POLSKÁ VÝZVA VE VTB LIZE

POLSKÁ VÝZVA VE VTB LIZE

Další velmi důležitý zápas mají před sebou basketbalisté Nymburka ve VTB lize. Po nepříliš vydařené první polovině sezony teď v každém utkání bojují o svou šanci na play off. A zatím úspěšně. Pokud chtějí své šance ještě více posílit, musí v neděli vyhrát v polském Zhořelci. V opačném případě by se dostali znovu do velkých problémů.

Nymburk vyhrál oba domácí zápasy po Novém roce a přiblížil se tak významně šestému místu, které jako poslední zajišťuje účast ve vyřazovací fázi. Všichni si ale uvědomují, že pouze domácí výhry týmu trenéra Kestutise Kemzury play off nezajistí.


„Je nám jasné, jak důležitý je tento zápas pro naše postavení v tabulce VTB ligy. Pokud chceme být v této soutěži úspěšní, nestačí jenom vyhrávat doma. Chtělo by to už vyhrát nějaké zápasy venku a tohle je jedna z těch příležitostí, kterou je potřeba využít a přivézt body i z cizí palubovky,“ uvedl litevský kouč před odjezdem.


Polský účastník VTB ligy teď nezažívá v soutěži dobré časy. Aktuálně má za sebou šňůru pěti porážek v řadě, díky nimž klesl ve skupině A na deváté předposlední místo. Naposledy prohrál v Petrohradu o hrozivých 25 bodů a šance na play off mu utíká mezi prsty. Zápas s Nymburkem je tak nesmírně důležitý pro oba týmy.


„Turow sice není na předních místech tabulky naší skupiny, ale pořád je to nebezpečný tým, který má v kádru velmi zkušené hráče. Především mám na mysli forwarda a skvělého střelce Filipa Dylewicze. Dále polského reprezentanta a guarda Lukasze Wisniewskiho. Velké nebezpečí představují tři Američané, Michael a Tony Taylorové, nejčastěji rozehrávači či guardi, a small forward John Prince. Nesmím zapomenout také na dalšího polského reprezentanta a pivota Damiana Kuliga,“ jmenoval trenér Kemzura opory Zhořelce.


„Očekávám velmi těžký zápas. Soupeř hraje mnohem lépe před vlastními fanoušky. V posledním zápase utrpět těžkou porážku v Petrohradu, proto se budou chtít rehabilitovat na vlastní palubovce právě s námi,“ doplnil.


Jeho tým se poprvé v sezoně v evropských soutěžích bude moci opřít o podporu vlastních fanoušků. Zhořelec je velmi blízko, proto jich na zápas vyrazí více než šedesát. „Je skvělé, že s námi pojedou. Jejich podporu budeme hodně potřebovat. Doufám, že si zápas užijí a domů pojedou stejně jako my s dobrou náladou,“ dodal trenér před možná klíčovým utkáním soutěže.


Obrázek

 
vloženo: 18.01.2014 14:08 / přečteno: 7684x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.