VÝHRA I PŘES HORŠÍ VÝKON

VÝHRA I PŘES HORŠÍ VÝKON

Zápas proti Krasnojarsku jsme i přes ne zrovna povedený výkon zvládli a před důležitým středečním zápasem jsme si trochu posílili sebevědomí.

Zápas bodově načal Rado Rančík. Stav utkání se začal na stranu našeho soupeře naklánět v polovině první části. Za stavu 4:7 se při nadějné situaci 2 na 1 dopustil útočného faulu Lukáš Palyza. Z následného útoku skóroval nejvyšší muž na hřišti Hasan Rizvič a proměnil i následný trestný hod a Jenisej se poprvé dostal do vedení o 6 bodů. V závěru části jsme snížili na rozdíl pouhých 2 bodů díky trojkám Taylora a Palyzi.

 

Během prvních pěti minut druhé čtvrtiny jsme dokázali vyrovnat a následně si od soupeře převzít vedení. 2 minuty do konce prvního poločasu jsme se dostali do náskoku 10 bodů po trojkách Cartera a Pomikálka. O toto vedení jsme ale částečně přišli, když jsme zbytečně faulovali a soupeř proměňoval trestné hody. Do druhé části jsme tak šli s náskokem 3 bodů při skóre 30:27.

 

V průběhu třetí části jsme se několikrát nadechovali k úniku, ale Jenisej si nás vždy pohlídal. Naopak v závěru začínal dotahovat. Přibližně 2 minuty do konce soupeř téměř ubránil náš postupný útok, s klaksonem zakončoval za 3 body Carter, ale minul. To potrestal Smygin a trojkou snižoval na 50:49. Skóre ještě trestnými hody korigoval Carter na 52:49.

 

Zkraje poslední čtvrtiny jsme si díky 7 dobům během krátké chvíle vytvořili náskok, který už jsme udrželi do konce zápasu. Za stavu 63:55 se krásným blokem předvedl Petr Benda. 2 minuty před koncem bylo skóre trochu napínavější 64:59, ale smeč Pomikálka a trestné hody Cartera zajistili udržení potřebného náskoku. Končené skóre zápasu tak bylo 69:61. Nejlepším střelcem Nymburka byl Mike Taylor se 14 body, po něm Pomikálek s 12 body a Carter s 10 body. Za hosty si nejvíce bodů připsal Komarovski s 18 body.

 

Trenér domácích, Ronen Ginzburg:

„Dnes jsme nehráli dobře a to hlavně v obraně, byli jsme trochu ospalí. Alke lépe se o tom hovoří po vyhraném zápase než po prohře. V obraně to nebylo špatné. Před sezónou jsme věděli, že budeme mít velké množství zápasů a že to bude trochu nahoru a dolů. Teď jsme bohužel trochu dole a já doufám, že do středečního zápasu se to otočí.“

 

Trenér hostí, Vladislav Konovalov:

„V první řadě gratulujeme Nymburku k vítězství. Na konci zápasu soupeř ukázal, že má skvělé střelce, kteří proměnily důležité střely a my jsme se už nebyli schopní dostat zpátky do zápasu. V útoku jsme byli trochu pomalí, 61 bodů za zápas je málo, s tím se těžko vyhrává proti takovému soupeři jako je Nymburk s jeho dobrými hráči a střelci.“

 
vloženo: 10.12.2012 20:37 / přečteno: 8783x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.