VÍTĚZNÉ DRAMA S TUROWEM

VÍTĚZNÉ DRAMA S TUROWEM

Nymburk v důležitém prvním domácím utkání VTB ligy zvítězil v Tipsport areně v dramatické koncovce zápasu nad Polským Turowem Zhořelec 77:73. Získal tak druhé vítězství v soutěži ze tří zápasů.

Zápas měl od začátku parádní atmosféru, o kterou se staraly především oba kotle. Ten polský přijel do Prahy zhruba v padesátičlenném počtu i s bubeníky a celý zápas hlasitě povzbuzoval svůj tým. Stejně se činili i tradičně domácí fanoušci.


Turow začal zápas pětibodovou mini šňůrou, ale Nymburk ihned zakontroval šesti body a nenechal si tak utéct začátek zápasu. V dalším průběhu první části se oba týmy střídaly ve vedení. Nymburku se podařilo potrestat rychlými protiútoky několik ztrát soupeře. V nezvyklé roli asistenta se párkrát ukázal i Rado Rančík, který od začátku chytil dobrý herní rytmus. Kromě přihrávek se prosazoval především v činnosti, která je mu nejbližší, tedy v soubojích pod košem.


Nymburku se podařilo ve druhé čtvrtině mírně odskočit na šestibodový rozdíl, který si držel po většinu druhé části. Rado Rančík pokračoval v bodovém přídělu. Problém byl ale na doskoku, Turow měl často k dispozici nových 24 vteřin. I díky tomu do poločasu stihl stáhnout náskok. A nejen to. Trojku s klaksonem trefil Damian Kulig a Zhořelec vedl při odchodu do šaten o dva body.


Ve třetí čtvrtině to byl Turow, kdo k radosti svých fanoušků bodově odskočil až na devět bodů. Nymburk ale dokázal reagovat. Za tři se trefil Vojtěch Hruban a minutu před koncem této části už si vzali domácí vedení zpět. Zápas v této fázi provázeli velké chyby na obou stranách, s postupujícím časem byla vidět nervozita na obou stranách. Po třech čtvrtinách byl stav nerozhodný 56:56.


Na drama bylo zaděláno.Žádný s týmů si v poslední části nevytvořil větší náskok. 40 vteřin před koncem vedl Turow o 1 bod, když se za dva body trefil Simmons. Hosté pak kvůli agresivnímu presinku Nymburka nevhodili míč do hry do pěti vteřin a domácí tak půl minuty před koncem získali míč znovu. To byl rozhodující moment.


Simmons byl následně faulován a proměnil obě šestky. To se za dalších šest vteřin povedlo i Hrubanovi a Nymburk vedl o pět bodů a to už byl dostačující náskok. Nymburk ubránil následný útok Zhořelce a faulovaný Simmons dalšími dvěma šestkami definitivně rozhodl. Koš Turowu s faulem vteřinu před koncem už nic neřešil. Nymburk vyhrál 77:73.

 
vloženo: 27.10.2013 18:38 / přečteno: 8664x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.