MOCNÝ FINIŠ NESTAČIL

MOCNÝ FINIŠ NESTAČIL

Špatná první čtvrtina rozhodla o tom, že Nymburk prohrál v domácím prostředí další zápas VTB ligy. Favorizivané Kazani podlehl 88:94, když ze zdánlivě ztraceného zápasu udělal v závěru obrovské drama. Ani tři vyhrané čtvrtiny ale bohužel bodové manko z úvodní části nezvrátili.

Střeleckými hvězdami zápasu byli Tre Simmons (25 bodů) a Rado Rančík (23). Oba však své spoluhráče počtem bodů vysoko převyšovali. Přes 10 bodů už se dostal pouze Dylan Page (11), zatímco Kazaň měla hned šest dvouciferných střelců a to byl klíč k jejímu vítězství.

Od začátku bylo znát, že oba týmy chtějí v zápase především dobře bránit. Nymburku se ale přeci jen o něco méně dařilo v útoku. Hráči Kazaně se rychle vraceli do obrany a domácí hned od začátku dopouštěli ztrát, které byly trestány rychlými protiútoky. Za stavu 6:13 si po pěti minutách hry si vzal Kestutis Kemzura poprvé time out, ale nepomohlo to. Nymburk po něm ztratil v útoku lehce několik míčů za sebou a po dalších dvou minutách skóre narostlo už na 6:21. Domácí hráči měli stále větší problémy se prosazovat chytit se v jakékoliv herní činnosti. Největší problémy jim dělala rychlý pohyb míče soupoeře, který přinášel hodně volných střel. Po první čtvrtině byl nakonec stav 14:30 a Nymburk nestíhal.

Druhá čtvrtina nabídla stejný obrázek dění na palubovce. Skóre se rychle přehouplo přes dvacet bodů rozdílu a Nymburk pořád nenacházel recept na zastavení Kazaně. Naděje svitla až po pěti minutách, když se za tři trefil Vojtěch Hruban. Načal sérii, ve které to domácí několikrát úspěšně zkusili z dálky. Střelecky se dařilo Simmonsovi.Přidal se i Rado Rančík, který stihl za první poločas nasázet dokonce šestnáct bodů. Soupeř měl ale mnohem pestřejší paletu střelců. V prvním poločase skórovalo devět hráčů Kazaně, v nymburském dresu pouze pět. I proto měla Kazaň po polovině hracího času stále bezpečný náskok 14 bodů, přestože druhou čvtinu o dva prohrála

I zásluhou trojek Kalmakogloua hosté ve druhém poločase opět vrátili do skóre dvouciferný rozdíl. Přesto Nymburk ani třetí čtvrtinu neprohrál. Simmons se rychle dostal už na 22 bodů a po obou proměněných trestných hodech Rada Rančíka najednou domácí ztráceli po třech čtvrtinách už jen devět bodů a donutili Kazaň se po jasném průběhu obávat o výsledek. Hodně pomohla také zlepšená obrana, kde Nymburk dokázal mnohem rychleji přistupovat k soupeřům.

V poslední části už definitivně předváděli kvalitní basketbal oba týmy. Nymburk konečně posunul hru mnohem blíže k hranici svých možností. Ztráty v útoku omezil na minimum, zrychlil pohyb míče a přidal na agresivitě v obraně. Byl to k nepoznání jiný tým narozdíl od první čtvrtiny. Skvělý blok předvedl Jiří Welsch, že umí i skvěle nahrávat, předvedl skvělou asistencí na Dylana Page Rašid Mahalbašič. Zbývaly přesně tři minuty do konce a Kazaň vedla už pouze o pět bodů, když se za tři trefil Tre Simmons. Dvoubodový rozdíl, otevřený konec a Sportovní centrum ve varu.

Bitka pokračovala. Když se za tři body trefil i Dylan Page, prohrával Nymburk minutu před koncem pouze o bod. Víc už to ale nešlo, i když velkou šanci na to jít do vedení měl ještě Jiří Welsch, ale minul poměrně otevřenou střelu z delší vzdálenosti. Kazaň si už pak posledních 60 vteřin zkušeně pohlídala a zvítězila o šest bodů.
 
vloženo: 08.12.2013 19:53 / přečteno: 8458x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.