MUSÍME BÝT TVRDŠÍ

MUSÍME BÝT TVRDŠÍ

Řekl po utkání s Kazaní Rado Rančík, jeden z nejlepších střelců zápasu. 

Kestutis Kemzura

Sehráli jsme dvě úplně odlišné poloviny. Začátek zápasu a první poločas jsme vůbec nezvládli. Dopustili jsme se mnoha zbytečných ztrát. V obraně jsme nehráli nic a to se odrazilo na skóre. Byli jsme hodně dole po lehkých koších, které jsme dostávali z rychlých brejků po našich ztrátách. Pozitivní na tom bylo, že jsme i přes velkou ztrátu dokázali bojovat a vrátit se do zápasu. Měli jsme nakonec i šanci na vítězství, ale nenaložili jsme v závěru dobře s některými situacemi a to nás stálo zápas.


Rado Rančík

Podali jsme špatný výkon. V prvním poločase byla obrana katastrofální, místy to bylo až k smíchu. Dělali jsme šílené množství chyb. Nakonec se nám to povedlo trochu upravit, ale mít dvě minuty před koncem 14 faulů a oni dvacet sedm. Musíme být tvrdší, nekompromisnější.

V úvodu se ukázalo, že soupeř má určitou kvalitu a podle své kvality se chovali. I my máme kvalitu, ale nechovali jsme se podle toho.

S útokem panovala spokojenost?

V útoku jsme hráli dneska dobře. Míč jsme si půjčovali, bylo to dobré.

Jak se hledá motivace, když už prohráváš o dvacet a více bodů?

Člověk musí mít alespoň trochu hrdosti. Přeci ti nikdo nesmí dávat facky a ty se budeš jen usmívat a dívat se, co se děje. Musíš to přeci vrátit.

Co se stalo s týmem, že se nám podařilo soupeře dotáhnout?

Začali jsme hrát to, co jsme si naplánovali před zápasem – že budeme hrát více fyzicky, nekompromisně v obraně a hned v tom byl rozdíl. Neříkám, že bychom se zcela vyvarovali chyb, ale už jich bylo méně.

 
Jiří Welsch

Začali jsme opravdu špatně… ani si nemyslím, že slovo „špatně“ správně vystihuje úroveň naší hry. V prvním poločase byla obrana slabá a častokrát jsme se k obraně ani nedostali, protože jsme ztratili míč na útočné polovině a soupeř skóroval z rychlého protiútoku. Po hrůzostrašném začátku nám nezbylo, než se do nich zakousnout a udělat z toho zápas. To se nám podařilo, vrátili jsme se do zápasu, dvě minuty před koncem jsme dotáhli na bod.

Byl na nás soupeř dobře připravený?

Určitě na nás byli dobře nachystaní, trenér Trinchieri je známý důslednou přípravou. Je to kvalitní tým, který svou hrou nutí soupeře k chybám a zároveň chyby, které soupeř udělá, dokáže potrestat.

Byl to lepší tým než Le Mans?

Bezpochyby, Kazaň je o úroveň výše než Le Mans. V týmu jsou hráči, kteří mají zkušenosti se zápasy na nejvyšším levelu evropského basketbalu. 

 
vloženo: 09.12.2013 16:26 / přečteno: 8042x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.