V NEDĚLI ZNOVU NA UNICS KAZAŇ

V NEDĚLI ZNOVU NA UNICS KAZAŇ

Stejně jako v minulé sezoně i v té probíhající se Nymburk utká celkem čtyřikrát s ruským velkoklubem UNICS Kazaň. Tři zápasy už proběhly, ten čtvrtý je na programu v neděli v rámci VTB ligy v metropoli Tatarstánu. A Nymburk se v něm pokusí zlomit nepříznivou bilanci, kterou s tímto klubem má.

Historie vzájemných soubojů s Kazaní je bohatá. Od vstupu Nymburka na mezinárodní scénu se oba soupeři potkají už podesáté. A bilance je jednoznačná. Český multišampion vyhrál pouze první zápas, který se odehrál na půdě soupeře v listopadu 2004. Byli u toho jména jako Jiří Zídek, Maurice Whitfield, Denis Mujagič, Adam Hess, Stanislav Votroubek, Radek Nečas, Jiří Trnka či Michal Ježdík jako kouč. Nymburk tehdy v rámci FIBA Europe League v závěru uhájil překvapivé vítězství 84:82.


Ve všech ostatních případech v následujících deseti letech na tatarského giganta nevyzrál. To platí i o obou zápasech v loňském play off Eurocupu, stejně tak i v zápasech VTB ligy. V obou soutěžích se střetly oba týmy i letos. Nymburk zatím třikrát neuspěl. Dvakrát v Eurocupu a jednou ve VTB lize.


V ní je zatím český zástupce v této soutěži na 13. místě. Posledními dvěma prohrami doma s Bisons a ve Volgogradu si velmi zkomplikoval snahu o postup do play off. „Situace není dobrá, ale ztracená také ne. Prohráli jsme hodně zápasů, které jsme měli vyhrát. Jestli chceme postoupit, musíme teď vyhrávat i se soupeři, se kterými se to od nás nečeká,“ uvedl křídelník Vojta Hruban a na mysli měl třeba i Kazaň.


Zatímco v minulé sezoně neměl v zápasech s Kazaní tým Kestutise Kemzury moc šancí, letos to bylo hlavně v Eurocupu o něčem jiném. V obou zápasech Nymburk favorizovaného soupeře hodně prověřil a donutil k maximálnímu výkonu až do posledních momentů. V lednu prohrál na jeho palubovce o osm, v únoru v Tipsport areně o pět bodů.


„Byly to velmi vyrovnané souboje, na které se teď pokusíme navázat. Nesmí nám utéct začátek. Pokud bychom doháněli ztrátu, bylo by to špatné. Kazaň s námi několikrát předvedla, že pokud je ve vedení, umí velice dobře kontrolovat hru. Chceme se pokusit dostat se s nimi do koncovky a pak se může stát cokoliv,“ řekl před odletem kouč Kemzura.


„K tomu ale musíme na všech postech a ve všech herních činnostech předvést maximálně soustředěný a týmový výkon po celých 40 minut. Nesmíme ztrácet na doskoku a pohlídat si jejich střelce na perimetru i ve vymezeném území. V obraně si musíme vypomáhat a v útoku využívat své příležitosti. V posledních zápasech jsme si dokázali, že s Kazaní se hrát dá,“ řekl trenér o týmu, který letošní pohárovou sezonu začínal v Eurolize momentálně se ve VTB lize nachází na šestém místě.

 
vloženo: 07.03.2015 12:49 / přečteno: 8673x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.