ZENIT - PRVNÍ SOUPEŘ VENKU

ZENIT - PRVNÍ SOUPEŘ VENKU

Na prvním dvouzápasovém tripu sezony, na který odlétá Nymburk v neděli 5.října, se Lvi utkají nejprve v pondělí v podvečer s „nováčkem“ VTB ligy Zenitem Petrohrad.

Na mapě VTB ligy zmizely od minulé sezony dva týmy. V Petrohradu to byl Spartak, v Podmoskevské oblasti už letos nebude Triumph Ljubercy. V Petrohradu však nejvyšší soutěž neskončila, protože se do města na Něvě se přestěhovalo právě Ljubercy, startovat však bude pod názvem Zenit Petrohrad. Příznivci kopané vědí, že v Petrohradu už se stejným názvem působí fotbalový klub Zenit a to už od roku 1925. Spojení těchto dvou sportů není neobvyklé třeba ve Španělsku – Barcelona nebo Real Madrid. Uvidíme, jak bude symbióza fungovat v Petrohradu.

 

V pondělí uvidíme, jak se změní projev týmu po stěhování do jiného města. „Myslím, že stěhování nebude mít na tým žádný vliv. Hráči se budou sehrávat stejně na palubovce u Moskvy jako v Petrohradu. Tým se jen musí sžít s novou halou, ale to nebude nic, co by mělo výrazně ovlivnit jejich výkonnost jako družstva. I nás tým zažívá něco malinko podobného, když hraje některé své zápasy v Praze,“ poznamenal k problematice stěhování klubu zkušený Rado Rančík.

 

Družstvo Zenitu sehrálo v přípravě celkem jedenáct utkání. Jejich soupeři byly týmy Prienai, Dněpr Dněpropetrovsk, UNICS Kazaň, Cmoki Minsk, Rudý Říjen Volgograd, VEF Riga, Juventus (LTU), Brose Basket Bamberg (hlavní tým i záložní tým) a Rudá Křídla. Celkem prohrál Zenit 6 zápasů a 5 vyhrál. Celkové skóre bylo pozitivní pro Zenit o 49 bodů (952:903), ale hodně ho zkresluje dvaapadesátibodová výhra proti záložnímu týmu Bambergu. Zenit prohrál nejvíce o dvacet se UNICSem, nebyl úspěšný ani proti Minsku a Volgogradu, poslední dva zápasy proti Rudým Křídlům Samara však už Zenit vyhrál (93:91 a 90:72).
    

Tým pod vedením Vasilije Karaseva se opírá především o početnou flotilu ruských hráčů. V širším výběru je tucet hráčů z Ruska, dva Američani a po jednom Kanaďanovi a Srbovi. Mezi ruskými hráči nejsou žádné superstar, do reprezentace se dostal pouze jeden hráč a to Dmitrij Kulagin. Mezi cizinci však můžeme najít některá zajímavá jména. Podívejme se v krátkosti na ně.

 

Walter Hodge je Portoričan s americkým občanstvím po otci z Panenských ostrovů, který už proti Nymburku nastoupil a to v dresu Zielone Gory, kde strávil 3 roky. Při vítězství tohoto soupeře v září 2012 nastřílel Nymburku 27 bodů při střelbě z pole 13/8 a TH 11/9. V Polsku se stal v roce 2012 také MVP základní části polské ligy a získal zde dvě medaile – zlatou v roce 2013 a bronzovou v roce 2012. Do Zenitu však přichází ze španělské Vitorie.

 

Stálým hráčem v Triumphu respektive Zenitu je také Kanaďan Kyle Landry. Pokud je vám jméno povědomé, vězte, že je to opravdu ten hráč, který byl jednou z opor Prostějova v sezonách 2009 až 2011. Proti Nymburku se Landrymu daří, v obou zápasech zaznamenal po 14 bodech a dá se předpokládat, že nás bude trápit i v tomto zápase.

 

Nováčkem je také druhý Američan Cameron Jones, který po ukončení studií v Severní Arizoně hrál v týmech D-league v týmech Fort Wayne Mad Ants a Santa Cruz Warriors. V posledních dvou letech nezahálel ani o prázdninách a dvakrát si zahrál NBA Summer League za Golden State a Orlando Magic. Tato sezona je pro něho první v Evropě.

 

Ze Srbska pochází Dejan Borovnjak, který přichází z tureckého Royal Hali Gaziantep. Ve své kariéře má zapsané zajímavé týmy jako Partizan Bělehrad, Vojvodina Novi Sad, Leituvos Rytas, Panionios, Aris Soluň, Gran Canaria, Brindisi či Zielona Gora. Dvojnásobný vítěz Adriatické ligy, čtyřnásobný mistr Srbska a mistr Polska rozhodně přinese svým novým spoluhráčům hodně zkušeností.

 
 
vloženo: 04.10.2014 23:16 / přečteno: 8348x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.