HOUŠKA: MNOŽSTVÍ VĚTŠÍ NEŽ MALÉ

HOUŠKA: MNOŽSTVÍ VĚTŠÍ NEŽ MALÉ

Po zápase jsme dali slovo oběma trenérům a Pavel Houška na konec objasní, kam a za co přijde množství peněz větší než malé.. 

Kestutis Kemzura (Nymburk)

Ani nemusíme tolik mluvit o soupeři. Chimki je opravdu kvalitní tým. Byl to dobrý souboj. Na začátku, ale vlastně po celý zápas, nás soupeř zabíjel svými trojkami. Nějaké těžké střely jim spadly také, ale většinu času jsme byli pomalí v rotaci a zkrátka jsme jejích střelcům nebyli dost blízko. Aspoň jsme bojovali. Měnili jsme defenzivní styly a naše obrana se ve druhém poločase trochu zlepšila. Klíčové však bylo, že jsme nedali několik lehkých střel a nájezdů. A co bylo hlavní, každý viděl naše trestné hody. Nedat dvanáct šestek, to v takovém zápase udělá rozdíl. Když chcete porazit takový tým, jako je Chimki, musíte střílet trestné hody na vyšším levelu. Stejně tak je moc i 18 ztrát. Ve druhém poločase jsme se zlepšili na doskoku, ale bylo tam několik momentů, kdy jsme doskočili míč a oni nám ho prostě vzali z rukou. Celkově jsme hráli v širší rotaci kvůli úternímu zápasu s Opavou a jsem rád, že někteří hráči šli s výkonem nahoru, jako třeba Derek Raivio. Bohužel v útoku jsme hráli často individualisticky a staticky. S tím se nedá porazit tým jako Chimki. Přesto ale někteří hráči, když přišli na palubovku, naší souhru zlepšovali. Třeba Luboš Bartoň byl jeden z těch, kteří dobře posouvali míč.

 

Rimas Kurtinaitis (Chimki)

Nic by se nestalo, pokud bychom dnes prohráli. Zůstali bychom druzí. I Nymburk už nemá šanci na play off, tak tu možná o nic nešlo. Ale my jsme hráli pro radost a samozřejmě také pro vítězství. Tolik nehráli hráči, kteří hrají obvykle 30 – 35 minut na zápas, chtěli jsme nechat hrát hlavně mladší. Samozřejmě, že jsme stále pod tlakem vedení, které si žádá vítězství v každém zápase, ale my jsme ho chtěli dosáhnout s touto sestavou a to se povedlo. Kontrolovali jsme zápas a vyhráli ho. Potřebovali jsme tu neprohrát kvůli finále Eurocupu. Chtěli jsme si uchovat vítězný duch.

 
Pavel Houška

První půlka zápasu, byť jsme prohrávali, se nám povedla. Druhá půlka byla slabší, tolik se nám nedařilo. Nebyli jsme schopni se dostat do situací, do kterých jsme chtěli. Spíše nás soupeř tlačil do těžkých střel. Na samotném konci, když už to vypadalo, že bychom se mohli přiblížit na nebezpečný rozdíl, tak nás Claver setnul trojkou.


Myslíš, že Chimki hrálo na plno?

Přijeli bez dvou hráčů. Hráli na vítězství, ale při porovnání s tím, co jsme viděli před utkáním z jiných jejich zápasů, nebyli tak rychlí.

 

Podle výsledku i předvedené hry to špatný zápas nebyl. Byli jste alespoň trochu spokojení?

Je ale škoda, že nevyhráváme. V minulém utkání s Lokomotivem se nám dařilo v útoku, ale nevyšla nám obrana. Dneska nebyla obrana špatná, ale útok nám nevycházel podle našich představ.

 

Co říci ke střelbě trestných hodů?

Je to špatné pro vývoj zápasu, dobré pro naši týmovou kasičku.

 
Kolik bude zaplaceno?
To je interní záležitost (smích), ale určitě to bude více než malé množství. 
 
vloženo: 20.04.2015 12:33 / přečteno: 8446x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.