NĚCO BYL ZÁMĚR, JINÉ VYŠLO NAVÍC

NĚCO BYL ZÁMĚR, JINÉ VYŠLO NAVÍC

Nymburk přijel na zápas do Finska dobře připraven po taktické stránce. Navíc tu bylo několik věcí, které vyšly nad plán, jako jsou střelba za tři body nebo nečekané představení Christiana Burnse. O těchto věcech se po nedělním zápase VTB ligy mluvilo na tiskové konferenci.

Tre Simmons (křídlo, Nymburk)

Začali jsme s trochu pomalejším tempem. Věděli jsme, že soupeř je tým, který staví svou hru na rychlých protiútocích a má rád, když se hraje nahoru dolů. Náš plán byl toto eliminovat, ale v první půli jsme hráli špatně. Naše záměry se nám dařilo realizovat lépe až ve druhé polovině. Hráli jsme mnohem agresivněji, více jsme kontrolovali tempo hry.


Aaron Johnson (rozehrávač, Bisons)

Zápas jsme měli ve vlastních rukou, přesto se nám ho nepodařilo dotáhnout k vítězství. Nevyužili jsme momentu, kdy jsme šli ve druhé čtvrtině do dvouciferného vedení. Rychle jsme o něj zase přišli. V druhé polovině se Nymburk zlepšoval a naopak my jsme měli čím dál větší problémy. Nebylo to ale naší únavou, i soupeř hrál v užší rotaci. Musíme zkrátka ocenit Nymburk za to, jak dnes hrál, hlavně ve druhém poločase. V závěru si vedení zkušeně pohlídali.


Kestutis Kemzura (kouč, Nymburk)

Nejdřív bych chtěl ocenit výkon týmu Bisons za to, jak jsme to tu dnes měli složité. Tušil jsem, že se na nás dobře připraví, a to se potvrdilo. Trenéři odvedli skvělou práci, když vycházeli z určitých nedostatků svého týmu a snažili se využívat naopak jeho přednosti, jako je rychlost hráčů, nebezpečné střelce a rychlý protiútok. Naší hlavní snahou bylo nehonit se se soupeřem po hřišti, spíše zpomalit, ale zároveň kontrolovat tempo hry. Současně jsme se snažili nastavit naše hráče na soustředění při exekuci střelby, která nás v poslední době limitovala. Nakonec nám tohle vyšlo až trochu šťastně. Nečekali jsme takovou úspěšnost hlavně tříbodové střelby. To bylo něco navíc, co nám hodně pomohlo. Spokojený jsem také s obranou, hlavně v druhém poločase. Nebyla skvělá, ale stačila na vítězství. Zlepšení ve druhém poločase na obou stranách palubovky bylo naším klíčem k výhře. Zvýšili jsme agresivitu nejen v obraně, ale i v útoku, z čehož plynulo také více trestných hodů a důležitých bodů.


Greg Gibson (kouč, Bisons)

Jak už jsem říkal na začátku sezony, my se musíme snažit o to být jiní. Jsme malý klub s omezenými možnostmi, takže musíme pracovat jinak, abychom mohli být úspěšní. Ať už se to týká tempa hry, nebo velké energie a agresivity, kterou chceme dávat do hry. Soupeř na nás byl ale dobře připraven. Bylo vidět, že kouč Kemzura přijel s jistým záměrem, který mu nakonec vyšel. V prvním poločase jsme hodně těžili pohybu a výměny pozic našich hráčů kolem a ve vymezeném území. S postupem času ale docházelo k naší stále větší stagnaci a zpomalování pohybu hráčů i míče. To nás dostalo do velkých problémů. Hlavně s Chisem Burnsem jsme si věděli rady stále méně. Jestli je pravda, že hrál letos teprve druhý zápas a první ve VTB lize, jen to dokazuje, jak velký hráč to je. Sleduji jeho progres už roky a dnes jen dokázal, jak skvělý hráč evropské úrovně se z něj stal.

 
vloženo: 10.11.2014 20:12 / přečteno: 8936x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.