O UDRŽENÍ NADĚJE VE VTB V KLAJPEDĚ

O UDRŽENÍ NADĚJE VE VTB V KLAJPEDĚ

Po středečním eurocupovém zápase v Rize se tým přesouvá k dalšímu zápasu VTB ligy do Litevské Klajpedy. V nejhezčím městě Litvy se tak střetneme s nováčkem soutěže, který má na svém kontě zatím jen jediné vítězství.

Stejně tak jako většina litevských klubů, i Klajpeda má velmi dlouhou a bohatou historii. Klub byl založen v roce 1962. Původní název „Maistas“ se po 2 letech změnil na současné „Neptunas“. Po založení národní litevské ligy byl i Neptunas přizván mezi 8 nejlepších týmů. Zpočátku neměl příliš valné výsledky, ale během pár let se tým stal silnou konkurencí Žalgirisu a Rytasu. Nejlepšího výsledku zatím klub dosáhl v letech 2006/2007 a 2008/2009, kdy v litevské lize obsadil třetí místo.

 

Nyní se Neptunas v místní soutěži drží na 3. místě za Žalgirisem a Prienai s 9 výhrami z 12 zápasů. Nutno ale říct, že účastníci Euroligy Žalgiris a Rytas mají odehráno méně zápasů. V prvním ročníku VTB ligy se týmu zatím vůbec nedaří a jedinou výhru si připsalo v domácím zápase s Minskem, nad kterým vyhrálo o 4 body, 110:106. Výsledky některých zápasů byly ale velmi těsné. Hned v úvodním zápase Neptunas překvapivě držel krok s CSKA. Ve třetím kole jsme tým přivítali v Nymburce a odnesli si vítězství o 6 bodů. S Triumphem Neptunas ztratil o 3 body, s Jenisej o pouhý 1 bod. V posledních 3 kolech Neptunas odehrál zápasy na palubovkách nejsilnějších soupeřů – CSKA, VEF Rigy a Žalgirisu. Pouze s Rigou sehrál poměrně vyrovnaný duel, nakonec ale též ztratil rozdílem jen 5 bodů.

 

Nejlepším střelcem týmu je Litevec Deividas Gailius s téměř 16 body na zápas. Gailius se po dvou sezónách v italské Boloni vrátil zpět do své domoviny. Doskokům vévodí Vytautas Šarakauskas, který strávil zatím celou svou kariéru v Litvě, za Neptunas letos nastoupil poprvé. Vedení týmu je kompletně litevské, tým složený z místních hráčů pak doplňuje Rus Nikita Barinov a dva Američané David McClure a Rashau Broadus.

 
Obrázek

Neptunas sice zatím vyhrál jen jednou, jak ale uznal i trenér Ginzburg, není radno tým podceňovat.

 

S Neptunasem jsme první zápas vyhráli, s čím půjdete do toho druhého?

„S Neptunasem jsme sice první zápas vyhráli, nešlo ale o nějaké výrazně přesvědčivé vítezství. Ačkoliv letos ve VTB lize bodovali jen jednou, nemůžeme je podceňovat. Je to typický litevský tým. Hodně střílejí za 3 body a jsou hodně rychlí a běhaví. Pro každý tým je zápas na domácím hřišti Litevců velmi náročný.“

 

Jak musíme proti Litevcům hrát?

V první řadě budeme po náročném zápase proti Rize a dlouhém přejezdu. Opět doufám, že budu mít k dispozici všechny hráče a že nikdo nebude zraněný. Jejich hráčům nesmíme nechávat moc prostoru na otevřené střely a musíme zastavit jejich rychlé protiútoky.

 
Stihnete před zápasem nějaký trénink?

Určitě budeme mít video rozbor, a pokud nenastanou po cestě nějaké problémy, budeme mít i trénink. Času na přípravu je minimum, ale takový je prostě náš program. 

 
vloženo: 31.01.2013 12:07 / přečteno: 9477x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.