KOUČ: MAXIMU JSME SE NEPŘIBLÍŽILI

KOUČ: MAXIMU JSME SE NEPŘIBLÍŽILI

Kouč Kestutis Kemzura musel na úvod sezony ve VTB lize spolknout domácí porážku od Lokomotivu Kubáň Krasnodar. Po ní úvodní vystoupení Nymburka v jedné ze dvou mezinárodních soutěží zhodnotil.

„V první řade bych chtěl pogratulovat soupeři. Odehrál velmi dobrý zápas a zasloužil si vyhrát. Hrát proti tak silnému týmu znamená předvést naši nejlepší hru, nebo se k ní aspoň přiblížit, pokud chceme pomýšlet na úspěch. Ale dnes jsme nehráli, jak bychom mohli. K maximálnímu výkonu jsme se zdaleka nepřiblížili," řekl na úvod litevský trenér a pokračoval.


„Z části to bylo také dané obranou soupeře. Zachytával naše kombinace a přihrávky a měl hodně krádeží. Třináct našich ztrát za zápas sice není tolik, ale zejména v prvním poločase je Krasnodar nemilosrdně trestal. Dával spoustu snadných košů z rychlých protiútoků. Před zápasem jsem hráče upozorňoval, aby ztráceli co nejméně, ale jedna věc je si to říct a druhá do pak předvést na hřišti. Někteří naši hráči vypadali trochu nesoustředěně,“ hodnotil Kestutis Kemzura.


„Další problém byl v obraně jeden na jednoho. Ačkoli jsou hráči Lokomotivu individuálně kvalitní, nechali jsme je skórovat moc snadno. Na obranné polovině jsme nebyli dobře organizovaní. V útoku jsme nedali spoustu snadných košů z vymezeného území. Tre Simmons těžko hledal svůj rytmus. Soupeř nás často blokoval. Nedávali jsme volné střely. Proti takovému týmu musíte využít svoje příležitosti a to se nám nedařilo. Nebyli jsme zkrátka dost dobří. Musíme na to zapomenout a soustředit se na další zápasy,“ uvedl trenér v souvislosti s nedělním výjezdem na první trip do Petrohradu a Samary.


Po zápase se snažil najít i pozitiva, která se však nehledala lehce. „Nepřestali jsme bojovat, změnili jsme obranu. Po taktické stránce nás nic nepřekvapilo, ale dnes jenom bojovat nestačilo. Jsme ale zatím jen na začátku sezony. Musíme se koukat dopředu. Ze zápasu se poučíme a v těch dalších budeme zkoušet neustále podávat nejlepší možný výkon.“


Pokud někoho překvapilo brzké nasazení Martina Kříže už během první čtvrtiny zápasu proti Jeruzalému, nyní musel být překvapený ještě více. V minulé sezoně nevídaná věc, ale teď šlo jednadvacetileté křídlo do zápasu jako člen základní pětky.


„Dává do zápasů hodně energie a to nejde přehlédnout. Dnes nehrál brilantně, udělal pár špatných rozhodnutí, ale to každý z nás. Martin přesto energii přinesl, atakoval útočný doskok. Je to pořád mladý hráč. Nemyslím si, že bychom dnes neuspěli proto, že začal v základní pětce,“ řekl kouč, u kterého si Martin získává stále větší prostor

 
vloženo: 04.10.2014 16:07 / přečteno: 8447x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.