POPRVÉ PROTI KAZACHŮM

POPRVÉ PROTI KAZACHŮM

První kontakt nymburského týmu z kazašským basketbalem obstará v neděli 12.října 2014 od 16:00 hodin duel Nymburka a Astany. Přijďte se podívat na Rašida Mahalbašiče a pomoci Nymburku zlomit smůlu v zápasech VTB ligy.

Klub z města Astana má v rodném listě zapsán letopočet 2011, ovšem není to tým, který by vznikl na zelené louce. Jeho předchůdcem je Astana Tigers, který byl založen v roce 2002. Astana Tigers byl šestinásobným mistrem Kazachstánu a to v letech 2005 až 2010. Současný klubu BK Astana v jeho šlépějích pokračuje.

 

Od sezony 2011/12, kdy tento klub oficiálně vstoupil do domácího mistrovství, prohrál v domácích soutěžích jen dva zápasy. Jeden v sezoně 2012/13 a jeden o rok později. V průběhu play-off ve třech letech své existence ještě BK Astana ani jednou nezakolísala a zápasový poměr je 18:0. To pak znamená, že na konci nebylo pro Astanu jiné místo než první. Vítězem domácího poháru se stala Astana už čtyřikrát (2011-2014).

 

Ve VTB lize klub startuje nyní čtvrtou sezonu, tedy stejně jako Nymburk, ale až do letošní sezony vždy v jiné skupině. Po sedmém místě v základní skupině v prvním roce 2011/12, se pak umístil dvakrát na pátém místě. Ve čtvrtfinále play-off v minulé sezoně skončila Astana na štítě Nižného Novgorodu a o rok dříve nestačila na VEF Rigu.

 

Svěřenci srbského trenéra Alexandara Trifunoviče v neděli odehrají teprve svůj první zápas, na rozdíl od Nymburka, který už poměří síly ve VTB lize již počtvrté. Pro oba týmy to bude velice důležitý zápas. Hostům z Astany by se hodil vítězný začátek sezony, pro Nymburk by vítězství znamenalo určitě záblesk světla v tmavém tunelu.

 

V týmu je určitě největším tahákem pro fanoušky bývalý nymburský hráč, pivot Rašid Mahalbašič, který se do Nymburka vrátí ani ne po půl roce, tentokrát však v žlutomodrém dresu soupeře. Pozor si svěřenci trenéra Kemzury budou muset dát na Kazacha Jerry Johnsona, vloni 15.nejúspěšního střelce VTB ligy. Soupisku vyztuží také Američan  Nik Caner-Medley, který v minulých dvou letech v dresu Maccabi Tel Aviv a Unicaja Malaga odehrál 44 zápasů Euroligy s průměrem 8 bodů na zápas. Zkušenosti s ligou v Řecku a Izraeli má také Patrick Calathes, Američan s řeckým pasem.

 

Tedy ještě jednou: neděle 12.10.2014 od 16:00 hodin Sortovní centrum Nymburk.

 
vloženo: 10.10.2014 13:04 / přečteno: 8526x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.