DOMA STÁLE BEZ PORÁŽKY

DOMA STÁLE BEZ PORÁŽKY

I po nedělním zápase s Jenisejem Krasnojarsk drží Nymburk v tomto ročníku VTB ligy domácí neporazitelnost. Sibiřského soupeře zdolal 91:81 a po čtyřech kolech se český zástupce v soutěži se třemi výhrami drží na výborném pátém místě tabulky.

Nymburk zvládl před vlastními fanoušky opět vyhrát, přestože soupeř měl v rotaci znatelně víc hráčů a mohl lépe rozkládat síly. Tým Ronena Ginzburga točil více méně jen sedm hráčů, z nichž jen Martin Peterka neměl kolem 30 minut. Uzdraveného Pavla Houšku poslal kouč na palubovku jen na šest minut a jen na lavičce nechal Tomáše Pomikálka a Matěje Svobodu. Petr Benda s Jiřím Welschem stále nebyli k dispozici.


Domácí tým vstoupil do zápasu přesvědčivě. Howard Sant-Roos načal soupeře dvěma rychlými trojkami, kterými vybudil spoluhráče i fanoušky. Následovaly přesné pokusy Chassona Randla či Juliana Vaughna a Nymburk se rychle ujal dvouciferného vedení. Nevyvaroval se zbytečných ztrát míče, ale ty pramenily hlavně ze snahy hrát co nejrychleji. V obraně Nymburk povolil Jeniseji za první čtvrtinu pouze 11 bodů, sám jich dal 25.


Ve druhé čtvrtině ale Krasnojarsk obranu domácích odemkl. Za necelých pět minut svůj počet bodů zdvojnásobil a stáhl ztrátu pod 10 bodů. Nymburk byl ale v útoku nadále produktivní a vždycky se trefil, když potřeboval, čímž nedovolil Sibiřanům těsnější bodový kontakt. Dvěma trojkami je v této pasáži hry držel na distanc Vojta Hruban. Po té druhé vedl Nymburk o 15, ale do konce druhé čtvrtiny stihl soupeř pět bodů umazat. Domácí tým tak prohrál druhou čtvrtinu o čtyři body a v poločase vedl 43:33.


Druhou půli načala trojka Kennedyho poté, co předtím stejný pokus minul Michael Dixon. Náskok Nymburka už byl jen sedmibodový. Záhy dal svou první trojku v zápase Max De Zeeuw, ale v kanonádě z perimetru pokračoval i Krasnojarsk. Konkrétně Pičkurov. Když stejný hráč skóroval z rychlého protiútoku, vzal si Ronen Ginzburk time out. Po něm přišla další trojka Jakovenka a Jenisej poprvé v zápase vedl.


Na ztrátu vedení Nymburk reagoval sedmibodovou šňůrou, jenže Krasnojarsk sázel trojky dál. Sergejev a Jakovenko svůj tým zase dotáhli. Byla to desátá a jedenáctá trojka Jeniseje a ze záopasu se stalo drama. Nymburk šel do poslední části z minimálním náskokem jednoho koše (65:63).


Čtvrtou čtvrtinu si ale opět rychle vypracoval desetibodový náskok. Své trojky přidali Max De Zeeuw a Chasson Randle. Polovina náskoku ale byla znovu rychle pryč. Když však razantně zarazil míč do obroučky Julian Vaughn, Michael Dixon plně potrestal nesportovní faul a Howard Sant-Roos z následujícího držení míče vytěžil dva trestné hody, které proměnil, vedl Nymburk tři a půl minuty do konce o 13 bodů. A to byl náskok, který si už nenechal vzít. A to i přesto, že Krasnojarsk trefil v závěru ještě tři trojky. Za Nymburk se trochu šťastně trefil z oblouku i Howard Sant-Roos a definitivně zápas rozhodl.


Statistiky najdete ZDE. 

 
vloženo: 18.10.2015 20:22 / přečteno: 7504x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.