SKVĚLÝ BURNS. PRVNÍ VÝHRA VENKU

SKVĚLÝ BURNS. PRVNÍ VÝHRA VENKU

Basketbalisté Nymburka dosáhli na první a velmi cenné vítězství na venkovní palubovce v evropských soutěžích v této sezoně. Vybojovali si ho ve VTB lize ve Finsku nad Bisons Loimaa v poměru 93:85 hlavně zásluhou kolektivního výkonu ve druhém poločase, ze kterého však vyčnívalo několik individuálních počinů.

Tím po zápase nejzmiňovanějším byl pětadvacetibodový příspěvek Christiana Burnse, který ve svém teprve druhém zápase a prvním ve VTB lize nakopl svůj tým pětadvaceti body a šesti doskoky. 15 bodů dal Vojta Hruban, jehož všechny tři trojky ze tří pokusů pokaždé padly v důležitou chvíli. Double double si po zápase našel ve statistikách Jiří Welsch za 10 bodů a 10 asistencí. Hlavně ve druhém poločase ale podávali dobrý týmový výkon všichni hráči. Hned šest se jich nakonec dostalo do dvouciferného skóre.


Zato prvních 20 minut nebylo ze strany Nymburka vůbec ideálních. Ve druhé čtvrtině vedli domácí už o 41:31 po sérii nymburských ztrát. Tento moment v zápase ale naštěstí zůstal nevyužitý. Nymburk ještě do poločasu snížil ztrátu na polovic.


Po přestávce načal obrat Chris Burns. Klíčové momenty zápasu se odehrály ve čtvrté čtvrtině, kdy hosté desetibodovou šňůrou konečně Bizony dohnali a předskočili. Nepřišlo však uspokojení. Naopak, Nymburk tlačil stále víc. Navíc mu nadstandardně padaly trojky, které hráče z Loimaa pokaždé spolehlivě usadily.


Vybudovaný náskok však nebyl velký. Menší šňůra domácích ho mohla spolehlivě vymazat, ale hlavně zásluhou Burnse si Nymburk neustále držel odstup. Americký power forward dal v posledních 4 minutách 10 bodů a dával svému týmu klid. Polabané tak konečně v této sezoně v evropských soutěžích vyhráli na venkovní palubovce. Posun v tabulce VTB ligy jim to nepřineslo, zůstali jedenáctí, ale výhled směrem k příčkám znamenajícím play off je nyní jasnější.


Jejich aktuální cesta ale ještě nekončí. V pondělí se tým přesouvá ze severu Evropy na jih do Španělska. V Seville je ve středu čeká zápas Eurocupu s jedním z favoritů skupiny C. I tam budou postrádat zraněné, nebo ještě ne zcela zdravé trio Rančík, Bartoň, Raivio. Proto pomoc v podobě zapojení takto s chutí hrajícího Chrise Burnse přišla vhod. Po návratu by už měl být navíc k dispozici i Luboš Bartoň.


Podrobné statistiky zápasu naleznete ZDE  .

 
vloženo: 09.11.2014 17:21 / přečteno: 9550x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.