KAPITÁN: ČEKÁ NÁS OSTRÝ START

KAPITÁN: ČEKÁ NÁS OSTRÝ START

Jiří Welsch bude druhým rokem navlékat v Nymburce pomyslnou kapitánskou pásku. Na nedávném mistrovství Evropy ukázal, že je stále špičkovým hráčem evropské třídy a fanoušci se těší, že i jejich Nymburk letos povede za dalšími úspěchy.

Jak se těšíš na začátek klubové sezony a speciálně na nedělní první zápas VTB ligy?

Čeká nás další dlouhá sezona ve VTB lize, hodně zájezdů do Ruska a bude to opět náročné. To je dopředu jasné. Hodně se těším na FIBA Europe Cup. Zajímá mě, jaká to bude soutěž. A těším se na českou ligu, až se opět projedeme po českých městech a klubech.


Vyhovuje ti, že došlo k dalšímu zkrácení počtu zápasů na čtvrtinu?

Pomůže nám to, protože nám to v náročném programu uleví. Na druhou stranu je to nebezpečné, protože každá porážka pro nás znamená čtyřnásobek. Když prohrajeme jeden zápas, je to jako bychom prohráli čtyři. Musíme být hodně opatrní, abychom ani v jednou ze zápasů neklopýtli a udrželi si první pozici před play off.


Jak rozbitý si se vrátil z reprezentace? Stihl jsi zregenerovat?

Tělo docela dobrý, spíš v hlavě bude trošku těžší přepnout z dvouměsíčního léta s nároďákem. Z takového toho turnajového soustředění se a z emocí, které jsme na mistrovství Evropy prožívali. Přepnout zpátky do každodenního basketbalového života v klubu. Ale máme za sebou týden ve Slovinsku. Hlavně jsem rád, že jsem doma u své rodiny a že mi to pomůže k úspěšnému vstupu do sezony.


Jaký tým jsi vlastně našel ve Slovinsku, když si se k němu s dalšími reprezentanty připojil?

Dost jiný, než jsme měli loni. Jak už velí tradice v posledních letech, česká část zůstala a vyměnili se všichni zahraniční hráči. Přišli mladí kluci. Tým, který jsem našel, je agresivní, rychlý, o něco mladší a hladovější. Uvidíme, jak na tom budeme se zkušenostmi a jak to bude fungovat. Přeci jen my jsme se připojili později. Petr Benda ještě doléčuje zranění, takže nám bude v úvodu sezony chybět. Času na to se poznat bylo minimum, proto nás čeká s Kalevem pořádně ostrý start.

 
vloženo: 03.10.2015 20:42 / přečteno: 7882x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.