výhry z 6 zápasů. Poradil si mimo jiné i s lotyšským VEF Riga. V domácí soutěži se drží na konci tabulky s  jedinou výhrou a pěti prohrami.

 

Soupiska Jenisej je tvořena ruskými hráči, doplněna třemi Američany, jedním Slovincem a jedním zástupcem Bosny a Hercegoviny. Týmovým statistikám vévodí zejména Američan Jason Rich s průměrem 12,3 bodu na zápas, dále pak Rus Andrey Komarovskiy a další Američan Zabian Dowdell.

 
Obrázek

Na zápas jsme se zeptali i trenéra Ronena Ginzburga.

 

Vraťme se ke středečnímu eurocupovému zápasu v Kyjevě. 3 čtvrtiny byly prakticky vyrovnané. Co se stalo v té druhé, kdy jsme 5 minut nebodovali a soupeř dal 15 bodů v řadě?

Tato čtvrtina byla šílená. Hráli jsme strašně a to jak v obraně, tak i v útoku. Moc si tento náš výpadek neumím vysvětlit…

 

Jenisej má ve VTB lize 3 výhry, jsou o dvě příčky v tabulce nad námi. Jaký mají tým a co od nich můžeme čekat?

Letos investovali spoustu peněz do posílení týmu. Loni měli špatnou sezónu a letos mají určitě větší očekávání od účasti ve VTB lize a hrají podstatně lépe než loni. Jsou lepší a mají lepší tým. Minulý týden navíc posílili o Američana Deyvona Jeffersona (nejlepší střelec loňského ročníku ruské ligy – pozn. Redakce). Přijedou s velkými ambicemi.

 
Jaké jsou vůbec naše ambice v letošním roce VTB ligy?

Chtěli bychom skončit do 6. místa ve skupině a poté uspět v play off. Máme ale tolik cílů, ve středu nás čeká klíčový zápas Eurocupu a občas je těžké se soustředit na tolik cílů najednou.

 

Jak to vypadá s Petrem Bendou? Nastoupí k utkání, nebo je stále zraněný?

Petr s námi včera poprvé trénoval a já doufám, že na pár minut do zápasu nastoupí.

 
A co naše nová posila „Tweety“? Co od něj očekáváte?

Demond s námi hrál poprvé v pátek proti USK, odehrál 20 minut, dal 7 bodů. Byl jsem s jeho hrou spokojený, ale takhle v průběhu sezóny je to trochu složitější. Moc teď netrénujeme, ale spíš létáme mezi zápasy. Zatím se ještě musí učit a zafixovat si systém hry, jaký hrajeme. Do zápasu proti Jenisej nastoupí. 

 
vloženo: 09.12.2012 09:31 / přečteno: 8746x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.