KAZAŇ OPĚT NAD SÍLY NYMBURKA

KAZAŇ OPĚT NAD SÍLY NYMBURKA

Basketbalisté Nymburka prohráli ve VTB lize na palubovce favorizované Kazaně 76:62 a zůstávají se sedmi výhrami a šestnácti porážkami na 13. místě tabulky základní části. Vylepšit pozici si mohou v domácím zápase příští neděli, kdy se v Praze na Královce od 16.00 utkají s BC Kalev/Cramo Tallinn.

Nymburk dostal před zápasem malý dárek, když na soupisce Kazaně nenašel jméno šestého nejlepšího střelce VTB ligy Keitha Langforda. Sám do Ruska přijel bez stále zraněného Tre Simmonse. Kouč Kestutis Kemzura nasadil do základní pětky překvapivě Martina Kříže, k němu Dariuse Washingtona, Jiřího Welsche, Chrise Burnse a Petra Bendu.


Tato sestava začala zápas slušně v obraně, ale Nymburk měl od začátku velké problémy prosadit se proti po celý zápas výborné defenzívě UNICSu. Postupně povolovala i obrana pod tlakem rychlých protiútoků a volných střeleckých pozic Kazaně. Po několika minutách už vedli domácí dvouciferným rozdílem. Hráči z lavičky ale přinesli na palubovky další energii, rychlejší pohyb míče a agresivnější pohyb do vymezeného území. Nymburku vyšla koncovka první čtvrtiny, po které byl stav 22:15.


Ve druhé čtvrtině se začalo dařit i na doskoku. Kazaň se ale snažila odříznout od přihrávek do vymezeného území Garretta Stutze, který se z pod koše několikrát prosadil v první části. Navíc přišla pasáž, kdy se trefila téměř z každého útoku a tak si domácí vzali opět dvouciferný náskok. Nymburk nehrál v maximální intenzitě a agresivitě a to se projevilo i na skóre. První trestné hody házel hostující tým až dvě minuty před koncem poločasu.


Přesto přišlo na konci prvního poločasu opět zlepšení a to především v obraně. Hlavně díky ní Nymburk ukrajoval náskok. Minutu před klaksonem vedl Darius Washington útok, ve kterém mohli hosté stáhnout ztrátu už na pět bodů, ale špatně přihrál. Kazaň nakonec vyhrála poločas o devět 41:32) i kvůli tomu, že rozhodčí vyhodnotili zákrok Jiřího Welsche pět vteřin před poločasem trochu sporně jako faul.


Na rozdíl od předchozích částí nástup do té třetí Nymburku vyšel. Po trojkách Vojty Hrubana a Martina Kříže prohrávali hosté už jen o pět bodů. Hodně si pomáhali v obraně, kde hráli oproti prvnímu poločasu se znatelně vyšší intenzitou a agresivitou. Energie se přenášela do útoku a po dalším jumpshotu Vojty ztrácel Nymburk už jen tři body. Rychle ho ale zchladil svou již třetí trojkou Kaimakoglu, který byl ofenzivním tahounem Kazaně.


Tento moment odstartoval pro změnu dobré minuty pro UNICS, který šel během minuty opět do desetibodového náskoku. Domácí kouč Vladimir Pašutin si byl dobře vědom síly svého týmu, o čem svědčí i fakt, že nechal v klidu na palubovce i se čtyřmi fauly hrajícího Panina. Nymburku se koncovka třetí čtvrtiny nepovedla. Když obrana nechala v klidu skórovat v poslední vteřině třetí periody Antipova, Kazaň vedla před poslední desetiminutovkou 63:49.


Hned po jejím začátku vedl soupeř už o 16 bodů, ale Nymburk sehrál dvě dobré kombinace na útočné polovině, po kterých vždy našel volného střelce na vrcholu oblouku. Protože se ani Darius Washington ani Pavel Houška nemýlili, bylo to zase o deset. Za tři body ale pálil na druhé straně i Antipov a následoval ho z pod koše White. Když si Kazaň následně rychle podala míč v útoku a s klaksonem zasmečoval Fischer, bylo už to pět a půl minuty před koncem o 17 bodů.


Sedmibodová šňůra domácích definitivně rozhodla o vítězi. Nymburk se ale rval o každý míč až do konce, s čímž musel být jeho kouč Kemzura spokojený. Jeho tým si nakonec z Kazaně odváží čtrnáctibodovou porážku, když prohrál i čtvrté vzájemné utkání s tímto týmem v sezoně.


Statistiky zápasu naleznete ZDE.

 
vloženo: 08.03.2015 17:55 / přečteno: 8566x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.