WELSCH: MIKE SE ZBLÁZNIL!

WELSCH: MIKE SE ZBLÁZNIL!

V příjemném a usměvavém duchu se vedly pozápasové rozhovory, pokud jsme zpovídali nymburské hráče a trenéry. Hostující tým však musel překousnout kyselý šťovík....   

Ronen Ginzburg

Ronen Ginzburg – trenér Nymburka

Myslím, že to byl jeden z nejlepších výkonů Nymburka za poslední roky. Nymburk už v minulosti dokázal porazit několik velkých soupeřů, třeba CSKA, nebo i Kubáň, ale tohle vítězství je speciální. Bylo to nad euroligovým týmem, zatímco my jsme hráli se spoustou mladých hráčů a nováčků. A také jsme neměli k dispozici dva důležité podkošové hráče, přesto jsme to zvládli i s tím, co jsme měli. Tohle je velký výhra pro Nymburk, velká výhra pro Českou republiku.


Další těžký zápas přijde už v neděli v Kazani, kde budeme opět v roli outsidera.

Samozřejmě. Opět nebudeme kompletní, navíc budeme hrát poprvé venku. Výhra nad Kubání nic nemění na tom, že favorit bude Kazaň. Ale my máme mladý tým. Je hladový, chce hrát a trénovat. Takže OK, pojedeme do Kazaně, když zase vyhrajeme, bude to skvělé. Pokud ne, svět nekončí.


Jak teď budete pracovat s psychikou týmu? Je lepší nechat ho nahoře, nebo naopak budete krotit emoce?

O tom jsem mluvil hned po zápase v kabině. Pogratuloval jsem každému k velkému úspěchu, ale potřebujeme zůstat nohama na zemi. Sezona bude ještě dlouhá, a pokud se naši mladí chtějí stát v budoucnu skvělými hráči, nohama na zemi prostě zůstat musí.

 

Co říkáte na nejen dnešní výkon Michaela Dixona? (stojícího vedle kouče, pozn.)

Je to mizerný hráč, nemám ho rád (smějí se oba). Vážně… Dnes hrál skvěle. A nejen dnes. Mám rád jeho charakter. Musí ale pokračovat stejně a zároveň, jak jsem řekl, zůstat nohama na zemi.

  
Georgios Bartzokas

Georgios Bartzokas – trenér Lokomotivu

Měli jsme velmi špatnou druhou polovinu, speciálně v obraně. V druhém poločase jsme dostali 47 bodů a to je pro naši obranu a vůbec pro náš tým něco neakceptovatelného. Vedli jsme už více než o 10 bodů, přesto jsme dovolili Nymburku získat sebevědomí. Oni mají skvělé střelce a atlety a my jsme je v druhém poločase nechali, aby nám ty body dali. To je celé. Kdykoliv nedáváte pozor po celých 40 minut zápasu, můžete ve VTB lize snadno s kýmkoliv prohrát.

 

Martin Peterka – hráč Nymburka

Proti takovému týmu je to skvělé vítězství. Ještě cennější je v tom, že jsme se v zápase nevzdali, i když jsme skoro celé utkání byli pozadu. Ještě ve čtvrté čtvrtině jsme prohrávali o deset bodů, ale pak jsme dobrou obranou a Mikeovou střelbou dokázali soupeře stlačit pod sebe. To byl neskutečný obrat!

Tvoje osobní pocity?

Skvělé, že jsem dokázal takhle pomoci týmu. Nevím teď přesně, kolik minut jsem dostal, ale bylo to dost. Jsem nadšený z toho, že jsem si mohl užít poslední minuty zápasu na hřišti. Ta poslední půl vteřina, kdy už jsme věděli, že vyhrajeme, byla úplně nejlepší.

Cítil jsi, i přes své mládí, únavu?

Cítil, ale nevnímal. Zvlášť, když jsme otáčeli vývoj zápasu.

 

Tomáš Pomikálek – hráč Nymburka

Možná se na nás na závěr trochu usmálo štěstí, ale kdybychom mu nešli naproti, tak bychom nevyhráli. I když musím pochválit všechny hráče, ale co předvedl Mike v poslední čtvrtině, to se nevidí. On trefil, na co šáhnul. Skvěle zahrál Howard (Sant-Roos), který ubránil Delaneyho na čtyřech bodech. To se také hned tak nevidí, zvlášť když k tomu přidal ještě 17 bodů. A ta jeho poslední trojka, to byla taková ta kudlička do zad (smích).

Zápas se nevyvíjel zcela v náš prospěch. Kde jsme sebrali sílu ke zvratu?

Takových situací, kdy jsme dotahovali, bylo více. Většinou to přišlo po nějaké trojce, pak jsme ubránili a dali další koš. Najednou to celý tým nabudilo. Pořád jsme se udržovali v takové ztrátě, že byl soupeř na dostřel.

 

Jiří Welsch – hráč Nymburka

Dnešní vítězství je cenné pro tým i celý klub. Tři čtvrtiny soupeř kontroloval zápas, ale pak se to zlomilo jednou jedinou věcí – zbláznil se Mike! (úsměv) a začal dávat trojky ze všech možných pozic. Druhým faktorem byla naše obrana. Soupeř má velké, těžké pivoty a my jsme díky absenci Houšiho a Bendyse byli právě na této pozici limitováni. Ovšem kluci odvedli pod košem fantastickou práci. Dostávali se před ně, celý tým vypomáhal ze slabé strany. Prostě týmová obrana pracovala skvěle.      

 
Victor Claver - hráč Lokomotivu (mistr Evropy 2015)
Víte, jak to v této lize chodí. Každý tým hraje tvrdě a má svou kvalitu. Byl to náš první zápas a bohužel soupeř hrál od začátku s větší energií a tvrdě pracoval, aby vyhrál. Neřekl bych, že jsme prohráli kvůli nerozehranosti, ale musíme pokračovat ve zlepšování. Týmová energie je něco, na čem pracujeme každý den a nepochybuju o tom, že se to projeví v dalších zápasech.
 
Maxim De Zeeuw - hráč Nymburka
Druhý zápas VTB ligy a opět jsi byl s 10 doskoky nejlepší v této statistice. Co na to říkáš?

Snažím se dělat to, co je pro tým nejlepší. V tuto chvíli mám hodně doskoků a snažím se být maximálně soustředěný v obraně, protože v útoku jsem zatím minul hodně střel. Dělám tedy to, co mi trenér řekne, co ode mě zrovna potřebuje. Pokud jsou to zrovna doskoky, je to OK. Musím se stále soustředit na obranu a doskok a doufat, že mi to tam začne i padat.

 
S ostatními podkošovými hráči jste odvedli dobrou práci na Fesenkovi, který dal jen 10 bodů.

To byl jeden z našich záměrů. Nechat to jenom na jednom hráči, Fesenko by nás zabil. S jeho obranou si musíte vypomáhat, je opravdu velký, takže se musel zapojit skoro každý. Kouč nám na něj naordinoval speciální taktiku a nám se podařilo ji většinou dobře realizovat. Byla to týmová práce.

  

Jak dobře se teď cítíš po výhře nad euroligovým týmem?Je to opravdu skvělý pocit. Máme to teď ve VTB lize 2–0, což je parádní začátek. 

Teď je potřeba zůstat nohama dole a stále pracovat stejně. Máme mladý a dobrý tým se silnou mentalitou, takže pojeďme do Kazaně a zkusme to znovu stejně. Uvidíme, co se stane.


 
vloženo: 08.10.2015 07:56 / aktualizováno: 09.10.2015 00:00 / přečteno: 8705x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.