PROHRA S KRASNODAREM

PROHRA S KRASNODAREM

Nymburk v neděli ve VTB lize částečně napravil dojem ze středečního eurocupového výkonu s Kazaní a na stejném místě v Tipsport Areně byl ruskému Krasnodaru mnohem tvrdším protivníkem. S účastníkem LAST 16 Euroligy prohrál 74:86.

Lokomotiv vstoupil do zápasu razantně a v čase 1:36 už vedl 13:2. Nymburk ale jeho nástup zachytil a další minuty patřily jemu. Stáhl na tříbodový rozdíl, než propadla obroučkou další trojka Krunoslava Simona. Srbský hráč byl od začátku zápasu těžko polapitelný a hlavně zásluhou jeho 12 bodů vedl Krasnodar po první čtvrtině 33:24.


Ve druhé části se Nymburk mnohem více soustředil na obranu a povolil soupeři nastřílet polovinu bodů, co v úvodní čtvrtině. I obrana Lokomotivu ale byla velmi agresivní a nutila domácí hráče ke ztrátám nebo střelám z těžkých pozic. Nymburk ztrácel v poločase přijatelných devět bodů a stále byl v nedělním zápase na dostřel úspěchu.


Ve třetí čtvrtině Krasnodar ukazoval, v čem jsou jeho hráči silní. Rychlý pohyb míče často nacházel volné střelce a ti se ze střední nebo delší vzdálenosti většinou nemýlili. Domácím hráčům se ale tentokrát nedala upřít velká bojovnost. Trenér Kestutis Kemzura se častým střídáním snažil udržet vysoké tempo zápasu i rozdíl ve skóre, který by dával do závěrečné části naději.


Přesto šel Lokomotiv do poslední čtvrtiny s náskokem 18 bodů. Nymburk sice nedělal hrubé chyby v obraně a nepouštěl soupeře ke snadným košům, jenže v útoku se sám prosazoval jen velmi složitě. Obrana Krasnodaru byla zkrátka euroligová. Domácí tým poslal do koše za třetí čtvrtinu jen 13 bodů.


V poslední periodě si Lokomotiv velmi dobře hlídal vývoj ve skóre a nedovolil Nymburku chytit se nějakou bodovou sérií. Několik povedených akcí sice předvedl třeba Tre Simmons, ale spíše tím potěšil fanoušky v hale, než aby zavelel k nějakému zásadnímu obratu ve vývoji zápasu.


Nymburk přesto nic nevypustil a snažil se proti favoritovi zanechat mnohem lepší dojem, než ve středečním play off Eurocupu proti Kazani. Výborný zápas odehrál třeba Pavel Houška, který dostal v zápase k dispozici více než 20 minut a využil je 11 body a osmi doskoky. S blížícím se závěrem se domácí hráči snažili dát výsledku co nejpřijatelnější podobu a se smečí Tomáše Pomikálka deset vteřin před koncem stanovili konečné skóre na 74:86. Poslední čtvrtinu vyhráli o šest bodů.

 
vloženo: 09.03.2014 17:46 / přečteno: 8477x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.