BLÍŽÍ SE SOUBOJ S ASTANOU

BLÍŽÍ SE SOUBOJ S ASTANOU

Basketbalisté Nymburka budou mít v neděli možnost prodloužit svou dosavadní neporazitelnost na domácí palubovce. V rámci VTB ligy přijede do Sportovního centra kazašská BC Astana, která je ve své zemi stejně dominantní jako Nymburk doma. Na rozdíl od českého zástupce jí ale úvod sezony nevyšel tak dobře.

Nymburk doma ve třech dosavadních domácích zápasech VTB ligy nezaváhal a ze své haly si udělal nedobytnou pevnost, o jejíž hradby se už rozbily šiky Tallinu, Krasnodaru i Krasnojarsku. Zvlášť v případě super bohatého Lokomotivu Kubáň Krasnodar se jednalo o mimořádný úspěch. I Astana však čerpá ze zdrojů, které jsou Nymburku vzdálené jako ropné vrty na kazašských pláních.


„Přijede k nám další tým s velkou kvalitou. Možná se někomu po našem úvodu sezony může zdát, že jsme favorité, ale uvědomme si, že Astana má stále třikrát až čtyřikrát větší rozpočet. Tím si ale nechci vytvářet alibi. Už jsme si dokázali, že můžeme hrát s každým, pokud dáme do zápasu maximální úsilí. To je náš cíl i pro utkání s Astanou. Chceme pokračovat v dosavadních výkonech i způsobu hry a uvidíme, na co to bude stačit. Věřím, že opět na vítězství,“ uvedl kouč Nymburka Ronen Ginzburg, který se svým týmem utržil dosud jedinou porážku v Kazani.


I když oba týmy působí ve VTB lize shodně pátý rok, vzájemné zápasy odehrály jen dva. Astana byla totiž při losování vybrána vždy do druhé skupiny než český mistr. Až loni, kdy měla základní část jednu skupinu s šestnácti týmy, došlo na první dva souboje. Oba vyhrál Nymburk.


Astaně se start do VTB ligy nepovedl, když prohrála v Krasnodaru a s Kazaní. Čtvrteční zápas s finskými Bizony však přinesl změnu. Astana poprvé vyhrála, když se o vítězství 83:80 zasloužila dobře zvládnutá první čtvrtina. Všechny ostatní čtvrtiny vyhráli hosté, dokonce se v poslední desetiminutovce dostali do vedení, ale na dva body do tabulky to nestačilo.   


Tým Astany táhne čtveřice výborných Američanů (Caner–Medley, Calathes, Hayes a Kemp), doplněná Rusem Žukaněnkem. Zbytek soupisky má u jména kazašskou vlaječku (včetně naturalizovaného Johnsona). Lídrem v počtu nastřílených bodů je Caner-Medley s téměř 19 body na zápas, králem doskoku je Calathes se sedmi doskoky na utkání a více než 7 asistencí na zápas zajišťuje první místo v této činnosti Johnsonovi. 


Zápas začíná ve Sportovním centru v 16.00. Rozhodovat ho budou Polák Zamojski, Slovák Zubák a Rus Chudin.
 
vloženo: 22.10.2015 21:36 / přečteno: 7985x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.