MOSKVA NYMBURK NEPODCENILA

MOSKVA NYMBURK NEPODCENILA

Ani náznak podcenění neukázali domácí hráči CSKA Moskva v zápase VTB ligy s Nymburkem. Poučeni utkáním v Tipsport areně od úvodních vteřin kontrolovali vývoj utkání, ve kterém si ke konečnému vítězství 102:67 pomohli i 15 trojkami.

Kestutis Kemzura Poslal do základní pětky Garretta Stutze, Chrise Burnse, Jiřího Welsche, Vojtěcha Hrubana a Dariuse Washingtona. Za CSKA nastoupili Kaun, Voroncevič, Markoišvili, Jackson a Fridzon. Největší hvězdy jako De Colo, Teodosič, Kirilenko nebo Hines zůstali na lavičce. Weems nebyl ani na soupisce. I „béčková“ sestava CSKA se ale rychle ujala vedení 6:0, než se za Nymburk poprvé trefil Jirka Welsch.


Nápor domácích favoritů ale pokračoval. Byl řízen hlavně přesnou tříbodovou palbou. Obrana Nymburka se snažila hrát týmově a s maximální koncentrací, ale hráči CSKA ji přesto dokázali rozebírat. Téměř každá volná pozice na perimetru byla potrestána. Tím více, když přišel na palubovku Teodosič a s ním i další hvězdy Moskvanů, kteří vyhráli první čtvrtinu 24:13.


Již třetí svoji a šestou trojku CSKA dal krátce po startu druhé čtvrtiny opět Miloš Teodosič. Náskok CSKA po 12 a půl minutách zápasu narostl už na 19 bodů, než i Tre Simmons přidal svou druhou trojku. Nadále však nebylo pochyb, kdo určuje dění na palubovce. Ještě před polovinou zápasu se skóre zakulatilo na 40:20 pro CSKA.


Nymburk ale ve zbytku prvního poločasu dokázal nárůst rozdílu ve skóre zpomalit. I po 20 minutách ztrácel na soupeře 20 bodů, když prohrál první poločas 48:28. Stále se však trápil na útočné polovině. Vynikající obrana CSKA nutila hosty k těžkým střelám na konci časového limitu. Akcí, jako nabití volnému Pavlovi Houškovi na perimetru od Dariuse Washingtona, bylo nemnoho.


Další nápor Moskvy přišel hned s druhým poločasem. Tři minuty po jeho začátku už vedl domácí tým o 30 bodů a nadále působil Nymburku velmi rychlou a kolektivní hrou velké problémy. Postupem času ale hráči CSKA přešli spíše do udržovacího tempa. Z něho však byli kdykoliv připraveni vyrazit do bleskového protiútoku, který pomalu se vracející hráči Nymburka nezachytávali.


Až ve čtvrté čtvrtině za jasného stavu dokázal hrát Nymburk s CSKA vyrovnanou partii. Dařilo se Tomáši Pomikálkovi, autorovi 10 bodů. Energii přinesl na hřiště Martin Kříž. S nimi hráli většinu poslední části ještě Derek Raivio, Pavel Houška a Luboš Bartoň.


CSKA stejně jako začínalo, tak i končilo zápas s hráči druhého sledu. Až na jednu výjimku. Kouč Itoudis nechal hrát v poslední části na rozehrávce svou hlavní hvězdu Teodosiče, který stihl double double. Hlavně zásluhou jeho asistencí v závěru zápasu nenechali domácí Nymburku ani dílčí úspěch v podobě výhry ve čtvrté čtvrtině (26:23). CSKA podle očekávání zvítězilo 102:67.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 30.03.2015 21:03 / přečteno: 7626x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.