PH: NAŠEMU PROJEVU CHYBĚL ŘÁD

PH: NAŠEMU PROJEVU CHYBĚL ŘÁD

Především problémy v komunikaci v obraně a útoku stály podle hráčů za kostrbatým projevem týmu v zápase s jedním z favoritů VTB ligy Lokomotivem Kubáň Krasnodar. 

Pavel Houška (14,5 min | 2 body | 1 doskok)

Nebyl to povedený zápas. Hodně nám vázl útok a v obraně jsme dělali hodně chyb. V prvním poločase jsme si nechali dát čtyřicet bodů, že toho minimálně deset jich bylo z lehkých lay-upů, když nám sebrali balón a šli jeden na nikoho. Měli jsme hodně ztrát, které přicházely po špatné komunikaci, nedrželi jsme se plánu trenéra. V některých úsecích to vypadalo, jako bychom se sešli na druhém tréninku po letní přestávce.

Bylo to dáno i kvalitou soupeře?

Určitě nás nepouštěl do jednoduchých situací, ale za spoustu věc jsme si mohli sami – špatným timingem, špatným stavěním clon, špatnými přihrávkami. Dostávali jsme se v útoku do křeče, nebyli jsme v pozicích, kde bychom měli být a neuvolňovali se pro střely, které jsme chtěli mít. Byli jsme od nich tlačeni do těžkých střel a hra podle toho vypadala.

Byla slabinou spíše hra pod košem nebo ve větší vzdálenosti od koše?

Nevím, co bylo větším problémem, myslím, že hra nebyla dobrá ani pod košem ani na perimetru. Celému našemu projevu chyběl řád.

Abychom jen nekritizovali, našly se i dobré momenty v naší hře?

Ano, měli jsme dobré úseky. Oni ale po krátkém nadechnutí dokázali naši aktivitu přerušit, ať už nějakým faulem, oddechovým časem a zase jsme spadli do starých kolejí.


Martin Kříž (25 minut | 6 bodů | 5 doskoků)

Zápas nebyl podle našich představ, co se týče obrany i útoku. V ofenzivní části jsme občas přesně nevěděli, co hrajeme, což se nesmí stávat. Nedali jsme nějaké otevřené střely, ale na to bych výsledek nesváděl, prostě všechno začíná od obrany.

Náš výkon nebyl konstantní po celých čtyřicet minut. Měli jsme povedené úseky, kdy se nám podařilo dát pár košů za sebou, jenže pak přišla trojka soupeře nebo koš s faulem a to nás zase srazilo dolů.  

Zdálo se, že jste měli problémy se prosadit zpod koše…

Jednak Kubáň má kvalitní podkošové hráče – Hendrix, Randolph, Brown. Všichni tři jsou neskutečně atleticky vybavení. Našim problémem nebylo, že bychom se zpod koše neprosadili, spíše jsme tam nemohli přesně dostat míč.

Co bys ještě považoval za klíčové okamžiky utkání?

Naše ztráty. Do poločasu jsme měli pět ztrát, ze kterých bylo pět rychlých protiútoků a deset bodů. Když se pak podíváme na poločasový rozdíl deset bodů, dá se říct, že přesně víme, jak jsme tu ztrátu nabrali. Sice deset bodů v poločase není nepřekonatelný rozdíl, ale určitě by se s remízou začínal druhý poločas lépe.

Jak si ceníš, že ses probojoval do základní sestavy?

Určitě jsem byl hodně překvapený, že jsem dostal důvěru už do základní sestavy. Mým úkolem bylo, abych nenechal rozehrát Kurbanova a pomoct na doskoku. Pro mě to byla super zkušenost a jen škoda, že jsme jako tým zápas nevyhráli.

 

Petr Benda (29 minut | 6 bodů | 3 doskoky)

Musíme si upřímně říct, že jsme na soupeře dnes neměli, ale pětkrát lepší nebyli. Do utkání jsme dneska vstoupili špatně. V prvních pěti minutách jsme nebyli schopni zahrát žádný náš útočný systém, soupeř toho hned využil, utekl nám na pět až osm bodů a už se to s námi táhlo. Nemohu říct, že bychom hráli celý zápas špatně, měli jsme pár dobrých momentů, ale bylo to jen minimum.

Soupeř měl obrovské množství bloků, které se ani do technického zápasu všechny nevešly…

Asi jsme měli do zakončení chodit razantněji. Věděli jsme, že jsou to dobří skokani, možná jsme mohli občas využít nějakou fintu a jít si pro faul.

Kde bys viděl větší těžkosti – při návratu do obrany nebo v útoku?

V prvním poločase to byl určitě špatný návrat do obrany, kdy po ztrátách nám dali určitě deset bodů. Možná jsme měli použít i nějaký faul, abychom rychlý protiútok zastavili.

 

Rado Rančík (20 minut | 13 bodů | 3 doskoky)

Kde jsi viděl naše největší těžkosti?

Kombinační hra, obrana, přechod do rychlého protiútoku, přechod z útoku do obrany a nesehranost v útoku. V zápase se našly věci, na kterých můžeme stavět a věci, které musíme zlepšit.

Jak hodně kvalitním týmem je Lokomotiv?

To jsme dnes na vlastní oči viděli. Jsou dlouzí, rychlí, atletičtí, dobře sehraní. Opravdu kvalitní tým.

Nedařilo se nám více v útoku nebo obraně?

To není o tom, že by se nám nedařilo, to je o tom, že jsme neplnili úkoly, které nám trenér dal. Špatně jsme komunikovali v obraně a byly ve hře chyby z mé strany a od ostatních spoluhráčů. Máme opravdu na čem pracovat.   
 
vloženo: 04.10.2014 06:55 / přečteno: 8075x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.