VTB LIGA I EUROCUP FINIŠUJÍ

VTB LIGA I EUROCUP FINIŠUJÍ

V těchto dnech začíná ve VTB lize první kolo play-off a v Eurocupu je na prvního máje v plánu první finálové utkání.

Do play-off se z každé skupiny VTB ligy probojovalo prvních šest týmů, přičemž první dva týmy z každé skupiny mají zajištěný postup přímo do druhého kola. Nymburku chyběla k postupu do play-off ze šestého místa pouze dvě vítězství. „Prohráli jsme důležité souboje s týmy, které byly okolo nás v tabulce. Většinou jen těsným rozdílem. Měli jsme problém zvládat koncovky,“ řekl Vojtěch Hruban v rozhovoru při příležitosti vyhlášení nejlepšího českého hráče VTB ligy, kterým se stal pro letošní sezonu.

 
Podívejme se, které týmy se kvalifikovaly:  
Skupina A:
  • UNICS Kazaň, Lietuvos Rytas
  • Lokomotiv Kubáň, Nižnij Novgorod, Jenisej Krasnojarsk, Sparta Petrohrad
Skupina B:
  • Chimki MO, CSKA Moskva
  • Triumph Ljubercy, Krasnyje Krylja, Astana a Rudý Říjen Volgograd
 

V osmifinále, které začalo ve středu, se utkají dvojice napříč skupinami v zápasech na dvě vítězství takto (v závorce výsledek prvního zápasu, pokud byl již odehrán):

K.Krylja – Jenisej (81:78), Lokomotiv – R.Říjen (91:85), N.Novgorod – Astana (71:58), Triumph – Spartak

Vítěz z první dvojice se utká s UNICSEM, lepší z druhé dvojice narazí ve čtvrtfinále na CSKA. Vítězný tým z třetího osmifinále bude bojovat s Chimki a lepší tým z poslední dvojice změří síly z Rytasem.

 

Jak jsme avizovali na začátku, do závěrečného souboje se dostal také Eurocup. Nymburský přemožitel ve vyřazovacích bojích a vítěz skupiny A VTB ligy UNICS Kazaň změří síly ve dvou zápasech s Valencií, ve které do března hrál také Luboš Bartoň.

 

Letošní systém soutěže zrušil turnaj čtyř Final Four a od osmifinále až do finále se hraje systémem dvou zápasů, kdy o postupujícím rozhodují součty bodů z obou zápasů. Výhodnější postavení před závěrečným dvojzápasem má UNICS, který začíná ve Španělsku.

 

UNICS prohrál v letošním ročníku doposud pouze dva zápasy. Základní skupinou přišel bez zaváhání (10:0), ve skupině LAST 32 klopýtl v Oostende tříbodovou prohrou. V osmifinále porazil hladce Nymburk (167:117 z obou zápasů). Stejně jednoduše přešel ve čtvrtfinále přes Ankaru (169:120) a další prohru v jednom zápase připravila Kazani v semifinále Czervena Zvezda Bělehrad (celkově 136:130). V týmu UNICS byl pro letošní sezonu vybrán také nejužitečnější hráč Eurocupu. Stal se jím Andrew Goudelock.   

 

Valencia měla postup do finále vroubený podstatně více prohrami. V základní skupině to byly čtyři zápasy, ve skupině LAST 32 tři. Jenže s příchodem vyřazovacích bojů se Valencia hodně pochlapila. V osmifinále šokovala vyřazením týmu Chimki Moskevská oblast (do té doby pouze 1 prohra). Valencia doma Chimki porazila 75:59 a v odvetě venku prohrála o jeden bod menším rozdílem 82:97. Ve čtvrtfinále Valencia opět ztratila jeden zápas s Albou Berlín, ale po domácím vítězství 86:54, už pětibodová prohra (73:78) nic neřešila. Semifinálový soupeř z Nižného Novgorodu, který byl opět v pozici lepšího týmu, nedokázal uhrát ani jeden zápas (163:128) a dokonce prohrál doma výrazně horším poměrem než venku.   

 
vloženo: 01.05.2014 16:03 / přečteno: 7261x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.