POSLEDNÍ ŠANCE NA REPARÁT

POSLEDNÍ ŠANCE NA REPARÁT

V sobotu v podvečer nás čeká čtvrtý letošní zápas s VEF Rigou a máme rozhodně co napravovat. Konkrétně zápornou bilanci 0:3, kdy jsme Rigu nebyli schopni porait v ani jednom ze zápasů Last16 Eurocupu, ani VTB ligy.

V letošní sezoně má Riga podobně nabitý program jako my. V lotyšské lize má na svém kontě 10 vítězství a jednu porážku a podle bodů jim patří druhé místo. Lotyšská liga se hraje jiným systémem, pro pořadí je určujícím procentuální úspěšnost, ta také Rize přiděluje druhé místo za Ventspilsem, se kterým také zaznamenala jedinou porážku (74:80). Všechna vítězství byla, kromě jednoho, kdy se rozhodovalo s Valmeirou v prodloužení, poměrně jednoznačná.

 

V Eurocupu odehrála Riga základní skupinu se třemi výhrami a postoupila z druhého místa. Jejími přemožiteli se stal dvakrát Triumf a jednou prohrála Riga doma s Le Mans. V nástavbové skupině LAS 16 má se v posledním kole popere o postup do play-off na který má se shodnou bilancí 3 výher a 2 porážek nárok i Bilbao a Valencie. Riga hrála v posledním kole na domácí palubovce proti Valencii. Ačkoliv první čtvrtinu vyhrála rozdílem 17 bodů, Valencie dotáhla zápas do prodloužení. V tom přehrála Rigu 6:13 a 7 000 fanoušků vidělo první domácí prohru Rigy v Last16. Rozhodující zápas tak sehraje na palubovce španělského Bilbaa. Nás může velmi mrzet klíčová prohra s Rigou doma v Pardubicích, kdy jsme zápas ztratili až v samotné koncovce a prohráli rozdílem 5 bodů. Následná odveta už byla plně pod kontrolou Rigy, která nás domů poslala s prohrou o 22 bodů.


Ve VTB lize má zatím Riga na svém kontě 9 výher a 5 proher a drží se na čtvrtém místě skupiny. Dvě porážky přišly od CSKA Moskva a obě byly jen o osm bodů. Riga si další dvě porážky vybrala možná trochu nečekaně. Překvapením byl zápas v Krasnojarsku, když Jeniseji podlehli 93:96, ovšem až v prodloužení. Druhým překvapením byla prohra doma s Lokomotivem. S námi se VEF Riga potkala ve VTB lize jednou a z utkání na naší palubovce odešla s dvoubodovým vítězstvím 83:81. I když jsme byli v zápase stále trochu pozadu, mohli jsme v závěru ještě vyhrát. Rowland, autor 26 bodů, však dokázal z posledního útoku natolik rozdistribuovat míč, že se Janičenoks z volné pozice nemohl mýlit. V posledních dvou kolech Riga získala výhru nad Jenisej, ale nestačila na silný Žalgiris Kaunas.

 

Aktuálně nejplatnějším hráčem je E.J.Rowland. Hráč na pozici jedna nebo dvě ovládá statistiky jednotlivců svého týmu a je také nejužitečnějším hráčem Rigy i celé VTB ligy. Na pozici čtyři bude bojovat lotyšský hráč Kaspars Berzins. „Když má dobrý den, dokáže přehrát kohokoliv. Jeho operační prostor je především pod košem, ale mimořádně nebezpečný je ve střelbě za tři body,“ prozradil Oren Amiel. Do třetice vyberme opět lotyšského hráče – Dairise Bertanse. Třiadvacetiletý mladík stihl projít týmy ASK Riga, Ventspils a VEF Riga. K jeho největším přednostem patří rychlost. „Velice rychlý hráč, poklad do rychlého protiútoku, má však také velice rychlý průnik do koše. Je schopen hrát na pozici rozehrávače i menšího křídla,“ všiml si Oren Amiel.


Sledujte naší cestu do Rigy na twitteru nebo facebooku!

 
vloženo: 15.02.2013 08:00 / přečteno: 7696x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.