PŘEKVAPÍME KUBÁŇ I PO DRUHÉ?

PŘEKVAPÍME KUBÁŇ I PO DRUHÉ?

Po skvělém vítězství nad Bilbaem nás čeká další velmi těžký soupeř a opět se vydáváme na venkovní utkání. Tentokrát do Ruska, kde nám překvapivou porážku bude chtít vrátit Lokomotiv Kubáň.

První vzájemný zápas jsme v Nymburce vyhráli rozdílem 7 bodů, 81:47. Ačkoliv jsme po prvním poločase prohrávali o 5 bodů, obratem ve třetí části, kdy jsme dali 15 bodů v řadě a vyhráli ji 31:13, zápas jsme dovedli do vítězného konce.

 

Jak už bylo řečeno, náš tým se ale od začátku sezóny výrazně změnil, proto se dá od odvety očekávat cokoliv. Navíc nás velmi trápí marodka. Lokomotiv je nyní na 4. místě naší skupiny VTB ligy se 6 výhrami z 10 zápasů. V posledním zápase sehrál vyrovnanou partii se Žalgirisem a prohrál o pouhých 7 bodů na hřišti Kaunasu. Předtím zvládl porazit našeho eurocupového soupeře VEF Rigu o 5 bodů.

 

V ruské PBL lize se také drží na 4. místě za CSKA, Spartakem a BC Khimki a z 9 zápasů vyhráli 4x. Lokomotiv je stejně jako my účastníkem Last16 Eurocupu. Díky čtyřem výhrám postoupil z prvního místa základní skupiny. V prvním zápase Last16 porazil Spartak St. Petěrsburg na hřišti soupeře o 14 bodů, 70:84 a zdá se tak, že je ve velké formě. O tom svědčí i slova trenéra Kubáně, Evgeny Pashutina. „Hlavním cílem zápasu s Nymburkem je napravit naše chyby z prvního vzájemného zápasu. Nyní jsme v mnohem lepší kondici a formě, než tomu bylo tehdy. Funguje týmová chemie a hráči si na hřišti rozumí. Nesmíme ale zapomenout, že Nymburk má dobrý a agresivní tým. Nesmíme nechat volné střelce a naopak musíme blokovat pivoty a kontrolovat tak doskoky. Jsme odhodláni vyhrát.“

 

Trenér Ronen Ginzburg před utkáním:

 
Obrázek

V první řade gratulace k úžasné výhře nad Bilbaem. Myslíte si, že je to doposud největší úspěch nymburského basketbalu?

Děkuji. Je to obrovský úspěch jako když jsme porazili CSKA, Kubáň, nebo Partizán. Tento zápas byl ale trochu jiný. Šlo o Eurocup, hráli jsme venku a proti týmu, který byl v plné sestavě. Myslím, že to je opravdu největší úspěch.

 
Co nám vyhrálo zápas, v čem jsme byli lepší?

Chtěli jsme překvapit a odvést si důležité body z venkovního zápasu. Věděli jsme, že mají velké hráče, potřebovali jsme proměňovat jasné šance a dávat jednoduché body. A věděli jsme, že když tohle zvládneme, můžeme uspět. Nasadili jsem proti nim také vysokou sestavu a jsme moc rád, že se to povedlo.

 

V neděli Vás čeká další zápas proti velmi silnému soupeři a opět venku. První vzájemný zápas jsme doma vyhráli. Co se dá očekávat od odvety? Hráči teď musí mít po Bilbau vysoké sebevědomí.

My nikdy nemáme problém se sebevědomím. Víme, že máme dobrý kádr a že jsem schopni hrát s top týmy. Kubáň je ale ohromně silný tým. Proti nám je fakt, že hrajeme venku, že hrajeme proti tak silnému týmu a bohužel v tuto chvíli nevím, zda budu mít k dispozici alespoň 7 hráčů, protože máme hodně zraněných…

 

To je další otázka. Jak to vypadá s hráči, kdo nebude moct nastoupit?

Určitě nebude hrát Tweedy Carter, který měl problém s vízem do Ruska, Miljan Pavkovič je nemocný a pravděpodobně nenastoupí. Pomikálek, mimochodem podle mě jeden z našich nejlepších hráčů v zápase s Bilbaem, je zraněný a nevypadá to vůbec dobře. Rado Rančík má také zdravotní problémy a není jisté, zda bude moct hrát. Nový hráč Mike s námi absolvoval zatím jen jeden trénink, takže u něj je také otazník. Až po sobotním tréninku uvidíme, kolik hráčů vůbec dáme dohromady. Takže v tuto chvíli od zápasu Kubání neočekávám vůbec nic a budu rád, když budeme schopni odehrát důstojný zápas. 


Naši cestu můžete sledovat na twitteru, nebo facebooku!

 
vloženo: 12.01.2013 08:00 / přečteno: 8041x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.