RUSKÝ OBR V NYMBURCE

RUSKÝ OBR V NYMBURCE

Basketbalisty Nymburka čeká v neděli další těžký soupeř v nabitém kalendáři evropských soutěží. V rámci VTB ligy zavítá do Sportovního centra silný ruský tým UNICS Kazaň, vedoucí celek skupiny A, který suverénně kráčí i letošním Eurocupem.

Kazaň prohrála v letošním ročníku VTB ligy a Eurocupu dohromady pouze jediný zápas z patnácti. To jen dokazuje, v jaké formě se bohatý ruský velkoklub v letošním ročníku nachází. Ve VTB lize dokázal bezpečně zvítězit i na palubovkách obou euroligových týmu skupiny, tedy v Krasnodaru a ve Vilniusu. Slabší zápas si v náročném programu vybral pouze v Tallinnu, kde naopak dokázal zvítězit Nymburk.


„Čeká nás lídr naší skupiny, který z dosavadních sedmi zápasů prohrál pouze jednou. Kazaň má široký kádr se silnou lavičkou. Těžko se hledají její slabiny. Disponuje mixem zkušených i mladých talentovaných hráčů,“ uvedl trenér Nymburka Kestutis Kemzura.


Nejobávanějším střelcem je podle něj guard Andrew Goudelock, který má ve VTB lize průměr přes 19 bodů na zápas. „Je to rychlý atlet s nebezpečnou střelou za tři body. Dále bych zmínil Charlese Edisona, který může hrát až na třech pozicích a má bohaté zkušenosti z Euroligy. Kazaň je celkově tým plný vysokých hráčů a vysokou úroveň jejich hry drží i ti, kteří přijdou na palubovku z lavičky,“ řekl Litevský kouč a předeslal, jakými zbraněmi bude chtít favorita zaskočit.


I přes velkou kvalitu soupeře podle trenéra nezbývá Nymburku nic jiného, než se pokusit uhájit domácí prostředí. Cesta povede jedině přes kvalitní a agresivní obranu. „Nesmíme jim nechávat lehké koše a otevřené střely. Musíme držet po celých čtyřicet minut vysoké tempo a mít dobrý pohyb míče,“ dodal nymburský kouč. 


O poločase proběhne divácká soutěž o hodnotné ceny.

 
vloženo: 07.12.2013 10:14 / aktualizováno: 07.12.2013 17:33 / přečteno: 7926x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.